USB ne radi na jednom PC-u

poruka: 14
|
čitano: 3.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam relativno nov no-name (piše na njemu Apacer) najobičniji USB stick od 4 gigabajta, USB 2.0, znači najobičnija jeftinela koja mi je sad potrebna jer trebam nešto na njega prebaciti i proslijediti dalje... I tako, pošto ga nisam dosta dugo koristio (inače nemam velike potrebe za USB-ovima) pronađem ga u nekoj ladici i stavim u PC, on ga normalno očita i pojavi mi se balončič za sigurno uklanjanje i tomu slično, ali mi se ne pojavljuje nikako u My Computeru. Pogledam u device manageru, tamo ga normalno učitava kao USB MASS STORANGE (ili nešto slično), pogledam u disk managmantu, tamo ga normalno pokazuje i piše da ima 4 GB. Spojim ga u drugi PC, normalno radi, a drugi PC isto ima Windows 7 X32 kao i ja. Spojim ga na laptop koji ima Windows 8 X64, opet ga normalno učitava i otvara. Nije mi opcija da prebacujem s njih nego mi baš treba da USB radi na mome PC-u.

Pokušavao sam dodijeliti slovo u disk managmantu jer mi ga ne prikazuje (bez slova je), ali mi onda ispiše error (The operation failed to complete because the Disk Managment console view is not up-to-date. Refresh the view...") kojeg nikako ne mogu maknuti ni restartom ni pokretanjem kao administrator. Skidao sam i nekakve programčiće koji kao dopuštaju izmjenu slova USB-a, ali na njima mi uvijek ispiše "acess denied" ili nešto tako. Možda sam skidao loše programčiće, ne znam. Na USB-u nema nikakvih prekidača za otključano-zaključano. Čudno mi je što mi u propertiesu piše da je partition style MBR, ali ne znam treba li to biti tako. Pokušavao sam i deinstalirati USB driver i opet ga instalirati iz device managera, ali ni to nije pomoglo. Zna li netko do čega je? Jako mi je bitno a i hitno. Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

a ovo si probao?; mozes u bilo kojem folder prozoru gore u traci pod view...!

view/folder options view/folder options
lp:)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 19:22 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: USB ne radi na jednom PC-u
DarkBoss kaže...

.. ali mi onda ispiše error (The operation failed to complete because the Disk Managment console view is not up-to-date. Refresh the view...") kojeg nikako ne mogu maknuti ni ..

- prvo moraš rješiti ovaj problem (yogurt?). sfc /scan.

vjerojatno je taj (konkretan) uređaj dobio neko zauzeto slovo npr D: (optical, drugi disk..) i win mu pokušava dati isto slovo umjesto prvo slobodno. U disk manageru (da radi) se to rješava.. u međuvremenu možeš pokušati s usbdviewom. Ipak, prvo sredi sys... možda instalacijom SP1 i/ili sys.updateovima, možda neki malware ili (nije valjda) instaliran neki 3rd party manager, deffragler ... briši to (smeće).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Sad sam probao i to, ne pomaže... U nekim programima mi ga normalno prikaže (npr. neki programi za low-level format, kreiranje bootabilnog USB-a), u nekima uopće ne (neki drugi programi za low-level format) ali ni u jednom mu ne može pristupiti, formatirati ga ili mu dodijeliti drugo slovo. Uvijek mi piše da mu se ne može pristupiti, da postoji "write error", da ima problema s čitanjem i da ga pokušam otključati ili nešto na tu foru. Napominjem da je nemoguće da je stick neispravan jer na svim drugim drugim PC-ovima i laptopima radi, čak sam pokušao i na običnom LCD TV-u s USB portom i on je normalno pročitao sve što je gore (i moglo se gledati). Hitno mi je jer mi je to jedini USB koji trenutno imam, a kao da ga nemam jer mi baš treba na ovom primarnom PC-u.

Stavit ću neke sličice da vidite što se točno događa (samo neke od situacija)...

Disk managment Disk managment
Kad pokušam promijeniti slovo ili formatirati Kad pokušam promijeniti slovo ili formatirati
Kad probam s nekim programima formatirati Kad probam s nekim programima formatirati

0 0 hvala 0
17 godina

.. možda ga antivirus blokira, možda neki malware, možda zaštita (na disku)..., a možda su u šumici.

Moraš se snaći.

npr boot u safe mod, dali je jednako? Pošto je manager (poruka) problematičan... ili boot s live medija (time eliminiraš ili potvrdiš sve HW-SW kombinacije). npr možda je loš kontakt ili neobičan kvar usb porta... ili itd.

-raznim alatima se može npr sakriti disk, ali vidiš ga na drugim računalima, tako da je problem (vjerojatno) u tvom PCu. KISS=eliminacija i Okam.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
DarkBoss kaže...

.. ali mi onda ispiše error (The operation failed to complete because the Disk Managment console view is not up-to-date. Refresh the view...") kojeg nikako ne mogu maknuti ni ..

- prvo moraš rješiti ovaj problem (yogurt?). sfc /scan.

vjerojatno je taj (konkretan) uređaj dobio neko zauzeto slovo npr D: (optical, drugi disk..) i win mu pokušava dati isto slovo umjesto prvo slobodno. U disk manageru (da radi) se to rješava.. u međuvremenu možeš pokušati s usbdviewom. Ipak, prvo sredi sys... možda instalacijom SP1 i/ili sys.updateovima, možda neki malware ili (nije valjda) instaliran neki 3rd party manager, deffragler ... briši to (smeće).

Windowsi su original a Disk Managmant se normalno nosi s npr. memorijskom karticom (kada je upalim preko USB čitača kartica) i općenito radi normalno sa svim drugim uređajima osim ovog USB sticka. SP1 kao i većina updatea je instalirana. Nikakav dodatni partition manager, defragger ili nešto slično definitivno nije instalirano, kao ni razno razni boosteri i tomu slično.

ihush kaže...

.. možda ga antivirus blokira, možda neki malware, možda zaštita (na disku)..., a možda su u šumici.

Moraš se snaći.

npr boot u safe mod, dali je jednako? Pošto je manager (poruka) problematičan... ili boot s live medija (time eliminiraš ili potvrdiš sve HW-SW kombinacije). npr možda je loš kontakt ili neobičan kvar usb porta... ili itd.

-raznim alatima se može npr sakriti disk, ali vidiš ga na drugim računalima, tako da je problem (vjerojatno) u tvom PCu. KISS=eliminacija i Okam.

Boot s live medija mi svakako nije opcija, jer mi CD/DVD čitač (iako ga normalno prikazuje u My Computeru) ne čita nikakve diskove a ne mogu bootati preko čitača kartica jer mi BIOS to ne podržava. Nikakve programe nisam koristio uopće za diranje po diskovima pa ne znam kako bi ih sakrio. Stick nisam nosio nikome osim sebi po stanu i kod prijatelja, a siguran sam da i oni nemaju takve gluposti na računalima niti bi zbijali kakve spačke za sakrivanje. Antivirus sam probao isključiti i opet se događa isto, a ne vjerujem da se ustalio neki malware jer sve drugo radi osim tog sticka a i imam plaćeni BitDefender (baš plaćeni a ne gusarski)... Na svim portovima se događa isto. Sa safe modom ću tek probati.

EDIT: Probao sam i u safe modu, događa se potpuno ista stvar... Učita ga samo u device managaru i to bez slova, u my computer ga nema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 21:37 (DarkBoss).
15 godina
Otvori USB s winrarom ako ne pomaže provjeri errore
Moje će ideje jednoga dana pokretati svijet! Ne postoji zastava dovoljno velika da prekrije nevine ljudske žrtve!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

-ima još jedna stvar.. možda ga win koristi kao RAM... Readyboost.

Top Bugovac kaže...

-trik za hidden att ne pomaže ako nema 'slova' (diska).

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 23:02 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ima još jedna stvar.. možda ga win koristi kao RAM... Readyboost.

Top Bugovac kaže...

-trik za hidden att ne pomaže ako nema 'slova' (diska).

@ihush - Uopće ne mogu ući u taj tab Readyboost jer mi ne radi autoplay, a kada idem na desni klik - properitities iz disk managementa ne pokazuje mi taj Readyboost tab... Ne razumijem zašto mi taj stick radi takve probleme, sve ostalo radi u najboljem redu (posudio sam jedan drugi stick danas i normalno ga je učitao, mogu raditi na njemu...), a reinstall mi nikako nije opcija (mogao si primijetiti da imam oko 90% popunjen disk, a sve s dosta važnim video materijalima koje ne mogu teoretski backupirati jer nemam sredstava...  Mislim da je bilo kakav utjecaj naknadno instaliranih programa otpao jer mi isto radi i u safe modu (a radi da ne radi)...

17 godina

pokušaj opet s usbdviewom... pobrisati neku problematičnu postavku u vezi tog diska (metoda ćorava koka se ponekad mora primijeniti), nakon tog bi (teoretski) trebalo biti kao da je uređaj prvi put spojen na win.

15 godina
neaktivan

Pokušao sam s ovim USBDeview-erom potpuno pobrisati cijeli USB stick (opcija Unistall selected devices) nakon čega mi je, kad sam ponovno spojio USB, Windows počeo instalirati isti kao da ga prvi puta u životu spajam na PC. Nakon 2-3 sekunde, napisao mi je poruku (slika 1) da je sve u redu i da je instalacija prošla, ali i dalje ga ne vidim u My Computer, u Disk Managementu i dalje nema slova niti mu ga mogu dodijeliti (opet javlja istu grešku kao i s početka topica) i sve je potpuno jednako prijašnjoj situaciji. Pokušao sam opet i iz Device Managera pobrisati USB driver uz ovaj stick, restartati PC, mislivši da bi to moglo upaliti, ali situacija je opet ista - pokaže mi da je uređaj instaliran uspješno ali pomaka nema. Probao sam i u USBDeview-u ići ono "open in regedit" i pokušao ručno pobrisati iz registra sve upise vezane uz stick, ali mi je onda napisao ovo sa slike 2. I dalje me muči zašto Disk Managament ne može dodijeliti slovo sticku i kad stisnem Eject pa onda pokušam, jer ga teoretski onda ništa ne bi trebalo blokirati... A opet, ne može biti do njega samoga kad kod CD/DVD ROM-a i drugih posuđenih stickova/čitača mem. kartica radi kako treba i nikad ne zafrkava. USBDeview pak, kad probam opciju change drive letter uopće ne reagira kao da ništa nisam ni kliknuo iako ga pokrenem kao admin i sa svim ovlastima. Za kraj, pokušao sam ukloniti i sve USB Mass Storange ikad spojene iz USBDeview-a, ali opet nije proradilo.

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarkBoss kaže...

Pokušao sam s ovim USBDeview-erom potpuno pobrisati cijeli USB stick (opcija Unistall selected devices) nakon čega mi je, kad sam ponovno spojio USB, Windows počeo instalirati isti kao da ga prvi puta u životu spajam na PC. Nakon 2-3 sekunde, napisao mi je poruku (slika 1) da je sve u redu i da je instalacija prošla, ali i dalje ga ne vidim u My Computer, u Disk Managementu i dalje nema slova niti mu ga mogu dodijeliti (opet javlja istu grešku kao i s početka topica) i sve je potpuno jednako prijašnjoj situaciji. ...

Dobro ,jesi probal pokrenuti dobri stari diskpart?

Command Prompt - Run as Administrator ,i onda redom:

list disk (Enter nakon svake komande)

select disk X (X - označava broj - prepoznat ćeš ga po veličini od 3,74 GB!)

clean

create partition primary

active

format fs=fat32 (ili ntfs)

Probaj ,ne košta ništa ,a puno puta može samo pomoći.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 21:51 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Diskpart baca samo ovo pod slika 1 (a na ove kasnije komande, ako preskočim clean, isto baca errore)... Evo još pod slika 2 i informacije koje daje USBDeview...

EDIT: Evo iz propertities iz Disk Managementa (slika 3)... Brine me ovaj MBR stil particije, ali ne znam znači li to išta pošto na drugim kompovima sve radi kako treba...

slika 1 slika 1
sl 2 sl 2
slika 3 slika 3
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 21:59 (DarkBoss).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj to isto na drugom PC-u koji ga normalno očitava.

Ako ga ni tada ne učita ,problem je sistem na tom PC-u ,ne usb.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 22:01 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice