Ventilator bruji

poruka: 9
|
čitano: 3.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Ventilator bruji
Pozdrav imam sledeci pc

RAM 2GB DDR2
Ati radeon x1600
Intel Pentium d 805 2.66ghz
Maticna neka gigabyte ja msm

Ovako ventilator je bio poceo da bruji i ja sam.mislio da je od napajanja i otvorim napajanje podmazem i taj ventilator (sa uljem masinskim) i reko aj podmazem i ovaj pozadi(stoji na zadnjoj strani kucista,nadam se da razumete) i sad ok sve al malo zuji napajanje kad pridjem al ne smeta i sad opet posle krenuo da zuji posle 5dana i ja odlucim da podmazem i CPU kuler i opet isto i ja zaustavim ventilator koji stoji pozadi i vec je tisina msm.cuju se ostali ali je ok,ne smeta.Eh sada nisam uspeo da skontam kako da iskljucim taj ventilator ima tri neke zice i nmg da vidim gde idu (negde oko napajanja) , imam.jos jedan veci kuler koji je napred , stoji u donjem.uglu kod hard diska eh sada su pitanja sledeca : Da li komp moze da mi radi i da ne rikne od pregrejavanja nesto bez tog ventilatora sto bruji i bucan je mnogoo , ili ako ne moze dal mogu da skinem taj veliki kuler kod hdd i da stavim pozadi , pozadi ima tri velicine da se stave msm ima tri mesta za srafove na sva cetiri ugla i da li je to pametno? Ili da kupim.novi ventilator neki jeftiniji i stavim pozadi . Ukoliko imate nekih pitanja pitajte

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Ventilator bruji

Ako imaš rupe za staviti više veličina, uvijek uzmi najveću. Čim veći tim tiši.

Najbolje bi ti bilo kupiti oba ventilatora nova ako pronađeš jeftino. Da i drugi ne postane glasni za neko vrijeme.

Ako ne možeš pronaći gdje se spaja ventilator, odnesi cijeli PC u neki dućan pa odma zamoli da ti oni pogledaju, kupiš dva nova, pa možda i zamjene.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
neaktivan
Pronasao sam, eh sada malo je zeznuto da se izvadi (ako je to ovo uopste) i nisi mi odgovorio da li mogu da njega sklonim i da koristim pc bez njega (plasim se da ne rikne nes od pregrejavanja)
13 godina
Mareee1989 kaže...
Pronasao sam, eh sada malo je zeznuto da se izvadi (ako je to ovo uopste) i nisi mi odgovorio da li mogu da njega sklonim i da koristim pc bez njega (plasim se da ne rikne nes od pregrejavanja)

Može se, ali nemoj.

Za svaki slučaj. Ne znaš kakvu su sad temperature. Ako su na granici dozvoljenog, onda ćeš imati probleme.

Takvi ventilatori su jako jeftini. Najbolje bi bilo da uzmeš novog i zamjeniš.

8 godina
neaktivan
I da li ovaj veliki da stavim umesto neispravnog posto ne zelim da trosim pare na ventilatore ako ne trebam
13 godina
Mareee1989 kaže...
I da li ovaj veliki da stavim umesto neispravnog posto ne zelim da trosim pare na ventilatore ako ne trebam

Isto bitno je da ti jedan uvlači hladan zrak iz vana, i jedan da izbacuje topli zrak iz kućišta.

Svatko tko radi s računalima, uvijek će ti preporučati da imaš BAREM dva ventilatora.

Provjeri cijene. Sigurno možeš uzeti bar jedan. 

Bolje dati malo love, pa biti miran. Zamisli da ti od topline crkne jedna od komponenti. Koliko bi onda trošak imao?

P.S. imaš pristup kakvom zračnom kompresoru? ili imaš jaka pluća? :D

Ispušti cijelo kućište, izgleda da imaš jako puno prašine. Najveći neprijatelj ventiltorima i temperaturi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 10:06 (CyberDemonVZ).
8 godina
neaktivan
Nemam kompresor, jel se ovaj od procesora vazi kao ventilator ili? Xd Videcu da uzmem jedan pa da stavim (Jel mogu bilo koji?) sad sam ga oprt podmazao i sad cu sa stapicima za usi da ocistim
8 godina
neaktivan
Ne razumem kako ovaj veliki hdd moze da uvlaci vazduh kada mu maska prednja od kucista zaklanja vazduh??
13 godina
Mareee1989 kaže...
Ne razumem kako ovaj veliki hdd moze da uvlaci vazduh kada mu maska prednja od kucista zaklanja vazduh??

Obično su bar sitne rupe kroz koje prolazi zrak. Još nisam vidio da je potpuno zatvoreno.

Da, i onaj na procesoru vrijedi kao ventilator :)

Ali za sad promijeni sano onog koji ti stvara probleme.

Da, uglavnom možeš staviti bilo koji. Pitaj u dućanu za prijedlog.

Ali obično, čim skuplji i veći, tim bolji.

Al ako nemaš love, uzmi koji možeš. Bar neće biti tako glasan i bolje će hladiti komponente.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 10:31 (CyberDemonVZ).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice