MOLIM VAS DA MI POMOGNETE !!!!
KADA SAM UPALIO KOMP PISALO MI JE STARTUP REPAIR CANNOT REPAIR THIS COMPUTER AUTOMATICALLY !!
KADA SAM UPALIO KOMP PISALO MI JE STARTUP REPAIR CANNOT REPAIR THIS COMPUTER AUTOMATICALLY !!
Malo google i ako znaš engleski:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-system/startup-repair-cannot-repair-this-computer/718e1c0c-a907-404e-b48e-700e4e65c248
Isprintaj ove instrukcije od Microsoftovog engineera.
sta ako ne uspijem ?? sta da onda napravim??
ako mozes malo mii objasni to .. hvala
MOLIM VAS HITNO MI JE .. STARA CE ME UBIT :((((
Znači ukratko: bootaj PC sa instalacijskog dvd-a ,nakon obavijesti ''Startup repair cannot ... bla bla ....'' otvorit će ti se meni ,idi na Command Prompt i tu ukucaj:
prvo: bootrec /fixmbr i klik na Enter
drugo: bootrec /fixboot i opet ,klik na Enter
Nakon toga ,zatvori cmd i klik na restart i ,ako imaš sreće sredio si stvar. Ako opet neće startat ,imaš veći problem i morat ćeš reći mami.
nisam uspio ponovno mi se pokrene startup repair i pise mi sve isto kao da nisam nista radio :/
nisam uspio ponovno mi se pokrene startup repair i pise mi sve isto kao da nisam nista radio :/
-a da sad ipak, kažeš što si radio?
-možda pomogne, vrati se nazad na boot dvd, recovery konzolu, u cmd utipkaj ''chkdsk c: /f /r'' (bez navodnika, enter). Ili ako imaš pri ruci neki bootabilan miniPE/hirens.. provjeri stanje diska, particija, .. vidi što je problem pa ga možda otkloniš.
btw: ako koristiš loader, tad win install ne može (ili ne želi) popraviti...
-a da sad ipak, kažeš što si radio?
-možda pomogne, vrati se nazad na boot dvd, recovery konzolu, u cmd utipkaj ''chkdsk c: /f /r'' (bez navodnika, enter). Ili ako imaš pri ruci neki bootabilan miniPE/hirens.. provjeri stanje diska, particija, .. vidi što je problem pa ga možda otkloniš.
btw: ako koristiš loader, tad win install ne može (ili ne želi) popraviti...
Da ,bilo bi pametno da znamo kaj si radil ,jel je ,očito ,totalno sje*an boot sektor.
Ovisi o Loaderu - ako je u pitanju Dazov ,nema problema ,jel su fileovi s njim identični originalima.
U svakom slučaju ,za popravak BCD-a treba znanja i puno kucanja u command konzoli.
A to nije za svakoga.
Inače se ovakva stvar radi striktno iz cmd-a ,sa repair ili instalacijskog diska. Ali ako imaš boot manager , s njim možeš ući i u Windows i onda to srediti sa ,recimo ,EasyBCD-om.
Za bootanje ti treba PLOP boot manager - skini ,raspakiraj ,nađi plpbt.iso i sprži ga na disk i bootaj PC sa cd-a.
Dobit ćeš ovakav meni i sada idi na
HDA partition 1 - ako ti windows nije tu restartaj i ponovi postupak s HDA X (sljedećim) dok ne ''pogodiš'' pravu particiju.Kad napokon budeš u Windowsima ,skini EasyBCD i instaliraj ga. Kad je to gotovo i program se otvori ,idi na BCD Backup/Repair (1.)
,označi Re-create/repair boot files (2.) i klikni na Perform Action (3.).To bi trebalo biti to ,ali sada ,za svaki slučaj idi na View Settings i pogledaj imaš li svoj Windows u bootu.
Ako imaš ,dobro je.
Ako ne ,javi ,pa ćemo dalje ,na sljedeći korak. U tom slučaju ,NE GASI PC ,STAVI GA U HIBERNACIJU.
Decki hvala na pomoci .. ugl uspio sam to rjesiti tako da sam boot-ao s windows 7 DVD-om i s njega pokrenuo startup repair :D
Iako sam to vec prije probao al nisam uspio... ovaj put jesam
bez command prompt-a :D
Decki hvala na pomoci .. ugl uspio sam to rjesiti tako da sam boot-ao s windows 7 DVD-om i s njega pokrenuo startup repair :D
Iako sam to vec prije probao al nisam uspio... ovaj put jesam
bez command prompt-a :D
Uspjelo ti je zato ,jel si u ovom koraku ,koji ''nije uspio'' popravio Master Boot Record na disku i upisao boot sektor ,a nakon toga je Startup Reapir bez problema mogao sam dovršiti posao ,tj. samo dodati tvoje Windowse u BCD.
off topic.
Jel vama jasno da je sve što ste mu napisali za njega kineski?
off topic.
Jel vama jasno da je sve što ste mu napisali za njega kineski?
Pa sto onda ako covjek razumije kineski.
postoji u windowsima i China language