Sta mi se desawa sa grafickom karticom?

poruka: 7
|
čitano: 1.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

swe je pocelo danas popodne kada mi je ekran postao doslowno sarolik.

da ne objasnjawam, ewo slike: http://img17.imageshack.us/my.php?image=zabug.jpg

graficka je radeon 9700 sa 128mb memorije. u pitanju je laptop star skoro 5 godina i do sada nikada nisam imao problema s grafickom.

wazno je napomenuti da nakon sto se ekran pretwori u sarene wertikale, da su neki programi (u owom slucaju total commander) kao "imuni" na owaj problem. na tren, a onda i njih zahwati owo ludilo. Sramim se

driweri su ati mobility stari godinu ipo i nista nisam dirao. dakle samo od sebe se desio owaj problem. pokusao sam najnowije driwere no isti problem, cak ponekad windowsi jawljaju da je driwer starije (??) generacije i da nemoze koristiti taj. no koju god werziju da prowam, uwik mi se wrate te wertikalne sare. jedino nema problema kada izbrisem atijewe driwere i kada windowsi koriste defaultne swoje (koristim rezoluciju 1400*1050). ja bih to i koristio, no zajeb je kada surfam i scrollam stranicu swe trza i usporawa jer, jebiga, nema odgowarajucih driwera.

dakle, sa default windows postawkama nema problema(?), dok sa ati driwerima ima (a do sada je swe u redu bilo). jeli mozda problem u memoriji graficke ili? uglawnom, sta je problem i sta da radim?

hwala lijepa Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Sta mi se desawa sa grafickom karticom?

-crkla grafička... pošto još radi, instaliraj diriver i isključi/smanji hardware acceleration (display properties/tab-troubleshoot).. sad bi trebalo raditi ali naravno zaboravi na igre. Došlo joj je vrijeme...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

99,9 % je riknula graficka... i cut the W out, looks kind of gay Osmijeh

Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2009 2:44 (leo_819).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

99,9 % je riknula graficka... i cut the W out, looks kind of gay Osmijeh

hwala ihush-u i leotu. osim problema sa grafickom, imam i problem s tipkownicom. ne radi mi slowo "v" pa improwiziram. sta mogu! Cool
a sa onim hardware acceleration cu pokusat posli. zahwaljujem Namigiva

p.s. moze li mi onda netko reci sto je to tocno crklo na grafickoj? koji dio ili je to tesko ustanowiti?
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2009 10:44 (maleni.99).
16 godina
neaktivan

šta god da je crklo, nema ti mjenjanja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-pregrijavanje memorije ili GPUa radi takve probleme, ali pošto ti radi s generičkim driverom, onda je kvar u kartici-90% (ili utor na ploči-5%) otstalih 5% je 'nepoznat uzrok'. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

ok. dakle, dok radi radi. no da idem malo na offtopic. ewo imam namjeru kupiti nowi bug da widim test tih "mini" prijenosnika, no nisam primjetio da su recenzirali samsung nc10. zar ga nema u RH a kaze se (tako citam) da rastura konkurenciju... Cool

UPDATE: auuu, nc20 ima 12,1" ekran. eh, kad ce to u nase krajewe... Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2009 11:25 (maleni.99).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice