SSD - bios ga nije vidio

poruka: 24
|
čitano: 2.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
SSD prestao s radom

Imam Kingston’s V+200 SSDNow+64GB nepuna 3 tjedna i do sad je odlično radio.

Jućer, nakon 5-6 sati rada jednostavno se sistem smrznuo i nakon restarta bios ga nije vidio.

Promijenio kablove i ništa. Danas opet sve uredno radi. Matična je starija i nema sata3. SSD je spojen

na sata2 i to nebi trebao biti problem osim manje brzine.

Sad me brine dali se počeo kvariti, dali ssd ima problema s grijanjem?

Ako se to povremeno i drugima javlja i s drugim modelima, glupo mi je nositi ga u servis ili zamjeniti ga.

Nemam iskustva sa ssd-om, pa molim iskusne za pomoć

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: SSD prestao s radom

To ti se desilo samo jednom?

Ako nastavi krepavat, ja bi ga reklamirao... a to što je na SATAII nema veze...

Ove godine sam mislio provest perje kod bake na selu, ali mislit i srat nije isto, pa mi mama nije dopustila jer je babu prošle godine proždro vuk, te se prerušijo u baku, ali to je već druga priča
14 godina
neaktivan
SSD - bios ga nije vidio

moze bit i do maticne, mozda ona rikava

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SSD prestao s radom
Sabbathian kaže...

To ti se desilo samo jednom?

Baš me zanima kako će on dokazati događaj. Imao sam sličan problem sa nekom drugom periferijom i odnio na reklamaciju. Uređaj je nekad radio, a nekad ne.

Nisam mogao dokazati jer oni spoje i sve radi, pa sam morao snimiti pa im pokazati i tad nisu vjerovali pa su opet testirali uređaj kod sebe.

15 godina
odjavljen
SSD - bios ga nije vidio

A može biti svašta... ali to će vidjeti sa vremenom... nakon ovako jednog krepavanja je nemoguće diagnosticirati... ako se nastavi,onda se tek može neš pametnoga reći... da li je do ploče ili diska...

Ove godine sam mislio provest perje kod bake na selu, ali mislit i srat nije isto, pa mi mama nije dopustila jer je babu prošle godine proždro vuk, te se prerušijo u baku, ali to je već druga priča
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD - bios ga nije vidio

Jučer mi je komp radio cijeli dan bez problema, a danas kad sam ga upalio, normalno se dizao do logiranja. Miš normalno radi ali nisam mogao kliknuti na ikonu korisnika niti na gumb za gašenje. Lampica diska je cijelo vrijeme upaljena. Odem u bios i tamo su svi uređaji, drugi HD i CD, ali ssd ne. Ugasio sam komp i pričekao par minuta i sad je sve normalno. Imam Win7 64, danas ću staviti novi 32.

Promjenio sam mjesta na sata priključcima na ploči pa da vidim par dana kaj se događa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: SSD - bios ga nije vidio
cvrc kaže...

Jučer mi je komp radio cijeli dan bez problema, a danas kad sam ga upalio, normalno se dizao do logiranja. Miš normalno radi ali nisam mogao kliknuti na ikonu korisnika niti na gumb za gašenje. Lampica diska je cijelo vrijeme upaljena. Odem u bios i tamo su svi uređaji, drugi HD i CD, ali ssd ne. Ugasio sam komp i pričekao par minuta i sad je sve normalno. Imam Win7 64, danas ću staviti novi 32.

Promjenio sam mjesta na sata priključcima na ploči pa da vidim par dana kaj se događa.

Skeniraj na bad sektore.
Jesi li updateao firmware SSD diska otkako si ga kupio? 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan
SSD - bios ga nije vidio

Isprike na OT-u ali naslov teme me neodoljivo podsjeća na :)

Sokol ga nije volio Sokol ga nije volio
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 10:25 (konflikt).

6 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Skeniraj na bad sektore.

Skenirao i nema bad sektore.

Novi firmware nisam stavio jer neznam dali bi onda priznali garanciju.

U međuvremenu se još dva puta zblesirao. Nakon gašenja i ponovnog paljenja sve je ok.

Idem još preinstalirati windowse, to mi je jedina nada. Možda neki driwer zeza

17 godina
konflikt kaže...

Isprike na OT-u ali naslov teme me neodoljivo podsjeća na :)

Bas isao stavit tu sliku :D

cvrc kaže...
Father_Dougal kaže...

Skeniraj na bad sektore.

U međuvremenu se još dva puta zblesirao. Nakon gašenja i ponovnog paljenja sve je ok.

Imao sličan problem, na kraju ispalo da je problem bio u formatiranju kod instalacije windowsa.

Mozda je najbolje da ne radis quick format nego onaj pravi preko nekog drugog racunala.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
cvrc kaže...

Nosi i reklamiraj.

15 godina
odjavljen
cvrc kaže...
Father_Dougal kaže...

Skeniraj na bad sektore.

Garancija će ti vrijediti i sa novim firmwareom... ali prije nego što odeš reinstalirati/reklamirati, probaj još jednu stvar... updateat BIOS matične ploče.

13 godina
neaktivan
SSD - bios ga nije vidio

Bios je zadnji. Od 2009. nema više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Imao sličan problem, na kraju ispalo da je problem bio u formatiranju kod instalacije windowsa.

Mozda je najbolje da ne radis quick format nego onaj pravi preko nekog drugog racunala.

SSD se ne formatira. Iz ducana/tvornice bi trebao stici spreman za zapis. Ako je drive koristen onda bi prije instalacije windowsa trebao napraviti secure earse a to mu je najbolje preko drugog racunala na ne mora instalirati windowse na HDD, pa brsati SSD, pa opet instalirati windowse.....

Ako se nema pri ruci drugo racunalo onda je najbolje:

http://howto.cnet.com/8301-11310_39-20115106-285/how-to-securely-erase-an-ssd-drive/

14 godina
neaktivan
cvrc kaže...

Bios je zadnji. Od 2009. nema više.

Kako ti se ponasa sad kad si promijenio SATA prikljucke? Da li na drugom utoru normalno radi?

Mene nekako sve vuce na rikavanje maticne. Vidjao sam ovakve scenarije gdje par dana sve radi ok, pa 2 dana zajebaje, pa opet ok... najcesce bi ispalo da je do maticne.

13 godina
neaktivan
SSD - bios ga nije vidio

I na drugom priključku se srušio. Sad sam instalirao nove windowse 7-32 i kad instaliram sve driwere vidjet ćemo kaj bude.

Formatirao sam ga kod instalacije sedmice i to bi trebalo biti ok.

Zaboravio napomenuti, probao sam staviti novi firmware ali kad pokrenem nadogradnju sve se smrzne. Neznam dali je to bilo zbog 64 bitnih windowsa pa ću probat sa 32 bitnim, ali mislim da to neme veze

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

SSD se ne formatira...

cvrc kaže...

...

clock2much
15 godina
odjavljen
cvrc kaže...

I na drugom priključku se srušio. Sad sam instalirao nove windowse 7-32 i kad instaliram sve driwere vidjet ćemo kaj bude.

Zaboravio napomenuti, probao sam staviti novi firmware ali kad pokrenem nadogradnju sve se smrzne. Neznam dali je to bilo zbog 64 bitnih windowsa pa ću probat sa 32 bitnim, ali mislim da to neme veze

OK, ako krepava kod apdejtanja firmwarea, gotovo je sigurno problem u disku... furaj sutra na reklamaciju ;)

Koja je ploča u pitanju btw? 

13 godina
neaktivan
SSD - bios ga nije vidio

Probao sam staviti novi firmware u safe modu za svaki slučaj, pokrenuo kao administrator, i sve se smrzne.

Sad na nowim windowsima radi dobro.

Kupio sam ssd u Instar-u Heinzelova, ali M.san je uvoznik i serviser. Sa njima imam loša iskustva još iz vremena dok su bili na Trešnjevci.

Probat ću odnjet u dućan pa da oni to rješavaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sabbathian kaže...

OK, ako krepava kod apdejtanja firmwarea, gotovo je sigurno problem u disku... furaj sutra na reklamaciju ;)

Koja je ploča u pitanju btw? 

Ploča je Asrock G41MH-GE

17 godina
BlueMax kaže...
Mitch kaže...

SSD se ne formatira. Iz ducana/tvornice bi trebao stici spreman za zapis. Ako je drive koristen onda bi prije instalacije windowsa trebao napraviti secure earse a to mu je najbolje preko drugog racunala na ne mora instalirati windowse na HDD, pa brsati SSD, pa opet instalirati windowse.....

Ako se nema pri ruci drugo racunalo onda je najbolje:

http://howto.cnet.com/8301-11310_39-20115106-285/how-to-securely-erase-an-ssd-drive/

Meni je SSD bio relativno prazan, a Secure Erase preko Intel utilitya nije pomogao pa sam preko DISKPART-a uspio formatirat SSD odnosno teoretski ga pripremit za instalaciju

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
18 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ne znam je li ja dobro vidim il je meni ovaj lik ukra avatar, sorry na OT.

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 19:37 (Groza).
14 godina
neaktivan
Groza kaže...
BlueMax kaže...

Ne znam je li ja dobro vidim il je meni ovaj lik ukra avatar, sorry na OT.

Ko ti je ukra avatar?? Ja? Meni je ovaj avatar od prvog dana na ovom forumu. Uvik stavim jednobojan avatar jer mi je tako lakse pronac svoj post a posto mi je tu nick BlueMax plava mi se nametnula ko logicna. daj mi dokaz da si uplatija 10 kuna u dobrotvorne svrhe i stavit cu koju god boju hoces. Moze i roza.

13 godina
neaktivan
SSD - bios ga nije vidio

Nešto sam iskemijao i za sad radi stabilno. Izbrisao sam ga sa Parted magicom, instalirao xp na drugi hard i probao stavit novi firmware.

Ovaj se put nije smrznuo ali nije ni updejtao firmware. Nije problem u ssd-u već u matičnoj. Nema opcije za AHCI, samo enhanced, compatibile i ide. Bilo je na enhanced i ja stavio na compatibile. Na stranici od kingstona sam pronašao da na nekim pločama koje imaju opciju ahci u nekim slučajevima se mora prebaciti na utor sata2. Ploče koje nemaju opciju ahci opciju, nije moguće staviti novi firmware.

Po tome ispada da je ssd ispravan. Za svaki slućaj promjenio sam i memoriju jer ova ploča bolje radi sa single sided memorijom.

Sa akronisom sam vratio sedmicu na ssd i sad ga ne gasim par dana. Ak se opet zblesira, nosim ga u servis.

Hvala svima na savjetima  

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice