Računalo se restarta nakon 10 sekundi

poruka: 53
|
čitano: 11.235
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Računalo se restarta nakon 10 sekundi

znači sve riknulo...sjajno...ajde znači mjenjam sve...al grafa radi pokazuje sve normalno na monitoru...a i matična kako to da mogu uč onda u bios i mjenjat postavke

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 23:03 (Devamp).
17 godina
neaktivan

Polako. AJd ti korak po korak. Ako imas nekog frenda kod nejga mozes isprobati sve osim ploce i procesora. Kreni odatle.

15 godina
neaktivan

hm...zanimljivo...a jel to sigurno...pošto sam tu nešt gledo beepove http://www.pcnineoneone.com/howto/bootprob2.html i nijedan nije kak se meni glasalo...a niti piše da su baš ti da je neš riknulo...a možda i je sve ošlo...a taman mislio napajanje ošlo...

15 godina
neaktivan

evo isprobano još jednom...znači samo procesor ostavljen na matičnoj ima 3 beepa...sa ramima 1 dugi jedan kratki...sa ramima i grafom i procesorom samo jedan kratki...pa sad eto...ja se nekontam baš sad u to sa zvučnikom...lakše to neg sad svaki isprobavat....

16 godina
Devamp kaže...

evo isprobano još jednom...znači samo procesor ostavljen na matičnoj ima 3 beepa...sa ramima 1 dugi jedan kratki...sa ramima i grafom i procesorom samo jedan kratki...pa sad eto...ja se nekontam baš sad u to sa zvučnikom...lakše to neg sad svaki isprobavat....

Kad imas samo proc uboden posve normalno je da baci 3 beepa jer se zali da nema memorije.

1 dugi 1 kratki ti javlja da nesto nije u redu sa grafuljom, sto i nije jer ju nisi niti ubacio

1 kratki ti je oznaka da konacno imas sklopljen kompjuter i da je POST prosao.

Kreni jednostavnom logikom. Kompjuter je normalno radio dok nisi promijenio hladnjak. Dakle, greska definitivno je ljudski faktor i prekontroliraj sve sto si cackao.

16 godina
logic kaže...

Pisti ti tako kao sto si napisao? Ako pisti ni u ludilu to nije dobro. Pocrkalo ti sve al najprije ploca.

pa nemoze odjednom samo od sebe pocrkavat... malo bi to čudno bilo, ne?

Ja ti preporucam da stavljaš "keks po keks" RAMa (ako si to napravio, onda stavi drugu memoriju)  .. jer mislim da je problem do memorije.. (imao sličan problem prije nekoliko dana)!!!

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
15 godina
neaktivan

oke...sutra stavljamo novo napajanje i nove rame...pa čemo vidjet...ak nije to...onda matična ili procesor...za grafičku sam siguran da radi...

15 godina
neaktivan

evo i hard i pržilica nisu bili spojeni na matičnu i opet isto radi...tako da nije(valjd) ni to...

16 godina
Devamp kaže...

-znači da su MBO+CPU+RAM+VGA ispravni...

Devamp kaže...

evo i hard i pržilica nisu bili spojeni na matičnu i opet isto radi...tako da nije(valjd) ni to...

pošto (ako sam dobro razumio) u BIOSu normalno radi (? ili se i tada restarta??) .. - ako radi u BIOSu onda moraš podesiti nešto... -kao da je OC ili možda RAM 533 na MBO koja podržava samo 800 itd... ili nije prepoznat CPU pa treba novi bios...  možda VGA treba dodatno napajanje?

Ugl. po bipovima, bi trebalo biti ispravno, možda samo neki kabel ima kratki spoj. Može biti front-USB... isprobaj sve kontakte.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

evo isprobali i druge rame i drugo napajanje opet isto...stalno se resetira...ili je matična ploča ili procesor...zanimljivo je kako matična radi dobro jel mogu u bios i sve očita kak spada ne izgleda koda je ona...a s druge strane procesor...hm...problem je u tom što i procesor očita...i prepozanje ga...čak smo za provjeru sad clockirali smo ga da vidimo šta će bit...i eto i to smo uspijeli...izgleda je na matičnoj neki kontakt ošao ili konektor...jedino mi to pada na pamet

16 godina
RE: Problem sa kompom...radi 10 sekundi!!!!

Imao sam isti problam sa tom istom maticnom.

Kod mene je bila neispravna maticna. Riknula nakon cca. 6 mjeseci rada

17 godina

Ima li koji nabrekao kondenzator na ploči?

Ili da je prekriven nečime ili nešto ispušta?

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e to nisam gledao to bi mogao sada...kad sam ustvrdio da ostalo nije...procesor ni neznam kak gledat al u tih 10 sekundi očitavanja on ga očita pa tako i memoriju...i grafičku...jedino to sad na matičnoj tražit neke stvari...

16 godina
neaktivan

čim pišti znaj da nije uredu,dobro ti je rekao kolega

Intel Celeron 2,2GH mb Jetway i845 s478
15 godina
neaktivan

evo ovako...kondenzatori su ko novi maltene niti su sa čime prekriveni niti išta curi...ima samo onih koji se nemrdaju i koji se makoc mrdaju...al uspio sam primjetit nešto grozno...možda ima veze...poklopac koji ide preko procesora koji se spušta onom ručicom koda previše tiska procesor u podnožje...i nekak sam isto uspio primjetit da je taj pokolopac oštar po rubovima i da su rubovi malo iskrivljeni...i da je izgrecalo malo proc po površini al ništ duboko površinski sam...eto ovaj idem još malo primječivat pa napišem šta sam pronašao...moram naći si neko povečalo!!!!!!!

17 godina

Poklopac koji ide preko procesora? WTF? WTF WTF WTF???

Koliko ja znam nebi nikakav poklopac smio ići preko procesora.

Procesor (dakle jedna cjelina; vidljivi djelovi: pinovi/nožice, plastika i heatspreader) ide sam u socket, na njega malo paste i na to hladnjak.

Nadam se da nisi skidao heatspredaer s procesora jer tim postupkom gubiš jamstvo na procesor i vjerojatno prouzrokuješ kvar ako nisi dovoljno stručan/oprazan.

To je zbog toga što je direktno ispod heatspreadera sama jezgra procesora, a između jezgre i heatspredaera malo termalne paste.

Pogledaj sliku.

&& Kakao vidiš da je procesor izreban ako si nanio dovoljno termalne paste na njega?

Stavi neke keramičke/neprovodljive termalne paste ako postoje ogrebotine...

Ovo sivo je heatspreader Ovo sivo je heatspreader
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 0:02 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma nisam diro procesor...nego sam sve ono primjetio na matičnoj što drži procesor...http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cd/Socket_775.png ovo...to izgleda mal čudno koda je iskrivljeno rubovi su oštri...i jako al jako teško baš poklapa procesor...i bay d wey to je bilo i kad je kupio ploču tak...jel ako je u tom problem...onda je jako grozan problem jel mora mjenjat i ploču u procesor jel je vjerovatno to i zeznulo procesor nevidim išta drugo...

17 godina

Ma ne vjerujem da je to zeznulo procesor.

De provjeri još jednom da se koji pin nije savio na matičnoj na socketu.

Ako radi bios dakle radi i procesor i ploča (valjda) i grafička i napajanje ...

De pogledaj Master/Slave postavke diskova, te naravno da je u bios uključen SATA mod ako koristi S-ATA diskove/čitaće.

Ako su pak uređaji P-ATA, onda treba biti postavljeno IDE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sve štima...to smo provjeravali 100 puta...komp je sada u djelovima...tražim eto neka oštećenja...pinovi su svi na broju...niti iskrivljeni niti prljavi...a što se tiče svega...ovak...grafa radi...rami rade...napajanje radi...hard disk radi...jedino sad procesor...a i njega očita bios...na matičnoj...nikakvi kvarovi očito nešt na matičnoj oko procesora...ili matična se oštetila pa sad negdje zeza...

15 godina
neaktivan

Evo ljudi imam priliku odg, (oteo sam sestri laptop, i prikopco ga na periferiju koja sigurno radi :) ) .... radi se naime o kvaru na  mom kompu (kolega se registrirao, pa pokrenio temu) Hvala svima na pomoci, i sorry na gnjavazi ... nadam se da cemo otrkit sta je :) ... pozdrav ..

(pozdrav deva)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

domba ništa idemo u links po novi komp!!!!!!!!!!!!hahahaha...jel ovo očito nije normalno...

15 godina
neaktivan

evo sam da javim šta je ošlo....matična ploča...i to bome kvar bio na njoj...eto hvala vam puno na prijedlozima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Djeco! to nije hardverski problem. skini s neta killdisk i formatiraj s njim particiju na koju želiš stavit os. nakon što to napraviš bootaj s cd i sve bi trebalo radit. i ne rastavlaj jadan komp!

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 23:02 (carcina55).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice