Scythe Musashi hladnjak za VGA problem

poruka: 9
|
čitano: 3.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Dakle kupio sam Scythe Musashi hladnjak sve sam instalirao i sve ok. Here comes the big hairy but.

Pasivni hladnjaci za čipove stalno padaju kad okrenem grafulju i stavim je na matičnu. Ljepilo koje bi ih trebalo držat na čipovima ne drži pa stalno otpadaju.

Što mi je činit? Mislio sam možda staviti termalnu pastu na njih i onda ih zaljepiti, ali nemam iskustva s njom. Može li termalna pasta služiti kao ljepilo, tj da li je ljepljiva?

Tko prvi odgovori prvi dobije hvala Belji se

0 0 hvala 0
17 godina

Kupi posebne VGA RAM hladnjake, one koji imaju kvalitetno ljepilo. Koliko ja znam termalna pasta nije ljepljiva.

Inače sam negdje čitao da oni pasivni hladnjaci na musashiju nisu kvalitetni.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock & metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kupi ljepilo za RAM heatsinkove

Even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Scythe Musashi hladnjak za VGA problem

Kupi dvokomponentno termovodljivo ljepilo i nikad više ništa nebude otpalo.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 14:08 (F1-IVO).
17 godina

Meni drže super. Možda ti se memorija i vrm-ovi previše griju pa se odljepi?

Nego koja kartica?

Ako je hd4870/90 imaš jednostavnije rješenje, ostavi REDPLATE, a ujedno tako i kartica je hladnija nego sa pasivcima.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
dax1974 kaže...

Grafulja je 8800GT i nije problem sa pregrijavanjem, jer hladnjaci otpadnu 2.3 minute nakon što upalim komp i radim u Visti(iskljućio sam aero da ne bude problema).

Gdje se to ljepilo može kupiti?

A u biti je bilo smješno jer kad sam okrenuo grafulju i stavio je u matičnu samo si čuo špling,špinkč, klak, pling. Ko da sam Al Bundy.

crystal6 i ja sam čuo da je to problem s tim coolerom. Al tek nakon što sam ga kupio.

17 godina

A dali si pokušao bez pasivaca? Mislim da bi radilo, samo trebaš veći protok zraka. Ako idu vrm-ovi idu preko 130C u loadu onda trebaš pasivce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Snake Charmer kaže...
dax1974 kaže...

Grafulja je 8800GT i nije problem sa pregrijavanjem, jer hladnjaci otpadnu 2.3 minute nakon što upalim komp i radim u Visti(iskljućio sam aero da ne bude problema).

Gdje se to ljepilo može kupiti?

A u biti je bilo smješno jer kad sam okrenuo grafulju i stavio je u matičnu samo si čuo špling,špinkč, klak, pling. Ko da sam Al Bundy.

crystal6 i ja sam čuo da je to problem s tim coolerom. Al tek nakon što sam ga kupio.

Ja sam sebi za svoju grafu kupio u Linksu za 32 kn u paketiću tri mala pasivna (aluminijska) i jedan duguljasti da mi hlade VRM. Rade perfektno, a na stranici proizvođača stoji da je za 8800 GT, pa ako ćeš kupovati heatsinkove kupi te.

EDIT: EVO LINK. Sad dođu 29 kn.
92% tinejđera sluša turbo folk, pop ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock & metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 20:42 (crystal6).
17 godina

Evo kak meni stoji.

1 1
2 2
3 3
4 4
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka