Ovako nadogradio sam si komp sa amd x2 athlon 6000 3,1 ghz na amd phenom II x4 965 3,4 ghz, grafa sa ati hd 5550 na nvidia gtx 460 i napajanje sa spire 420W na XFX 550W ... e sad stavio ja sve to i dignem windows i dode mi u power saving mode i retartam ja komp i izbrisem drivere preko safe mode i pustim da windows update sam stavi... onda nakon toga je normalno islo i moro sam rastavit opet komp jer mi je cpu na jako visokoj temp a koristim artic cooler freezer 13 jeli normalno da ide temperatura i do 80C ? ...dalje sastavim ga natrag i sve pet i opet vidim ista temperatura sammo sto dize se windows i opet power saving mode i pustio sam ga jer me zanimalo sta ce bit i pokaze se slika u windowsu znaci valjda dok cita njene drivere ili nesto smeta mu..da nije zato sto nisam napravio win na novo pa zbog toga dolazi jer cita krive drivere mada sam ih izbriso sa revo pro uninstaller ... moj frend ima isti takav problem..samo sto on ude u igru i dode mu power saving mode sa grafom i sa integriranom tako da ja sumljam ako stavim win na novo da ce sta pomoc ali nebi htio dzabe gubit vrijeme sa tim ... dalje komp mi se na par sec skroz blokira i onda normalno ide jel moguce DA SE SVE TO DESI RADI WINDOWSA ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bog te mazo daj koristi zareze i napravi neke odlomke dok pišeš neš tak dugo. Nije normalno da ti temperatura ide do 80 stupnjeva. Jesi ti uopče stavio termalnu pastu i dobro pričvrstio taj cooler?
kao prvo daj počni pisat razumljivo...
ne odlazi komp u nikakav power saving mode, nego monitor, rečeno je već na forumu milion puta...
to ti piše zato što nikakav signal ne dolazi na monitor pa se on ugasi...
temperatura ti nije nikako normalna, al uvjeren sam da nisi dobro stavio pastu i/ili cooler
Bog te mazo daj koristi zareze i napravi neke odlomke dok pišeš neš tak dugo. Nije normalno da ti temperatura ide do 80 stupnjeva. Jesi ti uopče stavio termalnu pastu i dobro pričvrstio taj cooler?
Ovako imam vise problem evo ih:
1. Komp se smrzne sam od sebe dok surfam netom a to se pocelo desavat prije nego sto sam komp nadogradio ... je moguce da je samo do windowsa jer sam hdd skeniro sat i nesto sa hd tune i sve je okej sa njim
2. nakon nadogradnje kompa dok mi se dize OS monitor ode u power saving mode ... i nakon par sec opet dode slika i welcome ...a u igrama je sve normalno
3. temp proca mi je dosta visoka u idle je 40-50 a u loadu 80 cak ... cooler sam dvaput stavio a paste ima i vise nego sto treba mozda... kad sam ga prvi put stavio bio je labav tj saraf na njegovom dijelu koji se veze sa socket nije bio dovoljno stegnut pa sam ga stegnuo ali gledam kako ovo podnozje tj dio coolera koji ide direktno na proc povrsinski neide skroz na njega opet ima prostor di nije cooler ..ako me kuzite? ... da probam okrenut cooler da mu ventilator bude prema gore mozda se sta sredi ?
Update... stavio sam taj cooler na amd 6000 i isto je bila visoka temperatura a sa amd tvornickim coolerom amd 6000 je bio hladniji...to sam isto napravio sa 965 articom i tvornickim od amd 6000 i opet je tvornicki bio hladniji..gledo sam na youtube kako ga stavljaju i sve ali jednostavno tamo di se on zakaci na dvije strane ima previse lufta i nemoze ga se stegnut ...