Veliki problem s paljenjem XP

poruka: 8
|
čitano: 1.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ovako: tajnici u uredu se komp ne želi upaliti a maloprije je odlično radio ( u međuvremenu je napravljen scan s advanced system cleanerom) ...kad ga resetiram samo onako teće i teće i onda samo stoji onaj logo od windowsa i ništa se ne događa....probao sam iz safe moda ali ništa (ventilator ne radi)... jel za windows repair potreban cd i hoće li mi podaci ostati na diskovima nakon toga??? 

Molim pomoć !!!!

tajnica treba danas obaviti jednu transakciju ali ne može

EDIT: A zaboravio sam reći da na računalu nije bio antivirus nekoliko dana ( nekako ga je izbrisala što li)

dogovoriti ćemo se i za nagrade

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Veliki problem s paljenjem XP

Eh... Za početak skini neki live linux (Mint 11 npr), sprži na CD i bootaj sa tog kompa. Ako radi ok, eliminirao si hardverski kvar. Usput kopiraj podatke sa HDDa na sigurno.

Nakon toga, reinstaliraj windowse ako uobičajene metode ne upale (popravci sa automatic recoveryem i sl.). Ako se ni Mint neće da boota, imaš problem sa RAMom/HDDom/MBO. Skini hirens boot CD i testiraj RAM i HDD. Ako su oni ok, MB krepala.

[edit] - prije proglašavanja kvara MBO, provjeri napajanje (posudi neko koje 100% radi).

[edit 2] - sad vidim ovo ventilator ne radi. Provjeri napajanje!

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 16:11 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan

1) jel linux mora biti kao iso slika?

2) jel moram vaditi cijelo napajanje???

18 godina

ako se radi repair, nema gubljenja podataka..

linux moraš spržiti (ili staviti na stick) tako da bude bootabilan

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan

probao sam windows repair ali mi se poslje učitavanja pojavio error kaže: " fiel ntfd.sys caused unexpacted error (32768) at lien in d:/xpsprtn/base/boot/ setup .c.

press any to continue

14 godina
protjeran

cek, hoces reci da si otisao kod korisnika koji ima probleme, sjeo za tipkovnicu da popravis problem o kojem nemas pojma i sad postas pitanja na forum ?

ti si mali'o'tete ...

colonello bastardo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kule93 kaže...

probao sam windows repair ali mi se poslje učitavanja pojavio error kaže: " fiel ntfd.sys caused unexpacted error (32768) at lien in d:/xpsprtn/base/boot/ setup .c.

press any to continue

poslušaj što ti je @Sum_of_all_fears rekao - a google mi kaže da bi trebao provjeriti hdd, možda ima nekih sekora koji su oštećeni, Mislim da imaš na hirens boot cd-u jedan program koji se zove nešto na Victoria, on ti je super za to

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
15 godina
neaktivan

Problem riješen hvala svima na pomoći... windows preinstall eviromentom vraćen sustav na 23..12 i sve u redu napravljen check diska defragmentacija i sada je sve u redu....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice