eo bas danas mi stiglo novo napajanje xfx cote edition 450w iz portio i sad reko idem ugradit odma da kad dodem iz skole mogu malo igre igrat i sad imam jedan problem sve sam kablove spojio bar mislim i kad upalim pocme pistat mozete li mi reci u cemu grijesim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Provjeri kablove jos jednom ! I kakvo je to pistanje , bez prestanka ili pisti isprekidano ?
pisti isprekidano prvi put ugradujem
pisti isprekidano prvi put ugradujem
Uzmi knjžicu od matične i potraži troubleshooting. Upali PCi slušaj koliko puta zapišti, te kako pišti (da li je sve kratko, da li je kratko - dugo - kratko ili neki treći pattern). Kada ga poslušaš, ugasi PC, knjižicu u ruke i prionađi opis koda koji ti je matična javila. On će ti reći sve.
da ali ja nemam knjizicu od maticne davno sam ju kupio
imam osijecaj kao da cpu ne radi nist se ne cuje iz njega...sad ne pisti vise ali kad se upali bude mi crni zaslon i pise mi koja je maticna i proc nece uopce windowse da ucita
Nešto si ti tu zeznuo.Poslikaj malo kako si sve to spojio...
Testiraj ram memtestom86+.
I reci model matične, pa se na netu potraži manual. Plus kako je zvučni kod išao.
ne mogu sad slike u skoli sam maticna asrock 4coredual vsta
Ako pisti isprekidano to bi moglo biti od RAM-a , barem iz mojeg iskustva ! Mozda si koju plocicu malo trknuo kod ugradnje napajanja pa ti ne sjeda dobro u utoru ! Provjeri to !
gle vise mi ne pisti ali nece ucitat windowse
nece mi uc u bios nece nist
dali si siguran da pritišćeš pravu tipku za bios?
možda tipkovnica zeza, dali gore lampice na njoj?
ma probo sam i promijenio tipkovnicu i sve i opet nista sad opet pisti onako tri puta pii zaredom pa onda stanka i tako stalno
Pogledaj dal ti RAM dobro sjeda u utor !
ma nezz ni sam sumljam da je hdd ili ram oso nesto od toga sve radi sad normalno nista ne pisti ali nece ocitat windovse
Probaj upaliti samo s napajanjem, bez rama i vidi šta se dešava!
problem otkriven i riješen hdd je bio u pitanju