Problem s tipkovnicom - ne radi Ctrl

poruka: 9
|
čitano: 5.799
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ukratko, 

već mi se jako dugo događa ova stvar, tražio sam po netu za odgovor ali nema ništa, tj. ima par ljudi s tim problemom ali nitko nema rješenja.

Uglavnom, ne radi mi Ctrl tipka, nego se ponaša ko F1, otvara Help aktivnog programa, npr. hoću u Chromeu skopirat dio teksta i čim stisnem Ctrl otvara mi se novi tab i help, ili u Windows Exploreru, hoću skopirat sliku, stisnem Ctrl i otvara mi help.

Ne radi to uvijek, neki put zna nakon restarta biti ok, pa onda samo od sebe počne, ili ponekad ne radi odma nakon restarta.

Ako pokušam pritisnuti Ctrl a aktivirano mi je polje za unos teksta ( forma, notepad, tinymce ...) prije otvaranja helpa upiše mi ,56'. Ali ne uvijek, ponekad.

Ne znam da li je stvar u OS-u jer mi se isto događa i u windowsima o linuxima.

Postoji rješenje, ili je vrijeme za novu tipkovnicu? 

Radi se o Chicony kb-0350 tipkovnici.

hobi:moj-android.net

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s tipkovnicom - ne radi Ctrl
nsoul kaže...

Ukratko, 

već mi se jako dugo događa ova stvar, tražio sam po netu za odgovor ali nema ništa, tj. ima par ljudi s tim problemom ali nitko nema rješenja.

Uglavnom, ne radi mi Ctrl tipka, nego se ponaša ko F1, otvara Help aktivnog programa, npr. hoću u Chromeu skopirat dio teksta i čim stisnem Ctrl otvara mi se novi tab i help, ili u Windows Exploreru, hoću skopirat sliku, stisnem Ctrl i otvara mi help.

Ne radi to uvijek, neki put zna nakon restarta biti ok, pa onda samo od sebe počne, ili ponekad ne radi odma nakon restarta.

Ako pokušam pritisnuti Ctrl a aktivirano mi je polje za unos teksta ( forma, notepad, tinymce ...) prije otvaranja helpa upiše mi ,56'. Ali ne uvijek, ponekad.

Ne znam da li je stvar u OS-u jer mi se isto događa i u windowsima o linuxima.

Postoji rješenje, ili je vrijeme za novu tipkovnicu? 

Radi se o Chicony kb-0350 tipkovnici.

Uzrok ti leži virusi. Tako je i meni bilo. Skeniraj antivirusni programe.  Ako ne nenađe. Probaj u Notepadu dali ti funkcionira tipke. 

Nenad
17 godina

Ako je isto i u Windowsima i u Linuxu, virusi nisu. Tipkovnica zeza.

KaeR
15 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Ako je isto i u Windowsima i u Linuxu, virusi nisu. Tipkovnica zeza.

Da, nek proba na drugo arčunalo pa vidi dal je do nje....

Nenad
16 godina
neaktivan

Virus nije sigurno.

Jedino ostaje da na drugom računalu probam, samo ne znam čemu, ako nije radilo prije formata, nakon formata, nakon instalacije windowsa na drugi disk... jer ak je u konektoru problem, onda ne bude radila ni nova tipkovnica, radi se o PS/2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

barem to nije skupo rijesenje  nova tipkovnica 30kn i miran.   Ako u linuxima i winsima se isto ponasa nije do softwera onda je do hardwera

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uzmi si Logitech Deluxe 250 s naslonom za ruke i biti ćeš miran godinama, najmanje 3 godine (toliko jamstvo ima).

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=logitech+deluxe+250

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da znam, da nije problem kupiti novu, ali čudno mi je jer ako je hardverski problem, zašto onda nakon restarta radi normalno? i do sat vremena, čak dva zna bit ok, ali kad se jednom pojavi onda je tako do idućeg restarta. 

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ja imam takodjer problem sa tipkovnicom na tabletu lenovo (android),jednostavno mi je nestala.Kad recimo hocu da se spojim na wi-fi,pa mi trazi da upisem lozinku,kad kliknem da bi tipkao,pojavi mi se umjesto tipkovnice mikrofon,i  to je to.A recimo kad hocu ukucati neki broj u imenik ili slicno,brojeve imam i oni rade.Dali neko zna o cemu se radi,dali je neki skupi kvar,i dali se to isplati popravljati.Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice