Racunar se sam gasi i pali

poruka: 11
|
čitano: 28.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo dakle verovatno je sve ovo vec sazvakano ali opet...mene muci sledece...kompjuter kada se ukljucuje gasi se totalno pa se ponovo sam ukljucuje i tako u krug...nekad se gasi u toku podizanja sistema, nekad nakon sto podigne sistem i prodje par minuta, nekad pa izdrzi i duze (vrlo, vrlo retko). Proverio sam sve izvadio sam tv tjuner, proverio oba modula rama, proverio oba hard diska, napajanje takodje nije, provereno je na drugom kompjuteru i radilo je savrseno a moj kompjuter se isto ponasao i sa drugim napajanjem, sistemke greske sam eliminisao u startu, jedino sto je ostalo na sta sumnjam su maticna i procesor...nazalost svi moji prijatelji su vlasnici amd-a pa ne mogu da proverim te dve komponente, mislio sam da je u pitanju pregrevanje procesora, medjutim nakon ciscenja i promene kulera situacija je i dalje ista...nista nije klokovano i u biosu je sve vraceno na default vrednosti...a da i flesovan je bios na maticnoj...probano i sa clear cmos dzamperom, vadjenje baterije, nista nije pomoglo...takodje i menjanje mesta prikljucenja hdd-a, rama i sl. nije pomoglo :/ ...

...e da i umalo da zaboravim, primetio sam da kompjuter radi duze ako je procesor opterecen...recimo kada ukljucim igru (metin2 na primer, nebitno...) on se ne gasi po par sati, kako iskljucim on se opet ugasi nakon par minuta, skinuo sam programcic koji testira procesor i recimo i on kada radi, kada je pocesor opterecen ne gasi se, cim ga iskljucis on se opet ugasi posle par minuta...ne znam vise sta da mislim, jedino da zovem nekog exorcista xD

...konfiguracija koju imam je:
Intel celeron D 2.53Ghz LGA775
MSI P965 Neo-F V2
GeForce 9500GT 1GB
2 modula od 1GB DDR2
HDD WD 80GB sata i 160GB Maxtor IDE
Philips DVD-RW Drive
K-World TV-tuner

...svaka pomoc je dobrodosla... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

vrijeme je za novi komp..ovaj ti  je iz stoljeca sedmog!

Moj PC  
1 5 hvala 0
15 godina
Re: Racunar se sam gasi i pali
mariocroatia78 kaže...

Gasi mu se komp i prvu stavar sto treba napravit je kupit novi!?

Gamers Don't Die, They Respawn.
16 godina

na tom kompu ga moze mucit brdo stvari,ipak je to "malo stariji" .."racunar"..imas ti kakav bolji savjet?

15 godina
mariocroatia78 kaže...

na tom kompu ga moze mucit brdo stvari,ipak je to "malo stariji" .."racunar"..imas ti kakav bolji savjet?

Ako nije softwer onda se testira memtestom ako nije to onda je napajanje ili maticna ...

Gamers Don't Die, They Respawn.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 1:43 (GimmieCorsair).
14 godina
neaktivan

...ovde kaze da se njemu pali kompjuter i generalno je diskusija vezana samo za taj problem, medjutim ja imam problem sto se meni gasi kompjuter kao da si ga izvukao iz struje i ponovo se posle par sekundi ukljuci...a ne ukljucuje se sam... ;)

mariocroatia78 kaže...

...jes' to super, samo je fora u tome da se sredi ovaj, nije bas toliko star da bih se tek tako oprostio od njega...mene dijagnostika zanima :) tj. da li je neko imao slican problem sa nekim kompjuterom i kako ga je resio...u svakom slucaju najlakse (citaj najlepse :) ) je otici u radnju i pazariti novi, ali posto zivim u Srbiji a imam platu kao crnac u Africi to je malo teze izvodljivo xD

@GimmieCorsair

software nije, virusi nisu i sl. to sam naravno odmah iskljucio, napajanje takodje nije jer je testirano kao i memorije hdd i ram, dvd, kablovi, sve je ispravno i radilo normalno na drugim maticnim plocama...nesto zeza oko procesora i maticne, samo ne znam jos sta... :S

...e sad meni je i zanimljivo to sto kompjuter radi tj. ne gasi se ako je procesor opterecen, na pr. ukljucis neku igru...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 2:21 (VooDoo_Chile).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VooDoo_Chile kaže...

