Usb device can run faster

poruka: 21
|
čitano: 2.436
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Usb device can run faster (on usb 2.0 port)

Pozdrav forumaši , do prije 2 tjedna windows nije mogao učitati bilo kakvu vrstu flash memorije (usb-ovi , mobitel .... ) . Ali kada bootam Ubuntu radio je bez problema , pa sam odlučio reinstall windows , to sam i napravio ali sada mi je transfer rate očajan i svaki put kada spojim usb dobijem poruku iz naslova , pa mislim da je usb u 1.0 ili 1.1 načinu rada (ne koristim front usb panel na kućištu nego direktno u matičnu spajam) pa kako prebaciti u 2.0 način ? 
Matična : Asus m5a78l - Limited edition

Nobru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi li instalirao čipset driver?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Usb device can run faster

Jesam , da probam reinstall ? 

Nobru
15 godina
neaktivan

Vidi ovdje imaš nove AMD čipset driver-e. Idi na ovaj izbor "Optional downloads".

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 10:23 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

instalirao sam sad to , i sad mi ponovno uopće ne prepoznaje usb -.- 

Nobru
15 godina
neaktivan

Idi u device manager pa deinstaliraj driver iz device managera. Restartuj računalo i pusti da automatski instalira driver.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bruno007 kaže...

-kvar, postavke BIOSa, driver.. nešto od toga.

problem može biti i napon, kvaliteta front panel žica/utičnica.. i priključenih uređaja. Odspoji 'višak' možda radi probleme itd..

npr ako instalacija drivera završi tako da uopće ne prepoznaje, tad je vjerojatno pogrešan driver.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
bruno007 kaže...

-kvar, postavke BIOSa, driver.. nešto od toga.

problem može biti i napon, kvaliteta front panel žica/utičnica.. i priključenih uređaja. Odspoji 'višak' možda radi probleme itd..

npr ako instalacija drivera završi tako da uopće ne prepoznaje, tad je vjerojatno pogrešan driver.

Da je kvar ili problem u BIOSU ne bi radilo na Ubuntu, zar ne? Mora da je problem s driverom.

Say hello to my little friend
17 godina
Krunoo7 kaže...
..

Da je kvar ili problem u BIOSU ne bi radilo na Ubuntu, zar ne? Mora da je problem s driverom.

-ne nužno.. tj ovisno o BIOSu (i položaju zvijezda..) i priključenom uređaju u trenutku boota/posta može se prebaciti na 1.1-2.0 npr zbog priključenog uređaja ili napona (struja-kontroler..) pa npr zna biti problema kod bootanja ext.HDDa par puta 'dok uhvati'.. + green/sleep/charge i sl opcije koje mogu ugasiti i sl. Tako da čak i verzija BIOSa može imati veze (ali je češće samo soft-smeće, driver .. i nestabilnost jer ubiju punjačima USB kontroler).

Linux ovdje samo pokazuje da je možda soft uzrok, ali to ne isključuje i 'hoće-neće' koji se ponekad desi.. npr da boota 5 puta možda bi i na liveu imao isti problem.. ili ako iz win ne gasi nego ode u hyber.. pa se ne inicijalizira kao kod cold boota (što napravi reboot u live). Bezbroj kombinacija.

ali, točno.. prvi sumnjivac je driver. (ne mora biti samo driver) Najgore što se nakon instalacije drivera desi problem (ne radi uopće), pa je pitanje što korisnik radi, koji driver, itd..

14 godina
neaktivan

da pobrišem sve iz kategorije usb controlers ili ? 
p.s ihush , višak ne pomaže, samo usb je spojen i ne radi 

Nobru
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2015 13:40 (bruno007).
17 godina

-ne navodiš konkretan OS, w7-8.. recimo win7-x64?

-s clean installom vidiš kako radi s generičkim driverima, uobičajeno je potrebno samo za USB.3.0.

-s AMD chispetom (pogotovo VIA) zna biti svakakvih problema, od BIOSa do drivera i samoj kvaliteti (i trajnosti) kontrolera. Možda moraš noviji BIOS ili neku 'green-power' opciju podesiti..

-driver skidaš sa str. proizvođača MBO, nraravno ako postoji za ver.OSa.. ako nema tad s drugih izvora (npr ako je noviji AMDov uzrok problema zbog starosti chipseta..).

-ili pustiš win da obavi update..

-ovisno što od toga napraviš možeš dalje nagađati gdje je problem. npr postavke powersavinga u win ili nešto treće (pa i yogurt OS i tko zna što od drivera ispod haube.. zato se uvjek treba imati čisti-untouched install i sav ostali soft s provjerenih izvora..).

-najgore ako zbog starenja ili napona kontroler prebaci u nižu brzinu.. (usb.1.1 umjesto 2.0) jer nije pravi kvar ... zbog drugačijeg upravljanja nije usporedivo s livebootom npr powersaving + ostali driveri koji mogu biti uzrok (bugoviti driveri, moraš nači verziju koja je OK za tvoj chipset a to ne mora uvjek biti najnoviji driver)

14 godina
neaktivan

radi se o windows 7 ultimate-u 64-bitnom , prvi chipset koji sam instalirao bio je sa asusove službene stranice , i tad sam dobio tako loše brzine 

Nobru
14 godina
neaktivan

Evo sad sam se opet malo pozabavio problemom pa evo na što sam naišao : 
Prvo sam pobrisao sve usb drivere u device manageru , instalirali su se ponovno i nisu pomogli , bootao sam ubuntu , i on prepoznaje usb ali i on sada radi na jako lošim brzinama , a ono najčudnije je to što - kada mi je spojen flash pogon (USB memorija) ne mogu bootati , komp jednostavno zamrzne na logu motherboarda tijekom paljenja i ne ide dalje dok ne isključim usb ! Pomalo me živcira ovo pa ako ima neko voljan i misli da ima rješenje lakše bi mi bilo popričati preko chata (face,whatsapp .. svejedno... ili malo bržim odgovorima na forumu) . Pozzz

Nobru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bruno007 kaže...

.., i tad sam dobio tako loše brzine 

-kakve loše brzine? Poruka je generička, brzina ne mora biti različita. (ako se na to odnosi razlika s Ubuntuom, on sam onema tu poruku + drugi driver).

.. poruka se počne pojavljivati tek kad instaliraš za 3.0 usb driver npr ako uređaj priključiš na 2.0 port. Dali port za 3.0 uopće radi.. pogotovo frontpanell je problematičan jer ovisi o kvaliteti žica i napona 5V/0.5A.. ignoriraj, pogotovo što prve verzije smećastog chipseta ugl. ne rade očekivano, problematično.

-drugi dio, klasično zbrljani driveri, ako USB radi s MSovim driverom, ostavi ga..

-možda je potrebno staviti neki drugi (ispravljeni) driver, možda flashati BIOS.. probaj ugooglati svoju MBO + USB i provjeri dali ima neki fix ili ostavi (ako radi kao 2.0).

14 godina
neaktivan

govorim o nekih 30 KB transfer ratea na ubuntu , front panel ne koristim , a 3.0 matična svakako ne podržava 

Nobru
17 godina
bruno007 kaže...

govorim o nekih 30 KB transfer ratea na ubuntu , front panel ne koristim , a 3.0 matična svakako ne podržava 

-obrnuto, na win? Koliki transfer je na win, +transfer jednako ovisi o flash disku i FSu, ima brzih-sporih, nevažno koji usb.

- što koja MBO podržava, neda mi se.. dali je to ova MBO?

... što si instalirao? npr ovo je jedini pod USB driverima, Asmedia USB3.0 ..? dok se AMDov odnosi samo na 10xUSB.2.0 ..u specifikacijama. AMD SB710 controller : 10 x USB 2.0 port(s) (4 at back panel, black, 6 at mid-board). Tad ispada da je to dodatni kontroler (vjerojatno smeće..) a sama poruka je sporedna tj transfer ostaje isti (osim ako se stvarno prebaci u 1.1 mod) a to za sad ne vidim, jer previše nepreglednih infoa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 17:45 (ihush).
14 godina
neaktivan

na win-u je bila oko 470 KB (što bi odgovaralo nekoj USB 1.1 brzini po mom mišljenju) ali već sam rekao - kada sam instalirao taj novi chipset flash memoriju mi više ne prepoznaje (device not recognized) 
MBO je ta ali limited edition (ništa posebno različito)

Nobru
15 godina
neaktivan

Pokušaj sa ovog linka pronaći eventualno driver koji nedostaje. Ako ne bude radilo, predlažem servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hoću prije toga išta uninstall ? 

Nobru
15 godina
neaktivan

Ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bio sam neaktivan , valjda će uspjet refresh teme pa  mi pomognete :D
Driveri nisu pomogli , a frend mi spomenu pci usb kontroler , ali nije ni on siguran na koji to princip radi : http://www.pik.ba/artikal/14211410/usb-2-0-kontroler-pci/ da li je to što bi meni ''trebalo'' da mi ponovno proradi flash memorija , i hoće li bit zafrkancije sa strujom možda ? 

Nobru
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice