Problem sa sekundarnim HDD-om

poruka: 5
|
čitano: 983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Evo kopija poruke koja opisuje problem. Malo mi je hitno

Imam 2 pata hdd-a u pcu trenutno, na jednom je OS i Program Files (2 particije) a na drugom su mi bili neki privatni podaci i downloadi.

E sada, jučer sam došao doma te mi je brat rekao da je nešto bilo sa hddom te da se valjda nisu vidjele 2 particije (to je sa 2. hdda). Tada mu je došlo neki prozor valjda koji je pokušavao ili otkriti problem ili nešto. Njemu se, naravno, nije dalo čekat pa je resetirao komp te se su se tada vidjele samo particije sa 1. hdda. E sad, išao sam u device manager, disableao i enableao 2. hdd, ne pomaže, resetirao sam komp da vidim dali će raditi no nije se htio boot-ati. Tada sam odspojio 2. hdd i proradio je te sada radi tj na tom sam računalu. Kada sam opet spojio 2. hdd nije se opet htio boot-at.

Dali postoji neko rješenje za problem? To se dogodilo pred dosta dugo vremena, no treba mi jedan file koji je na tom HDD-u a nisam ga stavio na Google Drive. Nije do kabela jer sam spajao već ovaj primarni na slave i sve radi, trenutno je na slave. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Sada sam spojio drugi hdd i ne zeli mi uci u win. Stoji trenutno na starting windows ekranu i non stop bezuspjesno boota

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Problem sa sekundarnim HDD-om

ta dva PATA diska su na jednom kablu ili svaki ima svoj  ?

svakako za disk na kojem je win7 (system) treba mostiće staviti za "master" a drugi disk na "slave"

U BIOS-u pogledati redoslijed bootanja i taj systemski disk stavi da bude prije ovog drugog

15 godina
odjavljen

sve sam to već napravio. sinoc mi je nakon cekanja usao u chkddsk no nisam usao pa sam prekinuo ucitavanje no nije htio bootati u win

mali update, usao je nakon chkdsk u win ali je jako stekalo, uspio sam uci u my computer i vidio sam da je ucitao drugi hdd no nije pisalo nista ispod, ono, koliko je slobodno gb od ukupne velicine, nego samo da su vidljivi

safe mode mi stane na classpnp.sys

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2014 11:15 (footballer).

0 0 hvala 0
17 godina

-problemi s diskovima se rješavaju iz 'DOSa', boot medij, alati-diag/repair.. npr Hirens ili proizvođačev.

-prvi korak je BIOS, što (ne)vidi.. provjera npr kabla, postavke jumpera (PATA master-slave) i zvukovi.

možda je crko hdd, možda kontroler, možda ... to moarš ti otkriti i tad možda popraviti (ako se može) ili servis.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice