Spajanje i kopma i laptopa na internet

poruka: 10
|
čitano: 7.256
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

-imam optiADSL (optima, modem HUAWEI).....modem mi radi na router modu.....i stolno računalo mi je spojeno preko njega na net....e sad kako da spojim i laptop......jer taj modem ima samo jedan priključak za kabel do mrežne.....kako izvesti da jos spojim i laptop....

-jel bi se moglo sta uciniti.....jer imam jos jedan isti takav modem....skroz novi.....zapakiran....bili se moglo sta preko splitera uciniti.....

.

-dakle na ovakav nacin....kabel koji mi ide iz tel uticnice...znaci kabel od uticnice je spojen na spliter s  jedne strane a s druge strane splitter  imaju dva priključka jedan za  adsl a drugi za tel....e sad dali bi se na taj  adsl priključak  (koji ide do modema)  moga staviti jos jedan isti takav spliter ....samo da s druge strane di je  adsl i  tel...da u jedan i drugi spoim modeme?????-nadam se da ste skuzili....ako niste pitajte....imate i skicu ispod.....FALA

DesignIsMy Life
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2008 12:22 (Arter).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje i kopma i laptopa na internet

Pogledaj sliku i zanemari Kasda naziv, to može biti bilo koji DSL modem sa WAN portom. Što se rutera tiče, ako ga nemaš, kupi wireless. Vjerojatno ti laptop ima wireless mrežu.

WAN port WAN port
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2008 12:13 (ferovca1).
17 godina
neaktivan

a kolike su cijene wireless priključaka???

DesignIsMy Life
17 godina
neaktivan
Arter kaže...

Ako imaš Optimu, moraš imati njihov Wireless router, jer nije isti kao uobičajeni (kao kod T-coma). Za cijene pogledaj na njihovom cjeniku.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
Arter kaže...

Ako imaš Optimu, moraš imati njihov Wireless router, jer nije isti kao uobičajeni (kao kod T-coma). Za cijene pogledaj na njihovom cjeniku.
 Ne vidim razlog zašto mora uzeti router od optime!?  Bilo koji wireless router je ok.
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...
kompotko kaže...
Arter kaže...

Ne vidim razlog zašto mora uzeti router od optime!?  Bilo koji wireless router je ok.
  Mogu li postati korisnik OptiDSL usluge bez kupovine novog ADSL modema ako ga već imam?

Možete ako imate takozvani Annex A tip modema. Modemi drugih operatora u Hrvatskoj su drugačiji (takozvani Annex B modemi). Zato T-Comov modem nije pogodan za pristup Internetu preko Optime.

Pri kupnji pripazi na to...

#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan

Na AnnexA i B moraš pripaziti samo ako uzimaš router sa ADSL modemom, ako ne možeš iskoristi ovaj koji već imaš. To ti je i najbolje, uzmeš neki najjeftiniji wireless router (bez modema), a svoj modem koji sad imaš vratiš u bridge mod i spojiš u WAN port novoga rutera.

Bežični ruter će se spajat preko tvojeg starog modema, a na taj novi ruter ćeš bežično ili žičano kačit ostale.

Ako nečeš bežično, a već ti ovaj radi u ruter modu, kupi za 100 kuna 4 portni switch i peri.

Ali bežični ruter kakav tebi teba je između 200 i 300 kn pa...

Ovaj drugi ti je višak i možeš ga samo prodat ili hitit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2008 16:44 (istvud05).
17 godina
neaktivan
istvud05 kaže...

Na AnnexA i B moraš pripaziti samo ako uzimaš router sa ADSL modemom, ako ne možeš iskoristi ovaj koji već imaš. To ti je i najbolje, uzmeš neki najjeftiniji wireless router (bez modema), a svoj modem koji sad imaš vratiš u bridge mod i spojiš u WAN port novoga rutera.

Bežični ruter će se spajat preko tvojeg starog modema, a na taj novi ruter ćeš bežično ili žičano kačit ostale.

Ako nečeš bežično, a već ti ovaj radi u ruter modu, kupi za 100 kuna 4 portni switch i peri.

Ali bežični ruter kakav tebi teba je između 200 i 300 kn pa...

Ovaj drugi ti je višak i možeš ga samo prodat ili hitit.

Točno tako, kompotko je pobrkao modem i router, dvije različite stvari.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2008 17:48 (ferovca1).
16 godina
neaktivan

pozz svima imam jeno pitanje pa ako mi mozete pomoc u vezi toga naime ovako:

Ja imam brata koji inac zivi kod nonica i on ima svoj laptop kojega je sad doneso doma pa da vas pitam kako da njega spoji na net sa mojim kompom inace ja imam bijeli modemp od kasde a on neki crni bezicni za lap top( nadam se da neko zna na kakav mislim). i sad bi htjeli umrezit da mozemo zajedno bit na netu i igrat igrice online al da ja igram na kompu a on na laptopu. ako mozete pomoc bio bi vam jako zahvalan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
spajanje kompjutera i laptopa u mrezu

pozz svima imam jeno pitanje pa ako mi mozete pomoc u vezi toga naime ovako:

Ja imam brata koji inac zivi kod nonica i on ima svoj laptop kojega je sad doneso doma pa da vas pitam kako da njega spoji na net sa mojim kompom inace ja imam bijeli modemp od kasde a on neki crni bezicni za lap top( nadam se da neko zna na kakav mislim). i sad bi htjeli umrezit da mozemo zajedno bit na netu i igrat igrice online al da ja igram na kompu a on na laptopu. ako mozete pomoc bio bi vam jako zahvalan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice