Sapphire x1950pro ventilator problem

poruka: 6
|
čitano: 1.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Pozdrav svima.

Imam ovu karticu koja je "neispravna" ali bih ju htio osposobiti ako budem u blizoj ili daljoj buducnosti trazio nesto novije da imam nekakvu back up karticu koja ce raditi u kompu dok se nesto novo ne nadje.

Problem s ventilatorom je ovakav.

Kartica radi normalno dok god ne dodje opterecenje koje zahtjeva da se ventilator vrti brze od nekih 45%. Kad kartica proba zavrtjeti ventilator brze od toga brzina pocne padati nasumicno.

Malo vrti kako treba pa iskljuci ventilator pa opet. I tako to traje oko minutu dok temperatura ne naraste dovoljno da se komp zblokira.

Ne znam ima li kartica na ploci kakav kontoler za ventilator koji je otisao pa ga sad vrti kako joj dodje.

Uglavnom u idle kartica drzi i ventilator radi, temperatura je normalna. Ali cim kartica treba malo povuci, dolazi do pi*darija.

Iako bih ju i takvu mogao koristiti za nuzdu, ne bih htio poluispravnu karticu drzati u kompu duze vremena.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

možeš jedino provjeriti sa drugim ventilatorom, premda ti se ne isplati baš ako planiraš mijenjat karticu.

brzinom venta upravlja gpu bios, eventualno ga flash-at da vidiš je li do toga.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Sapphire x1950pro ventilator problem
Tyberius_Prime kaže...

Pozdrav svima.

Imam ovu karticu koja je "neispravna" ali bih ju htio osposobiti ako budem u blizoj ili daljoj buducnosti trazio nesto novije da imam nekakvu back up karticu koja ce raditi u kompu dok se nesto novo ne nadje.

Problem s ventilatorom je ovakav.

Kartica radi normalno dok god ne dodje opterecenje koje zahtjeva da se ventilator vrti brze od nekih 45%. Kad kartica proba zavrtjeti ventilator brze od toga brzina pocne padati nasumicno.

Malo vrti kako treba pa iskljuci ventilator pa opet. I tako to traje oko minutu dok temperatura ne naraste dovoljno da se komp zblokira.

Ne znam ima li kartica na ploci kakav kontoler za ventilator koji je otisao pa ga sad vrti kako joj dodje.

Uglavnom u idle kartica drzi i ventilator radi, temperatura je normalna. Ali cim kartica treba malo povuci, dolazi do pi*darija.

Iako bih ju i takvu mogao koristiti za nuzdu, ne bih htio poluispravnu karticu drzati u kompu duze vremena.

Ja sam istu karticu dobio s sličnim problemom. Kad je u idle normalno radi a kad je opteretiš ventilator se nebi ubrzao nego bi radio istom brzinom kao na idle i kartica se dosta grijala. Sa Riva tunerom sam namjestio da se vrti stalno na nekih 50-60 % i temperature su ok. Možeš i s msi afterburner-om to isto napraviti i odrediti na kojoj brzini da ti se vrti ventilator zavisno o temperaturi. Evo ti i link na temu gdje je objašnjeno kako se radi s tim programom

14 godina
protjeran
Immartu kaže...

možeš jedino provjeriti sa drugim ventilatorom, premda ti se ne isplati baš ako planiraš mijenjat karticu.

Nisi me skuzio (ili ja nisam bas najbolje objasnio, nije vazno)

Ja imam gtx 260 u kompu sad kao karticu koju koristim, ovu sam si htio osposobiti samo kao backup karticu koju bih ubacio ako bih mjenjao ovu 260 za nesto drugp pa da imam bar nekakvu grafu u kompu instaliranu.

@Bradonja, mislim da imam afterburner instaliran vec negdje, probat cu  snjim namjestiti ventilator rucno pa cemo vidjet hoce li drzat.

14 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...
Immartu kaže...

Nisi me skuzio (ili ja nisam bas najbolje objasnio, nije vazno)

Ja imam gtx 260 u kompu sad kao karticu koju koristim, ovu sam si htio osposobiti samo kao backup karticu koju bih ubacio ako bih mjenjao ovu 260 za nesto drugp pa da imam bar nekakvu grafu u kompu instaliranu.

@Bradonja, mislim da imam afterburner instaliran vec negdje, probat cu  snjim namjestiti ventilator rucno pa cemo vidjet hoce li drzat.

Krivo sam te razumio ali moja tvrdnja i dalje stoji, ako je otišao vent nema ga smisla mijenjati na toj kartici

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
14 godina
protjeran

OK problem rjesen.

Afterburner drzi vent zakljucan na jednu vrijednost i vise mu brzina vrtnje ne pada.

Hvala Bradonji za hint.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice