Evo dakle verovatno je sve ovo vec sazvakano ali opet...mene muci sledece...kompjuter kada se ukljucuje gasi se totalno pa se ponovo sam ukljucuje i tako u krug...nekad se gasi u toku podizanja sistema, nekad nakon sto podigne sistem i prodje par minuta, nekad pa izdrzi i duze (vrlo, vrlo retko). Proverio sam sve izvadio sam tv tjuner, proverio oba modula rama, proverio oba hard diska, napajanje takodje nije, provereno je na drugom kompjuteru i radilo je savrseno a moj kompjuter se isto ponasao i sa drugim napajanjem, sistemke greske sam eliminisao u startu, jedino sto je ostalo na sta sumnjam su maticna i procesor...nazalost svi moji prijatelji su vlasnici amd-a pa ne mogu da proverim te dve komponente, mislio sam da je u pitanju pregrevanje procesora, medjutim nakon ciscenja i promene kulera situacija je i dalje ista...nista nije klokovano i u biosu je sve vraceno na default vrednosti...a da i flesovan je bios na maticnoj...probano i sa clear cmos dzamperom, vadjenje baterije, nista nije pomoglo...takodje i menjanje mesta prikljucenja hdd-a, rama i sl. nije pomoglo :/ ...
...e da i umalo da zaboravim, primetio sam da kompjuter radi duze ako je procesor opterecen...recimo kada ukljucim igru (metin2 na primer, nebitno...) on se ne gasi po par sati, kako iskljucim on se opet ugasi nakon par minuta, skinuo sam programcic koji testira procesor i recimo i on kada radi, kada je pocesor opterecen ne gasi se, cim ga iskljucis on se opet ugasi posle par minuta...ne znam vise sta da mislim, jedino da zovem nekog exorcista xD
...konfiguracija koju imam je:
Intel celeron D 2.53Ghz LGA775
MSI P965 Neo-F V2
GeForce 9500GT 1GB
2 modula od 1GB DDR2
HDD WD 80GB sata i 160GB Maxtor IDE
Philips DVD-RW Drive
K-World TV-tuner
...svaka pomoc je dobrodosla...