Računalo se restarta pri dizanju OS-a (WinXP)

poruka: 14
|
čitano: 5.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Nakon nestanka struje (električar u kući je radio popravke) pojavio mi se problem sa računalom. Upali se bez problema, prođe POST, ali kod dizanja Windowsa resetira se nakon desetak sekundi i tako u beskonačnost. Na istom računalu imam instalirane Win98, pa sam ga probao dignuti preko njih, ali kako se nalaze na hardu prebačenom iz starog računala, ne funkcioniraju kako bi trebali (čitaj: zamrznu se kratko nakon podizanja sustava).

Pokušao sam resetirati CMOS, ali ne pomaže.

Konfiguracija je sljedeća:

Chaintech P4S133

Celeron 1.7

512MB SDR133

WD 40GB (WinXP)

WD 10GB (Win98SE, nefunkcionalan)

Radeon 9550

250W napajanje

Radi se o Windowsima XP Home sa SP2. Zahvalan sam na svakom prijedlogu.

*edit* Budući da sam vidio niz tema vezanih uz probleme sa bootanjem na ovom podforumu, odlučio sam temu staviti ovdje. Ako moderatori misle da joj je mjesto kod problema vezanih uz softver, neću se buniti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 16:25 (klejton).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Računalo se restarta pri dizanju OS-a (WinXP)

probaj preko safe moda

17 godina
neaktivan
autorov komentar
MRK 22 kaže...

probaj preko safe moda

Zaboravih reći da sam i to već probao. 
17 godina
neaktivan

pali windowsi. kolegi se to desilo isto prije par dana. format c: i to je to.

17 godina
neaktivan
autorov komentar
MRK 22 kaže...

pali windowsi. kolegi se to desilo isto prije par dana. format c: i to je to.

Pretpostavljam da onda Windowse trebam dignuti preko CD-a, ne?
17 godina
neaktivan

tako je.

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ne!!! nego uzmes cd/dvd od windowsa ubacis u cd/dvd rom i bootas sa njega a to napravis tako da kada upalis komp otvoris navedeni dvd rom ubacis cd/dvd, nakon toga restartas windowse. I doci ce ti poruka zelis li bootati ( odbrojava ti vrijeme tockicama) stisnem enter i ujdes u mozemo tako reci plavi izbornik xD. Nakon toga ce te setup pitat sto zelis napravit reinstalat win ili sta vec a ti izaberes da ih zelis ponovno instalat ( sad neznam tocno kako se to zove ali u principu ces znat) , nakon toga kad si sve to napravio doci ce ti opcija za formatanje harda tada izabere NTFS format ( to bi trebalo trajat nekih cca 10-15 min) nakon toga setup kopira neke filove i sam se resetira. I nakon sto to zavrsi krece instalacija windowsa, zapravo napravi sve ovo gore a dalje ces valjda znat pitat ce te za podesit jezik, sat i jezik na tipkovnici(americkam, ili europska odnosno nasa) i tamo postavis da ti jezik bude HR kako bi imao č,ć,ž,š,đ...... Nakon toga setup se restartat komp i to je prakticki to. Cool

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Zahvaljujem na odgovorima. Sad još da nađem instalacijski cd... :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
klejton kaže...

Zahvaljujem na odgovorima. Sad još da nađem instalacijski cd... :P

daj još prije togs probaj popraviti instalaciju wina....možda ti se može kaj spasit, a ništa te ne košta(i još će ti ostati svi podaci i programi na disku)

to radiš isto ko i normalnu instalaciju, samo u uzborniku odabereš popravak instalacije

ak to ne uspije, onda formatiraj particiju
Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
17 godina
neaktivan

Pa napisao sam mu ja gore vjerovatno ce prvo pokusat repairat.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo danas riješio sličan problem.

Uglavnom, meni je nakon bios-a došao do izbornika u kojem se određuje vrsta pokretanja Windows-a jer nije bio dobro ugašen. Kad bi probao staviti Start Windows Normally ili Safe Mode, neprekidno bi se restartao nakon bios-a.

Kad sam odabrao Use the Last Known Good Configuration, normalno su se digli.  Nakon toga sam ih propisno ugasio i dalje je sve ok.

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
autorov komentar
ferovca1 kaže...

Uglavnom, meni je nakon bios-a došao do izbornika u kojem se određuje vrsta pokretanja Windows-a jer nije bio dobro ugašen. Kad bi probao staviti Start Windows Normally ili Safe Mode, neprekidno bi se restartao nakon bios-a.

Kad sam odabrao Use the Last Known Good Configuration, normalno su se digli.  Nakon toga sam ih propisno ugasio i dalje je sve ok.

Pokušao sam i s tim, ali nažalost nije pomoglo. Mršti se

No neka, na računalu srećom nemam ništa od životodajne važnosti, pa mi formatiranje neće teško pasti.
17 godina
neaktivan
klejton kaže...
ferovca1 kaže...

Pokušao sam i s tim, ali nažalost nije pomoglo. Mršti se

No neka, na računalu srećom nemam ništa od životodajne važnosti, pa mi formatiranje neće teško pasti.
 Vjerojatno zato jer ti je zadnja dobra konfiguracija ustvari ova loša koja se ne želi pokrenuti. Prije formata probaj Repair kako su ti objasnili par postova prije..
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
autorov komentar
ferovca1 kaže...
 Vjerojatno zato jer ti je zadnja dobra konfiguracija ustvari ova loša koja se ne želi pokrenuti. Prije formata probaj Repair kako su ti objasnili par postova prije..
Da, naravno, uzeo sam to u obzir.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice