Neznam vise sta da radim, vec se mucim s ovim fps god dana.
Sad sam kupio novi hard disc (Seagate 1TB, Serial ATA II, 7200 rpm) i nove windowse (Windows 7 64bit) i poveco mi se neki fps al to i dalje padne na 12 i pocne trzat sve.
Ostale komponente su:
Procesor QuadCore Intel Core 2 Quad Q8400, 2666 MHz (8 x 333)
Matična Gigabyte GA-EP45-UD3LR
Grafička ATI Radeon HD 4870 (512 MB)
Memorija 2x2Gb Kingmax (800Hz)
Napajanje 450VX Corsair
Cak sam i novo kuciste sad uzo i extra ventilator, ocistili su mi sve na servisu al i dalje steka u igrici.
Temperature su mi dok igram par sati oko 60.
Prije dok sam imo dosta slabiji komp mi je trzalo naravno pa sam kupovo dio po dio ali sad sam ama bas sve zamjenio i dalje mi steka.
Poceo sam si mislit da nije mozda u produznom kablu dole da mi komp ne dobiva dosta struje il sta ja znam
Igricu (WoW) igram na 1680-1050 Wide, sve postavke su mi na low.
Hvala na ikakvoj pomoci
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
uslikaj nam pc unutra možda budemo znali više
koji ti je proizvođač grafičke kartice?
ako je gigabyte, onda žalim slučaj jer neke njihove MBO i GPU nikako da prorade normalno već štekaju, štucaju i svakakve igrarije prirede svojim vlasnicima.
ta kombinacija je nažalost.
možda još da isprobaš isključiti u biosu program za smanjivanje potrošnje energije tj. downclocking procesora kada je u idleu.
onaj dinamic energy saver mislim da se tako zove isključi pa isprobaj onda kako radi komp
Nema teorije da šteka WoW na 1650 i low detaljima,ja imam kvragu i sve 90fps na svojoj konfi i 4870OC. Reza 1920x1200,detalji maxed out.
Jeli se wow igra sa cd-om moguce da je cd izgraban
Jeli se wow igra sa cd-om moguce da je cd izgraban
Ili ilegala server pa laga.
Ne igram s cdom i normalan legalan blizzardov je server.
Reinstaliraj Windowse,nema druge. I probaj sa nekom drugom grafom kod sebe,odnosno tom istom kod prijatelja. Da otkrijemo ako je u njoj problem.
WoW nema frejmdrop 12 niti u raidanju IronForgea sa 200 hordi kvragu, na toj konfi.
Kupio sam nove windowse prije par dana i isto mi je, isto je i s grafickom nije bilo promjene kad sam ju kupio stoga sumnjam da je ona.
Zbilja sam bezidejan..na toj konfi i toj rezoluciji bi WoW morao letiti. 1650x1080 sve na max čak,4870 to lijevom rukom nosi.
Neznam jel ima kakve veze to sto je moj i komp od brata na istom produznom pa mozda ne dobiva dost struje. A njegov komp je jos jaci pa treba vise struje.
Produžni mogu čini mi se 1500W nositi i to najslabiji,tako da ne vjerujem da je do toga,iako eto - predostrožnosti radi,ti se odspoji,imaš odličnih produžnih sa zaštitom, gotovo vojničkih domaće proizvodnje Commel firme..oko 100-150kn..pa se lako počastiš.
Onda ćemo vidjeti s programske strane ako HW riješimo..
Stavio novi produzni ali nista se nije promjenilo nazalost
koje sve igre trzaju osim wowa
Dali si pratio temperature i mhz (gpu i mem) dok igras?
Ako vec nisi probaj update BIOSa maticne.
Matična ploča 48 °C (118 °F)
CPU 47 °C (117 °F)
1. CPU / 1. jezgra 53 °C (127 °F)
1. CPU / 2. jezgra 48 °C (118 °F)
1. CPU / 3. jezgra 48 °C (118 °F)
1. CPU / 4. jezgra 49 °C (120 °F)
GPU dioda (DispIO) 60 °C (140 °F)
GPU dioda (MemIO) 66 °C (151 °F)
GPU dioda (arnyalo) 62 °C (144 °F)
I imam zadnju verziju biosa
onda poćmi testirat komponentu po komponentu. Za početak memtestom testiraj ram. Ako sve prođe, pitaj nekoga da ti posudi grafu i zamjeni. Ako nije do toga, zamjeni procesor, ako nije ni do toga, zamjeni napajanje, ako nije ni do napajanja, e brate imaš poseban PC
Ti trza svugdje ili samo u gradu? Ja sam igrao dok sam imao c2d e8200@3.6, 4GB rama i 4870 1GB i ajde bilo je igrivo u raidovima je znao dosta past fps na nekih 15 u intenzivnim trenucima 1680*1050 sve na max. Kad sam kupio novu konfu i5 750@4GHz, 4GB rama i 5870 1GB igrao sam u istoj rezi ali s 4xAA i 16AF. I iste performanse otprilike gužve u gradovima 20-25 fps i radovi isto tako na momente. To nije ništa čudno pošto neki ljudi i s 5970 imaju takve fps brojke. Stvarno je vrijedno divljenja kako igra koja je tehnički tak jadna kaj se tiče grafike tak loše radi na modernim grafama. E da najveći utjecaj na performanse na atijevim karticama imaju sjene zgasiš njih odma dobiješ barem 5 fps gore.
Ne trza mi nigdje nego samo u raidovima, ja znam da opcenito ljudima fps pada u raidu ali s mojim kompom bi to trebalo vrtit lagano, to me nervira.
Jucer sam probao i pao mi je na 9 fps......
Ne trza mi nigdje nego samo u raidovima, ja znam da opcenito ljudima fps pada u raidu ali s mojim kompom bi to trebalo vrtit lagano, to me nervira.
Jucer sam probao i pao mi je na 9 fps......
Trza kako kaže kolega gore,i na jačim kompovima..ja ti kažem da na i5 na 2.67 default frekvi i 4870 imam gotovo 90fps u normalnom igranju..nisam raidao već ohoho ali sumnjam i da je onda ispod 15-20,moguće ne isključujem.
Nije ništa strašno ako je samo do WoW-a i raida. Uzmi kvragu onda GTX480.
Ma ja razumijem da je igrica neoptimizirana dobro i dosta ljudi trza u raidu ali meni su svi detalji na low i imam s ovim kompom 8-9 fps, dok drugi imaju i slabije od mene i ne steka im.
Ma ja razumijem da je igrica neoptimizirana dobro i dosta ljudi trza u raidu ali meni su svi detalji na low i imam s ovim kompom 8-9 fps, dok drugi imaju i slabije od mene i ne steka im.
Igra uopće nije neoptimizirana,možeš ju igrati na pristojnim rezama i detaljima sa Geforceom 2 za ime Božje,frend mi je igrao na 1024x768 hehe,i prelazio igru. Radi se čisto o problemu raidova..ili server zalaga,trebalo bi i ping provjeriti onda,baš me zanima,ali kvragu nije isto imao sebe i 10 mobova..ili 200 ljudi koji svak baca svoj spell ili neki qrc..
Frustrirajuće,da...ali WoW je vrlo lijepo skalirana igra.
Znaci sve u svemu moj fps ovakav treba bit?
Da ne mrdam cjeli komp sad dio po dio.
A u drugim igrama? kako se ponaša PC?
Sve je u redu u drugim igrama
Sve je u redu u drugim igrama
onda je problem u igri ne hardveru
Probaj promijeniti mrežnu karticu , disabliraj integriranu pa ako imaš posudi od nekoga pci network karticu i isprobaj . Možda je stvar i u nekompatibilnosti nekih igara sa windows 7 64 bit.
ja imam taj problem, udjem npr. PES 2011,NBA 2k11 ide fino neko vrijeme, onda počne da trza pa stane...pa opet
nepodnošljivo...