Da mi netko priča ovo rekao bih da priča gluposti, ali izgleda kako Fortnite nakon nekliko minuta rada na PC-u nekako sruši kabelsku konekciju od FRITZ!Box modema prema A1 serveru i veza se ponovo uspostavi tek kad se na kompu ugasi Fortnite.
Setup kojeg imam doma:
1) A1 Internet 1000/100 Mb/s
2) FRITZ!Box 6660 kabelski modem od A1
- LAN3 port je stavljen u bridge mode
3) Asus RT-88AX router (spojen na LAN3 port FRITZ!Box-a)
4) PC spojen LAN kabelom na Asus RT-88AX router
5) OS: Windows 10
Ostala oprema se kači na WiFi preko Asus-a.
Znači, uz gigabitni Internet kojeg sam ugovorio prije cca. 2 mjeseca stigao je i novi modem od A1.
Do tada sam imao 150/20 Mb/s konekciju i s istim setupom, ali starim modemom od A1 sve je radilo kako treba.
Nakon aktivacije veće brzine kreću i povremeni problemi s konekcijom.
Problem se do sada očitovao u tome da kabelski modem izgubi konekciju sa serverom i nakon nekog vremena ju uspije uspostaviti. Nekada to traje par minuta, nekada duže.
I kako se sad došlo do teorije o "zločestom" Fortnite-u?
Naime, sin ga aktivno igra ali na Xbox-u. Kad je pokrenut na Xbox-u nema problema.
Imam i ja svoj account kojeg ponekad koristim da zaigram s njim, ali to je jako rijetko i igram na PC-u.
Danas sam pokrenuo Fortnite jer mi sin rekao da pokupim neke iteme i skinove koje se dijele besplatno.
I nakon nekoliko minuta pukla konekcija.
Ostavio sam Fortnite upaljen i čekao da se ponovo uspostavi, ali ništa. Resetirao sam modem, čekao i ništa.
Nazvao službu za korisnike, prijavio kvar i naveo kada sam sve imao isti problem i nakon toga gledam modem i dalje nema konekciju.
Nakon nekog vremena odustajem od čekanja i gasim Fortnite.
Gle vraga, modem uspostavio konekciju. Sin iz druge sobe viče kako mi je već jednom rekao kako je sigurno do Fortnite-a.
I onda mi sine kako mi Fotnite bio upaljen i kad je nedavno bio event i kako se i onda desilo isto.
Mislim si da sam lud i kako si umišljam jer kako može igra na PC-u srušiti konekciju na modemu koji čak niti ne radi routing što obavlja moj router, nego samo treba u bridge modu proslijediti promet prema A1 serveru.
Ne budi lijen, ponovo pokrenem Fortnite i pokupim par nagrada i bum! Opet pukla konekcija.
Gasim Fortnite, 15-ak sekundi kasnije modem uspostavlja konekciju. I dalje si mislim kako je slučajno.
Al' 10-ak minuta kasnije idem još jednom probati u nadi kako će sve funkcionirati.
Palim Fortnite i ništa ne radim. Samo sam ga ostavio upaljenog na nekoliko minuta i opet se skršila konekcija.
Gasim Fortnite i opet za 10-15 sekundi modem uspostavio konekciju.
Zovem ponovo službu za korisnike, objašnjavam što sam doživio i njima nije ništa jasno i kažu kako to još nikada nisu doživjeli i da prijavim to i tehničaru koji dolazi sutra.
I tko je sada tu lud? Umišljam li si ili je stvarno moguće da igra ruši konekciju na modemu i koji pri tome još radi u bridge modu?
Any ideas kako to riješiti? Novi modem?