Racunalo se smrzava

poruka: 14
|
čitano: 2.627
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Racunalo se smrzava

Znaci ovako ustedio sam nesto novaca i odlucio si srediti racunalo ono osnovno , posto je brat dobio hdd za krizmu ugradili su mi taj hdd a ostale dijelove sam kupio : maticnu plocu , procesor i radnu memoriju . Racunalo se u jednom trenutko samo smrzne i moram ga resetirat . Oni su ga tamo testirali tjedan dana kazu mozda je grafa . Ja odem idam za grafu 1200 kn i opet isti problem . Slao sam ga nazad na testiranja , ali nista nisu uocili neznam do cega je kad se smrzne komp dole sve radi a moram ga resetirat 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Racunalo se smrzava
uglavnom sada se opet smrznuo i kad se smrzne , crvena lampica na kucistu se ne pojavljuje nezz jel to mora tako jel normalno ili sto
15 godina
xd4d0x kaže...
uglavnom sada se opet smrznuo i kad se smrzne , crvena lampica na kucistu se ne pojavljuje nezz jel to mora tako jel normalno ili sto

Kakav komp? Napiši specifikacije u detalje.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
10 godina
neaktivan

novo sam kupio : 

grafa - amd radeon r7 360 2 gb DDR5, 128 bits

ram- memoria curcial kingst 4gb 

proc - amd athlon x4 3,7 ghz

maticna ploca - gygabite mb a68 fm2+

hdd - sata 1 tb

od starih djelova ostalo samoi neko napajanje  staro 3, 4 godine 400 w msm placeno 120 kn

15 godina
neaktivan
Racunalo se smrzava

Kakav je to serviser kada kaže možda je GPU

Ne znam da li je do napajanja ali svakako kada budeš mogao zamjeni napajanje jer je obično napajanje i + staro 3-4god

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
xd4d0x kaže...
staro 3, 4 godine 400 w msm placeno 120 kn

Da je i novo, preslabo je za tu karticu.

Pazi da ti ne ode u dim sve, to napajanje nema zaštita nikakvih,

a daje cca. 150W snage, ništa više.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
10 godina
neaktivan

Promjenio napajanje stavio sam  factal design - integra m - 450 w power supply i opet mi smrzava sliku neznam sto dalje , da ce mi u servisu isprobavat mijenjat komponentu po komponentu i dati da isprobam to sigurno nece neznam kako i sto dalje

15 godina
neaktivan
xd4d0x kaže...

Promjenio napajanje stavio sam  factal design - integra m - 450 w power supply i opet mi smrzava sliku neznam sto dalje , da ce mi u servisu isprobavat mijenjat komponentu po komponentu i dati da isprobam to sigurno nece neznam kako i sto dalje

Imaš li integrisanu GPU, prebaci na nju a tvoju izvadi, testiraj hdd i ram
Kada ti zablokira komp, da li  je to u igrama i sl... ?

10 godina
neaktivan
Grafu sam naknadno mijenjao tako da nije ona , sve je bilo testirano i rezultati su dobri rame sam bio cak slao i na reklamaciju , msm da se komponente ne podnose medjusobno , a sad koje nemam pojma , msm da cu kupit novi komp koji je sastavljen po planu i programu komplet tako da , jer ne vidim izlaz

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Racunalo se smrzava

Poštovanje kolege,

Da ne otvaram novu temu i time bespotrebno zagušujem forum. Poznanik ima problema sa svojim kompićem. Komp ponekad radi skroz normalno, a ponekad se samo smrzne ili zaledi ili kako hoćete, prilikom čega se kursor više ne miče s mrtve točke i jedina opcija je reset računala. Jučer sam malo pogledao komp, odokativno sve u redu. Upalio sam ga i nakon ulaska u winse, surfao možda koju minutu te se zaledio. Onda sam ga resetirao pa nije htio više uopće ući u windowse, tj. zaledio se pri samom pokušaju ulaska. Nakon toga ponovno sam ga resetirao te je najnormalnije radio nekih ca. dva sata dok sam ga ja malo testirao. Inače, poznanik kaže da njemu također nekad radi posve normalno, a nekad se jednostavno zaledi ili kraće vrijeme ili pak po proteku dužeg vremena po paljenju računala. Zanimljivo je da nema nekih klasičnih simptoma niti se može izvući neki previše logičan zaključak o učestalosti i vjerojatnosti tog zaleđivanja. Ono, nekad čovjek surfa dvije minute i zaledi mu se, nekad pet sati pa mu se zaledi, a nekad mu se pak uopće ne zaledi par dana. Ipak, problem se ponavlja pa je odlučio da ga malo testiramo. Jučer sam tako testirao hard hdd tuneom te ram memtestom, prilikom čega sam više puta ponovio quick scan te odradio jedan klasik scan harda i samo jednom testirao ram. Nikakvih bad sectora niti errora ni na jednom ni na drugom nema, ako je suditi prema odrađenim testovima. Svjestan sam da bi memtest trebalo još barem jednom ponoviti i da je "samo" 99% siguran test, ali čini se da s tim komponentama naprosto sve štima. Iduće što mi pada na pamet jest napajanje, s obzirom na to da sumnjam da bi se moglo raditi o ploči iako su oba dvije komponente nešto starijeg datuma (ali opet ne iz trijasa, jure i krede, jel). Je li moguće da možda napajanje više ne isporučuje vrijednosti napona kako bi trebalo i da je došlo do degradacije ionako nekvalitetnih komponenti u uvodnom (entry-level) inter-tech-ovom "kakti 500W - moš si mislit'" napajanju starom nekih pet godina? Ako je moguće, kako to da povremeno računalo radi skroz korektno i kako treba? Ono u što zadnje, tj. najmanje sumnjam je da je došlo do problematike s kakvim kondićem na samoj ploči, mislim, koliko su zapravo i odista realne šanse za tako nešto? Molim Vas da izrazite svoje mišljenje i slobodno predložite štogod. Ovo je stvarno zanimljivo.

Zahvaljujem unaprijed,

CeB

EDIT1: Zaboravih napomenuti da su temperature ploče i proca te harda (s obzirom na to da je čovjek na integruši te nema diskretne grafe u kompu) provjerene hw monitorom; ukoliko senzori ne pokazuju pogrješne vrijednosti, a 99.9% da ne pokazuju, temperature su idealnih vrijednosti ako čak ne možda i više od toga pa bih to svakako isključio kao mogući problem.

EDIT2: Od tih ca. pet godina starosti, napajanje je radilo (sve)ukupno možda tek dvije godine. U radu računala na dodir je hladno i nema nikakvih problematičnih naznaka.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 10:52 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Caesar et Brutus kaže...

Komp ponekad radi skroz normalno, a ponekad se samo smrzne ili zaledi...

Pozdrav, evo i moj frend je imao sličan problem, možda pomogne, možda ne... U početku kvara mu je znalo u par dana/tjedana zablokirati, kasnije sve češće i češće. Ustanovilo se da mu je matična u pitanju tj. kondić odmah ispod slota za grafičku, bio je napuhan. 

Ako ima one starije kondiće, provjeri sa nekakvom svjetiljkom komad po komad, a ako su oni novi kondići "solid"... Nemam pojma šta onda. 

15 godina
neaktivan

Ja sam prije imao istih problema, nikako nisam mogao otkriti kvar, sve provjeravao da bi na kraju bili ramovi u pitanju iako su prolazili testove, nakon toga dobio nove ramove u garanciji i kasnije nikakvih problema, nadalje, provjerit cpu hladenje ako su temperature upitne, takoder zna slicne probleme zadati.. ali prvi savjet ti je da testiras ramove jedan po jedan u memtestu, nemoj sve u kompletu jer ce ti proc test iako mozda jedan nevalja (govorim iz vlastitih iskustava)! Ako nije nijedno onda je maticna 100%, ako si u mogucnosti, testirati s drugom maticnom (ja sam morao kupiti drugu samo za bi testirao, al se isplatilo ^_^)

Pozz

I`m not Jesus, but He`s my son..
10 godina
neaktivan
Racunalo se smrzava

Moj savet ocisti racunar ako je prasnjav ja sam imo takav problem podigni nov win. Vrati bios na defaull promeni bateriju na ploci i najbitnije je ram ako sve ovo uradis i opet ti isto radi onda ti ram memory nije u redu drugo nema sta. Napajanje za tu jacinu uzmi od 600w pa na gore da nebi crklo nesto graficka tu nije samo ram ili neki napuhani kondezatori ili kako vi to kazete nzmm,, 

Deki suga

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
deki121 kaže...

Moj savet ocisti racunar ako je prasnjav ja sam imo takav problem podigni nov win. Vrati bios na defaull promeni bateriju na ploci i najbitnije je ram ako sve ovo uradis i opet ti isto radi onda ti ram memory nije u redu drugo nema sta. Napajanje za tu jacinu uzmi od 600w pa na gore da nebi crklo nesto graficka tu nije samo ram ili neki napuhani kondezatori ili kako vi to kazete nzmm,, 

Deki, zašto to ime, pomislim na dreke

Andrea
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice