The Maximus VIII Gene - kompatibilna wifi

poruka: 3
|
čitano: 1.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ekipa,

Nekada daavno, dok sam bio mlad, bavio sam se hardwerom itd. Medjutim, 15-ak godina kasnije nista ne kontam. Da skratim, posjedujem nekakav asus dekstop PC sa maticnom The Maximus VIII Gene. Naime, trebam ubaciti nekakvu wifi karticu (ali ne USB - los prijem i lose iskustvo), ali ne znam sta da trazim. Pise tu da imam 2 neiskoristena utora: PXIEX16/X8_1 i PCIEX4_1. Moze pomoc koji tip kartice da trazim, mozda link sa primjerom ...

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: The Maximus VIII Gene - kompatibilna wifi

Bilo koja PCI expressWLAN kartica ti odgovara.

Uštekaš ju u kraći slot (PCIEX4_1) i to je to.

Npr. ova je super i jeftina:

https://www.mall.hr/mrezne-kartice-adapteri/inter-tech-dmg-32-mrezna-kartica-wlan-pci?tab=description

pan y agujas
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 22:12 (fer-de-lance).
11 godina

Evo jedna PCI-E wifi card (radi izgleda) https://www.nabava.net/mrezne-kartice/mrezna-kartica-adapter-pci-e-cijena-tp-link-archer-t4e-ac-1200-80211b-g-n-ac-beamforming-119646161

A sad da kažem da nikada ne bi uzimao PCI-E card jer su antene iza PC obično do zida pa je domet smanjen a korištenjem tankih koaksijalnih kablova od kartice do antena imaš gubitke signala u prijemu i predaji pogtovo na višem bandu (5,8GHz).

Sa USB wifi adapterima nema tih problema tj. nema nikakvih gubitaka u kablu a može se postaviti na otvorenije povišeno mjesto za veći domet. Kod izbora birati one wifi adaptere koji imaju na sebi antene tj. ne one kao "usb stik" koji imaju unutarnje skraćene antene daleko manjeg dometa.

...prestigao me kolega...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 22:18 (AF139).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice