Zamrzavanje kompa pri paljenju

poruka: 24
|
čitano: 3.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Evo jos jucer kad sam upalio komp mi se nakan nekoliko minuta na desktopu sve smrznulo, a onda kad sam resetirao,i opet zamrznulo i to prije nego je uslo u windowse. Danas opet par puta, na loadingu windowsa, onda sam probao staviti nutra u pržilicu windowse i iči napraviti repair, ali kad ono opet kad je htjelo očitati windows s dvd-a zamrzne. Zna li ko u čemu bi mogao biti problem ili ima li ko kakva iskustva s time?

Brod mi je sparkiran na obalama Drave, gdje i pržim sve što mi dođe pod ruku.xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ka neznate ili mi nečete pomoči?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zamrzavanje kompa pri paljenju

Jesi probao bootat s windows install cd-a i radit repair, znaci kao da ides instalirat windowse samo ne ides na install nego prije na repair. Jer ako ti se to desava u tom izborniku bojim se da ti je osteceno ili pogubljeno dosta sistem fajlova i da ti nece preostat drugo nego reinstall windowsa. Bilo bi ti dobro, ako imas mogucnost, stavit koji drugi disk u komp pa dignut sustav sa njega i provjerit dal uopce mozes pristupit svom disku i eventualno spasit podatke. Jer opet postoji mogucnost da je i disk krepao... E da, prije svega jesi probao dignut windowse u safe modu? pretpostavljam da jesi kad si vec isao na repair, al ako nisi probaj. Ako ti ne dize safe mod i ne radi repair mislim da ces morat formatirat disk nazalost..

16 godina
neaktivan

vidim da si clockao proc sa 3000MHz na 3100MHz....probaj vratiti na staro postavke.

mozda ti nije stabilno,iako nevjerujem

Ivan"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nije clockan, dok sam ga kupio sam je bil tako. Probo sam ga dignuti u safe modu i nije išlo, kad sam stavio repair(preko bota) nije našlo nikakavu grašku. Par put mi zastekalo i u safe modu i onda sam probao normalno i islo je nutra. Kao da se neki hardware treba zagrijati ali nebi rekao da je do hardverske greše. Radi se o visti ako jniste procitali u moj pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A jel ti se to dogodilo nakon nekog vremena sto je normalno radilo ili je to novi komp i ne radi u startu kak treba. Probaj se sjetit sto si zadnje radio prije nego ti se ovo prvi put desilo, mozda instalacija nekih drivera il necega sto je moglo destabilizirat sustav? A sto se tice viste ona bi na ovoj konfi trebala sasvim dobro radit iako postoji odredena sansa da je vista u konfliktu sa necim od hardwera, malo vjerojatno ali ne nemoguce... S vistom sam imao dosta losih iskustava, ali bome ne na novom kompjuteru na kojem je vista instalirana kao prvi os ili je kupljen sa vistom vec instaliranom..

16 godina

Da nakon nekog vremena normalno radi, ali prije nego se to počelo događati nisam ništa radio osim igrao cod4 online. Neznam što je čak mi i zamrzne dok botam vistu, točno kad ide onaj loding sa zelenim crticama. Bum nekak instalirao iznova os pa bum videl kaj bu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gle ako nemas bitnih podatak za spasavanje ili hrpe vaznih programa instaliranih probaj reinstal, bar ako opet nes rikne ces bit siguran da je u visti problem.. samo obavezno formatiraj disk prije ponovne instalacije, jer tu je ocito problem u sistemskim fajlovima, tak da kad pokrenes instalaciju da sve lijepo sjedne na svoje mjesto..

17 godina

Ne može to nikakve veze imati s OS-om, pa tako ni Vistom... nešto je s hardverom ili BIOS-om...

Probaj komp pokrenuti samo s jednim stickom memorije, ali nekako mi ovo pomalo izgleda kao problem s napajanjem.

16 godina

Nije os, jucer sam reinstalirao i isti k****. Probao sam izvaditi bateriju sa matične i ništa. Što još da probam?

Najviše me muči, to što se samo zamrzne kad se kao ohladi. Znači prvi put u danu kad ga palim ili ako nije upaljen par sati,pa ga palim, onda opet dva puta zamrzne i  poslje toga ide nutra, jednostavno ne kužim. Nije napajanje jer na toj konfi sve radi bez problema još od 12 mjeseca prošle godine, kao i rami. Daj pomagajte!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 14:54 (Jack Sparrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Taj kingmax mi je sumljiv,malo se sa njima poigraj.Probaj jednog ostavit samog pa drugog i probaj ih tako isto u 3.i4.slot.Posudi u nekog neki kvalitetetan ram ako ni to ne uspije jer kad rami odu onda je to u paru.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 15:08 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Jesi skinuo memtest i testirao memoriju?

Sve mi smrdi na probleme sa memorijom.

Skini ga i pusti nek vrti par sati.

Ako ne nađe greške jesi probao pratit temperature?

Testirao sistem na nestabilnost?

Nema veze što nije clockan. Može svejedno doc do nestabilnosti ili kvara komponente.

Koje su temperature sistema?

Temperature graficke?

Daj si malo truda pa istestiraj sistem(to ti dođe na par sati testova)

Procesor (linpack iliti intel burn test)

Memorija(memtest)

Napajanje/stabilnost napona(OCCT)

Graficka(gpu-z)

Probaj te programe skinut i istestirat pa javi

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Evo grafa se grije na 42˙c, i fan speed je 35%. to je prvi test. Ostalo bum javil poslje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni se prije mjesec dana stalno zamrzavao kad sam pokrenuo neke "zahtjevnije" aplikacije poput video convertera (lol), te nekih igara :D

razlog je bio jako zagušen hladnjak procesora prašinom pa nije mogao pravilno raditi tj. hladiti proc...

kad si zadnji put pobrisao prašinu iznutra, usisavao?
otvori kučište pa malo pogledaj, možda je zaista neki bezveni razlog... Smijeh

Can't find a better Jam!
16 godina

Temperatura cpua je 52, a matične 30. U ramima nema greške, a ni u napajanju. Što bi moglo biti sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

donesi hard od kolege i spoji ovaj istekaj van problem ti je s hardom 80 posto

0 0 hvala 0
16 godina

-taj CPU je jako osjetljiv RAM, odspoji HDD i sve priključke, izvadi RAM, i dobro pobriši kontakte (može i gumicom) i onda probaj paliti s nekim liveCDom, test možeš preskočiti, samo ga pali i gasi... ako tad radi, vrati HDD i pokušaj....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina

Evo uspio sam i to tako da sam keksiče rama stavio na zadnja dva utora i sad sve šljaka kak spada. Samo me zanima jel mi to sad neki slot za ram pokvaren?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 16:40 (Jack Sparrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

može biti, ali obično je samo oksidacija i fizički kontakt -zub vremena. (ponekad se to rješava odmjerenim udarcem čekića...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Vidiš samo mene slušaj pa češ daleko.Probaj ih poprskat kontakt sprejom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Evo slika od matične. Izgleda da je otišao utor A1, pa sam sve morao preseliti.Sad me zanima dali rami rade isto na utorima A2-B2 kao i na A1-B1 jer prije sam probao sataviti na B1-A2 i vise nisu radili kao dual-chennel?

M2N68 M2N68
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 11:20 (Jack Sparrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Rade isto u dualu na A2/B2.Nisi triba slat sliku to se kaže slotovi 1,2 i 3,4.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 12:54 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To ti se i meni nedavno dogodilo. Otisla mi je graficka pa ajde si to provjeri

0 0 hvala 0
16 godina
ivor_23 kaže...

To ti se i meni nedavno dogodilo. Otisla mi je graficka pa ajde si to provjeri

Ma nije grafa sad kad sam premjestio rame i sve radi ko zmaj.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 14:23 (Jack Sparrow).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice