Zvuk na Gigabytovoj ploči

poruka: 21
|
čitano: 2.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kako dobiti zvuk

Imam novu ploču i to Gigabyte GA-MA69G-S3H i nikako ne mogu dobiti zvuk. Možda se netko sreo s istim problemom. Npaominjem da sam normalno instalirao sve drivere sa CD-a, a Device manager ne pokazuje nikakve probleme. a u Control Panelu tj Soundns and audio devices niema nikakvih devica iako imam normalno spojen i zvučnički sustav. Očito je nešto banalno, ali ja ne znam dalje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako dobiti zvuk

Probja u device manageru do drivera i tamo reinstal ili upload,ako ni to ne pomogne,deinstaliraj sound device driver i ponovo update driver i sad reinstal,bez obzira što ti govori da uređaj radi dobro ,ne obaziri se na to,ja sam imao sličan problem a tako sam ga riješio.pokušaj tako.Nije samo ta ploča u pitanju.Ako ni to ne pomogne onda moraš isključiti u registriju uplower filtre to na kraju ako ti netko na forumu još ne pomogne,to je zadnje što moraš napraviti.Naravno restart uvijek poslije svih pokušaja.

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2008 11:42 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan

jesi li provjerio postavke u bios-u, da ti nije tamo isključena?

17 godina
neaktivan

izbriši sve drivere i na cd-u od matične stisni express instal da sam instalira sve drivere i radit će.

17 godina
neaktivan

Sve sam pokusao, ali ne ide.

Naime u device menageru imam Audio Device ang high definition audio bus koji javlja da radi normalno, nema instaliranih drivera, neda pobristi ili to deinstalirati, takodjer neda update ili install drivera.

Takodjer kod dizanja sustava stalno javlja da je pronadjen novi hardware i to pod imenom device ali neda instalirati, takodjer nema ni drivera za to.

Preostaje li mi reinstall cijelih windowsa, sto bih inace svakako zelio izbjeci obzirom da mi je trebalo dva dana da sve poslozim i instaliram sav software koji koristim?

Help!

17 godina
neaktivan

Mozda ti je u BIOS-u isključena integrisana zvučna karta.

A da nemaš slučajno kao grafičku neki noviji ATI? Pa ti kod startovanja traži drajver za njegovu muzičku.

17 godina
neaktivan

Nekad pomogne i Windows update (samo nekad)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina

Imao sličan problem.   Zvuk nije tia radit sve dok nisam instalira drivere za graficku.

Deinstaliraj sve drivere.   Instaliraj prvo drivere za chipset i maticnu, a tek onda za grafiku.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zvuk na Gigabytovoj ploči

i moj frend isti problem nema zvuka na gigabyte ploci pa je stavio posebnu zvucnu i sve radi. Isto javlja pri paljenju da je naso novi hardware ali sad posto je stavio posebnu tzvucnu iskljucio je za to da mu stalno javlja.Probaj na novo sve drivere a ak nejde onda lijepo na novo windowse.

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
neaktivan

Tako je, nije bilo druge nego nanovo instalirati windowsw, prvo drajvere od zvucne (on board), pa tek onda drajvere od ploce ukljucujuci grafikeu. Zvuk radi, ali EVO NOVOG PROBLEMA:

Naime prilikom prve instalacije na novi disk, instalirao sam s orginalnog CD windowsa i napravio 3 particije na novom disku. Kad je sve zavrsilo ispalo je da je C particija sistemska, oznaku D xp je dao CD odnosno DVD pogonu sa kojeg je vrsena instalacija, a E i F drugim dvjema particijama na osnovnom disku. Kasnije kad sam u PC stavio svoj stari disk na kojem je bio backup podataka on je (ima dvije particije normalno dobio oznake G i H. I sve je radilo dok sad nisam radio formatiranje i novu instalaciju windowsa.

Sad se desilo da je sistemska particija dobila oznaku D, C je dobila prva barticija mog backup diska, E druga particija mog backup diska, a F i G druge dvije particije novog diska, dok je DVD pogon dobio oznaku H. Mene osobno to ne bi smetalo medjutim, kad se dizu Windowsi javlja uredno "NTLDR is missing", a moze se podici samo kad je stavljen orginalni CD od windowsa iako se ne dize sa CD-a vec sa diska.

Na MS stranicama sam nasao da je razlog tome sto se windowsi zele dici sa C diska a tamo ih nema.

Sto raditi????

Postoji li mogucnost da particiji s oznakom D stavim oznaku C i onda ce biti vjerojatno sve OK, ili pak mi preostaje nesto drugo?

Pomoc molim i hvala, ujedno hvala na dosadasnjem trudu forumasa da mi pomognu.

S postovanjem,

Arthur

17 godina
neaktivan

Meni je već dvije godine sys particija F:, a druge dvije G: i I:

Nikad nisam imao problema. Jednom sam mijenjao slovo na particiji sa podacima preko partition managera, nešto najvjerovatnije zabbrljao i ostao bez svega na toj part.

Sretno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je već dvije godine sys particija F:, a druge dvije G: i I:

Nikad nisam imao problema. Jednom sam mijenjao slovo na particiji sa podacima preko partition managera, nešto najvjerovatnije zabbrljao i ostao bez svega na toj part.

Sretno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne bih ja Igggy imao nista protiv, medjutim uredno me trazi onal NTLDR jer se hoce dici sa D diska.

Kako promijeniti taj D u C???

17 godina
neaktivan

Ne možeš mijenjati slovo dok je particija aktivna. Znači moraš boot sa nekim programom. Imaš mini PE, hyrens boot , erdcommander itd, itd.

Unutar tih imaš opcije za promjenu, ali mislim da to što te traži nema veze sa slovom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda se može popraviti. Pročitaj http://tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije preostalo drugo nego izvaditi backup dik iz sistema, nakon cega su mi particije glavnog diska uredno dobile nazice C,D i E, ali sam morao reinstalirati XP uz prethodni puni format C particije.

Zahvaljujem svima posebno Igggy-u.

Thread closed.

17 godina
neaktivan

Za sve koji imaju problem sa Gigabyte pločama sa ATI integriranim chipsetom i time da nema zvuka, a kod dizanja javlja found new hardware, najvjerojatnije fali driver za zvučnu za HDMI koji je onboard. Driver je za Realtek onboard zvučnu i potreban je samo kod nekih ATI-AMD chipseta. Nalazi se na CDu sa driverima. I treba ga se svakako instalirati uz standardne Realtek drivere za zvučnu.

Imao sam isti problem i tako ga riješio.

Nadam se da će ovo nekome pomoči.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja sam isti problem imao na toj ploči.

Uspio sam ga riješiti samo dok sam iznova formatirao komp

i to jedino dok sam formatirao c:\ disk sa full format a dok sam

radio sa quick format nije islo...

16 godina
neaktivan

zdravo svima,ja sam novi i imam jedan problem,digao sam sistem i neradi mi zvucna,odnosno nije instalirana,pa ako neko zna il je imao taki problem da mi pomogne!?!hvala puno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
isto gigabyte ploca??
intel q6600@4.0GHz,1000gb hard(2x500),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice