Prije svaki put kada bih stavio usb memoriju u jedan od usb utora na racunalu, pojavio bi mi se pop-up prozor i uredaj bi mi se pokazao u My Computer. No od nedavno ne pojavljuje mi se pop-up prozor, niti mi se uredaj prikaze u My Computer, i nikako ne mogu pristupiti usb memoriji. Probao sam sa drugim usb memorijama no isto se događalo. Molim pomoc.
Problem sa USB memorijom
- poruka: 18
- |
- čitano: 7.079
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa reko bi virus!
ili utor...
kaj ja znam!
I ja sam to mislio ali sam scanao racunalo pet puta i nista se nije pojavilo.
Mozda ti ga ne nalazi...
opali Task manger-processes pa pogledaj tamo dal ima kaj cudnog...
ja sam imao USBlike virus pod nazivom AdobeR.exe tak nekak se zval...
Utor drugi sljaka?
A dali kada uštekaš na drugi komp USB stick radi ? Dali drugi USB utor na tvom kompu radi ?
...rekao je da i drugi USB ne rade. A sad zašto neće, možda ima uključenu kakvu zaštitu koja blokira razne inpute, probaj si to isključita, ako si slučajno stavljao kakvu zaštitu na komp.
A dali kada uštekaš na drugi komp USB stick radi ? Dali drugi USB utor na tvom kompu radi ?
Čekaj malo, prva i zadnja poruka su ti oprečne, daj se opredjeli pa da znamo o čemu se stvarno radi.
Rekao je kad usteka neki uredaj, a ne USB. Znaci samo USB mu ne zeli prepoznati.
Pzdrav svima kolik vas ima.
Imam problem sa usb-om(8GB),na njemu postoji nekekav file(u txt formatu)kojeg nemogu izbrisati,Windowsi nemogu formatirati usb,jedan antivirusni ga prepoznaje ali ga nemože izbrisati,drugi ga uopće ne prepoznaje,spyware removers ga također ne prepznaje.Postoji li riješenje za to i dali tko zna kako to riješiti???pPomozite!!!
Pzdrav svima kolik vas ima.
Imam problem sa usb-om(8GB),na njemu postoji nekekav file(u txt formatu)kojeg nemogu izbrisati,Windowsi nemogu formatirati usb,jedan antivirusni ga prepoznaje ali ga nemože izbrisati,drugi ga uopće ne prepoznaje,spyware removers ga također ne prepznaje.Postoji li riješenje za to i dali tko zna kako to riješiti???
Hvala prijatelju na trudu ali nije uspjelo.
Skini USBdisk security.
samo zabij memoriju u pod. meni je proradila
Znači, problem koji se meni javlja već nekoliko tjedana na windowsu 10 je sljedeći. Spojim USB memorijski uređaj (stick ili eksterni hard disc) i kad ga više ne trebam koristiti želim ga izbaciti. Međutim, windows mi ne želi izvršiti sigurno uklanjanje uređaja. I to ne da mi piše poruka da ne može sigurno ukloniti uređaj, nego mi ne izbaci nikakvu poruku. Ako tada samo isčupam uređaj, windows ga i dalje regirstira kao da je spojen na računalo, a kad ga ponovo ukopčam pokazuje kao da na njemu nema nikakvih datoteka. Probao sam koristiti i druge programe za sigurno uklanjanje, ali sa istim učinkom. Također sam probao promijeniti da li windows na sticku radi cashe ili ne (znači ono da li moram obavezno napraviti sigurno uklanjanje ili ne)... Problem i dalje stoji.
Također, ne mogu niti formatirati USB memoriju niti mogu izvršiti popravljanje grešaka na memoriji (i u jednom i u drugom slučaju postupak kao krene, ali ne onaj indikator koji pokazuje koliko je proces napredovao ništa ne pomiče).
Taj isti USB stick i disk ispravno funkcioniraju na drugom računalu?
Ako da, onda ćeš se morati igrati detektiva, možda počevši prvo s pokretanjem neke live distribucije poput Linux Minta. Ako pod njom stvar radi, onda će možda trebati napraviti reinstalaciju Windowsa jer je vjerojatno u pitanju softverski problem, a ako ni pod Mintom ne radi kako treba, onda je vjerojatno problem s USB kontrolerom na matičnoj ploči pa bi trebalo kupiti drugi USB kontroler u obliku PCI (Express) kartice ili zamijeniti matičnu ploču.
da. na Mintu koji imam instaliran uz Windows na lapotpu sve usb memorije rade normalno i normalno se sa njima obaljaju sve radnje.
zapravo sam se toga i bojao da ću morati reinstalirati windows jer nemam iskustva u preinstaliranju sustava na računalu koji je došao sa windowsom... (ali to nije za ovu temu). svejedno hvala.
da. na Mintu koji imam instaliran uz Windows na lapotpu sve usb memorije rade normalno i normalno se sa njima obaljaju sve radnje.
zapravo sam se toga i bojao da ću morati reinstalirati windows jer nemam iskustva u preinstaliranju sustava na računalu koji je došao sa windowsom... (ali to nije za ovu temu). svejedno hvala.
Ma sta se sekiras sto se tice reinstalla,Win 10 to radi jednostavno i relativno brzo?