- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kupi novi modul
Probaj dobro alkoholom i mekom četkicom za zube oćistiti konektor tipkovnice vjerojatno jedan od vodova ne spaja dobro.
Prolivena Kava sok ili bilo što drugo u tekućem stanje je potpuna smrt za Laptop ili bilo koji drugi uređaj zato se bojim da ipak unatoč što si i zamjenio tipkovnicu novom lako je mogće da je kava dospijela i u unutrašnjost kučišta npr kroz razne utore za hlađenje laptopa itd.Ipak bolje posjeti servis prije neg spržiš cijeli laptop i zahvali se bogu da nije se cijeli laptop spušio i zapalio usljed svega već što sam ti napisao
Pozz Dalibor
Prolivena Kava sok ili bilo što drugo u tekućem stanje je potpuna smrt za Laptop ili bilo koji drugi uređaj zato se bojim da ipak unatoč što si i zamjenio tipkovnicu novom lako je mogće da je kava dospijela i u unutrašnjost kučišta npr kroz razne utore za hlađenje laptopa itd.Ipak bolje posjeti servis prije neg spržiš cijeli laptop i zahvali se bogu[1] da nije se cijeli laptop spušio i zapalio[2] usljed svega već što sam ti napisao
Pozz Dalibor
[1] Kaj je ovo, misa ili Bugov forum? Koje evanđenje čitamo iduće?
[2] Ma da, zaboravio si da bi laptop mogao implodirati ili eksplodirati čim mu pokažeš čašu vode / šalicu kave.
Bajdvej, u kojem servisu radiš?
Prolivena Kava sok ili bilo što drugo u tekućem stanje je potpuna smrt za Laptop ili bilo koji drugi uređaj zato se bojim da ipak unatoč što si i zamjenio tipkovnicu novom lako je mogće da je kava dospijela i u unutrašnjost kučišta npr kroz razne utore za hlađenje laptopa itd.Ipak bolje posjeti servis prije neg spržiš cijeli laptop i zahvali se bogu[1] da nije se cijeli laptop spušio i zapalio[2] usljed svega već što sam ti napisao
Pozz Dalibor
[1] Kaj je ovo, misa ili Bugov forum? Koje evanđenje čitamo iduće?
[2] Ma da, zaboravio si da bi laptop mogao implodirati ili eksplodirati čim mu pokažeš čašu vode / šalicu kave.
Bajdvej, u kojem servisu radiš?
Daj ohladi malo, čovjek je potpuno u pravu.
Da li si ti ikada vidjela laptop koji je stradao uslijed polijevanja tekućinom? Da jesi nebi tako govorila.
Prolivena Kava sok ili bilo što drugo u tekućem stanje je potpuna smrt za Laptop ili bilo koji drugi uređaj zato se bojim da ipak unatoč što si i zamjenio tipkovnicu novom lako je mogće da je kava dospijela i u unutrašnjost kučišta npr kroz razne utore za hlađenje laptopa itd.Ipak bolje posjeti servis prije neg spržiš cijeli laptop i zahvali se bogu da nije se cijeli laptop spušio i zapalio usljed svega već što sam ti napisao
Pozz Dalibor
Gle, čovjek je napisao da laptop radi,budući je stavio novu tipkovnicu i probao.
Kaže da ista slova ne rade.
Čip koji očitava pritisnute tipke je na svom ulazu zapravo multipleksor i različite kombinacije stanja na ulazima dobiva različitim logičkim nivoima, što nam laički govori da mu ne može naštetiti ni jedan naponski nivo u blizini tog čipa, tj. ima ulaze visoke impendancije za visoku naponsku razinu.
Budući da čip radi(rade neke tipke) moguće da su neki kontrolni pinovi nastradali na čipu(sumnjam), tako da bi samo trebalo očistiti konektor i provjeriti pritiskanje ZIF kabela.
Inače, moguće je da su nastradali i titrajni kondenzatori za taj set tipki, a to je jeftin popravak, naravno uz iskusnog čovjeka za lemnom stanicom.
LP
Da li si ti ikada vidjela laptop koji je stradao uslijed polijevanja tekućinom? Da jesi nebi tako govorila.
Vidjela sam, a govorim tako. <Dalibor>Svemir jamačno sada više nije u ravnoteži pa se zahvali Bogu jer se svemir nije srušio i zapalio zbog toga što sam napisala.</Dalibor> Nije mi se jednom, već dvaput dogodilo da prijenosnike polijem kojekakvim čudima. Treba samo imati malo sreće da ne dođe do sranja (kratkog spoja na nekoj od komponentâ, op. a.) u trenucima kad histerično tražiš dugme za gašenje. Ako laptop preživi do njegova isključivanja, nema više nikakve bojazni u slučaju da nisi totalni idiot koji će pokušati upaliti laptop bez detaljnog čišćenja unutrašnjosti alkoholom. Takvo čišćenje uključuje uronjavanje u alkohol svakoga unutarnjeg spoja izvedenog priključnicama, ispiranje svih tragova tekućine koja je nesrećom ušla itd. Zatim slijedi čekanje da se sve to posuši (srećom, alkohol brzo ispari) nakon čega bi sve moralo biti OK. Sasma sam sigurna da si svatko sâm s više volje i bolje (rima!) može očistiti laptop nego što bi to učinio serviser.
Ako ti je tipkovnica ispravna očito je ipak došlo do ploče. Preporuka je da izvadiš bateriju i ne koristiš laptop te čim prije ga odneseš na servis ili ako imaš iskustva možeš i sam.
Mogući problemi su oko konektora tipkovnice ili KB kontrolera. Ovo prvo je naravno puno bolja opcija i ne može doći do veće štete dok oksidacija i ostatci tekućine na KB kontroleru mogu prouzročiti veću štetu.
To sam i ja mu Preporučio nek se ne zjb sa Laptopom bez servisera kak ne bih spržio cieli laptop