Evo dakle verovatno je sve ovo vec sazvakano ali opet...mene muci sledece...kompjuter kada se ukljucuje gasi se totalno pa se ponovo sam ukljucuje i tako u krug...nekad se gasi u toku podizanja sistema, nekad nakon sto podigne sistem i prodje par minuta, nekad pa izdrzi i duze (vrlo, vrlo retko). Proverio sam sve izvadio sam tv tjuner, proverio oba modula rama, proverio oba hard diska, napajanje takodje nije, provereno je na drugom kompjuteru i radilo je savrseno a moj kompjuter se isto ponasao i sa drugim napajanjem, sistemke greske sam eliminisao u startu, jedino sto je ostalo na sta sumnjam su maticna i procesor...nazalost svi moji prijatelji su vlasnici amd-a pa ne mogu da proverim te dve komponente, mislio sam da je u pitanju pregrevanje procesora, medjutim nakon ciscenja i promene kulera situacija je i dalje ista...nista nije klokovano i u biosu je sve vraceno na default vrednosti...a da i flesovan je bios na maticnoj...probano i sa clear cmos dzamperom, vadjenje baterije, nista nije pomoglo...takodje i menjanje mesta prikljucenja hdd-a, rama i sl. nije pomoglo :/ ...

...e da i umalo da zaboravim, primetio sam da kompjuter radi duze ako je procesor opterecen...recimo kada ukljucim igru (metin2 na primer, nebitno...) on se ne gasi po par sati, kako iskljucim on se opet ugasi nakon par minuta, skinuo sam programcic koji testira procesor i recimo i on kada radi, kada je pocesor opterecen ne gasi se, cim ga iskljucis on se opet ugasi posle par minuta...ne znam vise sta da mislim, jedino da zovem nekog exorcista xD

...konfiguracija koju imam je:
Intel celeron D 2.53Ghz LGA775
MSI P965 Neo-F V2
GeForce 9500GT 1GB
2 modula od 1GB DDR2
HDD WD 80GB sata i 160GB Maxtor IDE
Philips DVD-RW Drive
K-World TV-tuner

...svaka pomoc je dobrodosla... {#}

Vjerujem da si sve elimirao da nađer kvar a i on dalje ponaša po svome.

Isti problem sam riješavao kada me jedan moj frend zamolio da ja popravim, naime on mi je donio samo matičnu sa njegovom komponentama. A kada sam ja testirao i pokazala ispravnim dakle bez ijedne greške. Odmah sam sumnjao da nešto nije u redu sa PC kučište i naredio sam da donesu. I donio je,a kad sam sastavio i tu su problemi počeli. Tijekom pretrage nađen je problem greška je bila na pc kučište kod POWER sklopke kojimj se pali računalo a ta sklopka bila neispravna pa sam zamjenio drugi i tako da više nije računalo sam pali u gasio. A moj frend je mio začuden ali je razmišljao o napabvci novog matičnu ploču, no srečom nije kupio. Zahvalio mi je na brzom pronalaženju kvara.

Ako se pali sdam i gasi, u matičnoj ploči onaj kabel koji sew vodi na prednjem pc kučište a kabel utičnice ti piše power, kad budeš palio računalo izvadi ga kabel power iz matične. Ako sam ne gasi, znači našao si kvar a greška sklopkica za palenje.

Obično je kod sklopkice za palenje se vrijemenom istroši.

Nenad, sam svoj majstor za sve vrste računala. :)
14 godina
neaktivan

Eto to je doduse ostalo neprovereno,prespojicu dzampere samo sa zicama pa cu da vidim ima li promena...najbolje bi bilo da je to,tj. najjeftinije :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo malog update-a...znaci nije ni do kablova od kucista, ni power, reset i ostalih kablova...

...najzanimljivije mi je to sto se kompjuter ne gasi kad ukljucis neku igricu, e sad kako bi kompjuter radio da se ne gasi ja ukljucim neku igru i minimizujem je i onda radi normalno...tj. kad procesor kad bude opterecen 100% ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni se ponekad kompjuter "zaledi"... Ne znam sta mu bude, pa ga moram ištekat iz uticnice pa ponovo ustekat. Jedino tako moze upalit, restart ne pomaže.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i kod menen se racunar sam u ugasi tj restartuje nekada igram igricu ili budem na netu pregledam stranice i odjednom se rasterruj, temperature su u redu?Sta moze biti?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 7:41 (mirkossam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice