Računalo ne prepoznaje HDD caddy

poruka: 5
|
čitano: 1.554
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan

Pozdrav,

neki dan sam kupio SSD i Caddy(ladicu).SSD sam instalirao umjesto svog HDD,a HDD sam planirao staviti na mjesto cd/dvd drivea.SSD radi bez problema,ali mi računalo ne učitava HDD.ne pojavljuje se uopće u disk menagmentu,a u biosu mi se sve čini oke.

Laptop koji koristim je HP pavilion 15-n006sm.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

normalno, jer disk nije inicijaliziran (same nule po njemu). svaki put kad staviš jumfericu disk u stroj, windows ga neće prepoznati. odspoji hdd i (ako nemaš nekakav vanjski dock ili drugačiji USB uređaj tatrane) umetni samo ssd pa ga formatiraj iz dos-a (pazi na slovo! ne smije biti C:!!!) ili uporabom ovoga. pazi samo koji ćeš sustav odabrati: MBR ili GPT (savjetujem MBR) i dodijeli mu slovo (D:, E: ili F:). kad se inicijalizira i formatira, vrati hdd i umetni ssd. provjeri kontakte i sve bu ok. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 10:39 (Ajar).
Moj PC  
0 1 hvala 0
6 godina
neaktivan
Re: Računalo ne prepoznaje HDD caddy

Ispricavam se,ali nisam baš skuzio sto moram napraviti,zar mi se formatiranjem nece windows cijeli obrisati, a i zar mi se ne bi trebalo umetanjem caddyja pojaviti nelocirani prostor,a meni nije

16 godina

-zaboravi na Ajarove inicijalizacije.. nema veze (nema diska, to znači da ga ne možeš ni inicijalizirati).

-provjeri bios, podesi, saveaj.. bootaj neki medij, može i wininstall-cmd  i vidi što kaže, što vidi diskpart.. ili neki liveOS ako ti je lakše klikati (da se eliminira soft uzrok u win).. a ako ga ni tad ne vidiš, dok ga vidiš u biosu, tad je stvar biosa ili enkripcija ili gpt..

-banalno, ako koristiš npr fastboot, tad nema detekcije promjena i saveanja stanja uređaja.. uefi fičeri. Trebalo bi biti dovoljno ući u bios i saveati, eventualno omogućiti (ne znam kako koja serija nudi postavke u biosu ali se ugl nudi uz order i enable-disable za sve uređaje i diskove, .. ako ga bios normalno vidi, save i mora raditi, ako tad ne radi, tad je zaštita ili bios. Ako ga bios ne vidi tad je neispravna ladica-kontakt-kvar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-zaboravi na Ajarove inicijalizacije.. nema veze (nema diska, to znači da ga ne možeš ni inicijalizirati).

-provjeri bios, podesi, saveaj.. bootaj neki medij, može i wininstall-cmd  i vidi što kaže, što vidi diskpart.. ili neki liveOS ako ti je lakše klikati (da se eliminira soft uzrok u win).. a ako ga ni tad ne vidiš, dok ga vidiš u biosu, tad je stvar biosa ili enkripcija ili gpt..

-banalno, ako koristiš npr fastboot, tad nema detekcije promjena i saveanja stanja uređaja.. uefi fičeri. Trebalo bi biti dovoljno ući u bios i saveati, eventualno omogućiti (ne znam kako koja serija nudi postavke u biosu ali se ugl nudi uz order i enable-disable za sve uređaje i diskove, .. ako ga bios normalno vidi, save i mora raditi, ako tad ne radi, tad je zaštita ili bios. Ako ga bios ne vidi tad je neispravna ladica-kontakt-kvar.

ak nije skužil moje upute, baš me zanima kak će tvoje 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice