Domski internet

poruka: 16
|
čitano: 13.651
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Domski internet

Pozdrav svima, trebala bi mi pomoć.

U SD Stjepan Radić se spajamo na internet pomoću onog programa Secure W2. E pa ja sam nešto poremetila s tim i kad sam reinstalirala taj program i kad idem u Local Area Connection - Authentication staviti taj program za authentication method, javlja mi grešku. I onda kad ponovno stisnem na Networking pojavi mi se poruka "You must install and enable at least one protocol for this connection to work. Do you want to select a protocol now?" I onda kad probam stisnit na "Internet Protocol Version 4..." - Install, javlja mi grešku: 0x8004A021

Što da radim?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Domski internet

Stvarno nitko ne zna? :(

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Domski internet

a da se riješiš muka i ideš na system restore?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Domski internet

Pokušala sam to i nije uspjelo. I nemam nikakvih ranijih "restore points" od ove koju sam pokušala

13 godina
neaktivan
Domski internet

reci što si htjela napravit da si poremetila postavke. što se sad desi/pojavi kada priključiš kabel u pc/laptop? probaj skinut securew2 sa http://installer.eduroam.hr/

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Domski internet

Google Chrome me tražio da se priključim na nekakav Eduoram i nisam mogla uć ni na jednu drugu stranicu i dok sam to radila, nešto je trebalo mijenjat u postavkama, samo što ja to nisam do kraja riješila jer nisam znala gdje su neke druge postavke koje je trebalo mijenjat.

Sad kad priključim kabel pojavi mi se dolje prozorčić da upišem podatke, traži se Identity (sad jel tu ide AII identitet?) i poslije toga Password: Response, ali kad tu upišem svoju lozinku, kaže mi "Windows cannot connect you to the network. Contact your network administrator."

A kad sam probala reinstalirat taj program, onda bi mi se događalo ono s Protocolom.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Domski internet

Nešto sam napravila i sad je uspjelo! U svakom slučaju, hvala na strpljenju i pomoći, sljedeći put neću dirat nešto u što se ne razumijem :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 23:49 (arabella).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Domski internet

Ipak ne :( Uspjelo je i odvelo me opet na tu Eduoram stranicu i opet se skinio taj program i sad opet ne valja internet.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
arabella kaže...

Google Chrome me tražio da se priključim na nekakav Eduoram i nisam mogla uć ni na jednu drugu stranicu i dok sam to radila, nešto je trebalo mijenjat u postavkama, samo što ja to nisam do kraja riješila jer nisam znala gdje su neke druge postavke koje je trebalo mijenjat.

Sad kad priključim kabel pojavi mi se dolje prozorčić da upišem podatke, traži se Identity (sad jel tu ide AII identitet?) i poslije toga Password: Response, ali kad tu upišem svoju lozinku, kaže mi "Windows cannot connect you to the network. Contact your network administrator."

A kad sam probala reinstalirat taj program, onda bi mi se događalo ono s Protocolom.

eduroam je akademska mreža koja je zaštićena ttls-om i za autorizaciju zahtjeva tvoje aai tj carnet podatke. ja se znam spojit na eduroam wifi pomocu tog securew2 (on je potreban jer windows nema intergriranu ttls podršku dok npr linux ili neki drugi os ima pa se securw2 ne koristi). carnet podatke striktno upisušeš u securew2 program i nigdje drugdje. a imaš i upute na studom stranici

11 godina
neaktivan

pa te upute sam i pratila, ali mi se ne žele spremit postavke iz ne znam kojeg razloga.

13 godina
neaktivan
Domski internet

napravi novi profil. meni je sve normalno radilo a bežično radi na istom principu kao i žično

0 0 hvala 0
15 godina
Domski internet

Za početak reci imaš li u Local Area Connection Properties karticu Authentication (crveno zaokružen).

Ako imaš, odaberi pod authentication method:SecureWS: SecureW2 EAP-TTLS, a zatim odaberi Settings (zeleno zaokruženo).

U novootvorenom prozoru odaberi profil, kod mene na slici StuDOM, može biti i eduroam (što je vrlo vjerojatno ako je u pitanju žično spajanje) i slično... ako ne znaš točno koji profil odabrat, hajde po redu pa koji proradi - taj je.

Dalje kada si odabrala profil, klikni na Configuration i u novootvorenom prozoru odaberi karticu User account. Tu upiši svoje AII podatke i makni kvačicu s Prompt user for credentials kako nebi svaki puta morala upisivati AII podatke.

Kao što vidiš na slici, Domain ostaje prazno, a korisničko ime je punog oblika tipa: korisnik@ustanova.hr.

Spremi promjene i Disable-EnableajLocal Area Connection.

Javi se ako gdje zapne ili nemaš karticu Authentication.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Domski internet

Uspjelo mi se priključit na mrežu mog faksa napokon :) Ali sad je ostao problem da ne mogu ući u sve stranice. Kad uđem na Facebook preusmjeri me na onu stranicu za eduoram installer.

0 0 hvala 0
15 godina
Domski internet

Obriši cache iz web browsera.

Upute za Firefox, Chrome i Operu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Jooj, hvala puno! {#}

14 godina
neaktivan
Domski internet

Nalazim se u studentskom domu na Šari. Na početku godine uredno sam namjestila internet i radio je sve dok ja nisam strgala ulaz za LAN kabel. Uglavnom, on jedva radi kada ga fiksiram neki drugim predmetom. Kupila sam mali adapter (slika) i nadala se da će to biti rješenje mojih muka.
Ali, kada spojim kabel preko toga stvori mi se Local Area Connection 2 i ona, za razliku od Etherneta preko kojeg se inače spajam, nema Authenthication, ne znam kako da to promjernim.
Uključen mi je Wired Autoconfig ali nemam Authenitcation tab.

Je li moguće nekako uključiti ili barem u onom Ethernet promijeniti uređaj preko kojeg se povezujem?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice