Problem s restartom računala

poruka: 8
|
čitano: 734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem s restartom računala

Unaprijed se ispričavam ako je tema na pogrešnom mjestu, neka je modovi prebace.

Moj problem je slijedeći, već sam pisala na temi o napajanjima. Promijenila sam napajanje, kupila predloženo Chieftec, jer su mi iskrsnuli još neki troškovi pa nisam mogla kupovati novo (vidi moj PC), no, problem je ostao. Samo napajanje je ispravno, sve radi bez problema.

Znači (copy-paste sa teme):

Dakle, sve na računalu najnormalnije radi, no kad restartam komp (bilo iz windowsa, bilo na gumb za restart), ne boota se. Sve i dalje radi, ventovi se vrte, ali na monitoru se ne prikaže ništa (bude u standby-u). Kad ga baš isključim i ponovno upalim, boota se bez problema.

Probala sam naći rješenje na netu, no, ništa nije pomoglo.

Ovo su neke od stvari koje sam pokušala: čista instalacija windowsa (win 7 ultimate 64 bit), instalacija najnovijih drivera, namještanje postavki biosa, flashanje biosa, vađenje cmos baterije i vraćanje nazad, vađenje grafičke, proba sa onboardom grafikom pa vraćanje grafe, vađenje jedne pločice rama, proba drugog slota, pa sve isto za drugu pločicu rama, provjera je li sve dobro spojeno...

Mislim da je to to od stvari koje sam pokušala, ako sam nešto izostavila, dopisat ću.

Koliko vidim na netu, dosta ljudi su se susreli s tim problemom, nekima su pomogla neka od navedenih rješenja, no meni ne. Često je kao rješenje navedena i kupnja jačeg napajanja, no, meni ni to nije pomoglo.

Ako netko ima ikakvu ideju što bi to moglo biti, neka kaže, jer ja više ne znam što raditi.

Je li moguće da matična ne valja?

Još sam planirala i neke sitnije nadogradnje: još 2gb rama, da bude ukupno 8 jer matična ne podržava više, još jedan HDD za pohranu podataka, najvjerojatnije od 1 ili 2 TB i zvučnu karticu, vjerojatno asus xonar dgx.

Svi savjeti i preporuke su i više nego dobrodošle. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s restartom računala

Vidjela si ovaj thread?

Na kraju se navodi da sam Asrock tvrdi da matična ne podržava tvoj CPU jer on previše troši i da se zbog toga ovako ponaša.

A to se vidi i na listi kompatibilnih CPU-ova za tu matičnu ploču.

Support SCS Software: http://blog.scssoft.com
12 godina
neaktivan

Nisam vidjela baš taj thread, mada sam ih pročitala jako puno...ovaj mi je valjda promaknuo.

PC je nabavljen rabljen, nisam ništa mijenjala osim PSU. Znači prijašnji vlasnik nije to dobro složio.

Imaš li neku preporuku za matičnu koja bi podržavala taj CPU, a koja bi kroz neko vrijeme bila dobra i za neke nadogradnje (CPU, GPU...)?

17 godina
Erratic kaže...

..

Još sam planirala i neke sitnije nadogradnje: još 2gb rama, da bude ukupno 8 jer matična ne podržava više..

-imaš samo 2xDIMM (po dva DDR2-DDR3) ne možeš ih istivremeno koristiti. Jedini način je izvaditi 2GB i umetnuti 4GB, ali je nepotrebno jer 6GB je OK.

-uvjek provjeri podatke kod proizvođača.. MBO, CPU.. ta ploča je dizajnirana za HTPC, ne za takva opterećnja i može se očekivati da je 'oštećena'... (stabilizacija napona, sve nekeko radi dok je novo, kasnije sve teže...).

edit: i VGA generacije 4xxx je preveliko opterećenje, moguće da je dovoljno izvaditi je i probati kako se ponaša samo s onboard..

-uopće nije neobično što ti je već jedno napajanje otišlo.

-novije generacije VGA u pravilu troše manje, možda bi to bilo neko rješenje, ali (napamet) pametnije je zamijeniti ploču... pitanje isplativosti ili jednostavnosti..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 18:21 (ihush).
12 godina
neaktivan

Da, znam da ne mogu istovremeno koristiti ddr2 i ddr3...

Ništa, onda je jedino rješenje nova matična.

12 godina
neaktivan

Nije ono napajanje otišlo, ali s obzirom da je bilo preslabo, radije sam ga zamijenila dok ne bude prekasno. :)

Imaš li neku preporuku za matičnu?

Ništa preskupo, ali da se ipak može kasnije nadograditi.

17 godina

- nemam preporuku, samo mišljenje...

- ne računaj na buduće nadogradnje nego složi da ti sad radi, RAMa ima dovoljno, CPU je OK, budućnost je nepoznata..

- možeš odabrati najjeftiniju MBO, samo pripazi da je ipak 'normalna' (ne iz HTPC kategorije, nisu predviđene za takva opterećenja, npr usporedi (pasivne)hladnjake na jačim/slabijim pločama, to je povezano i s regulacijom napona itd.) i provjeri (na str.proizvođača) dali podržava tvoje trenutne komponente. Kad vidiš po trgovinama/oglasima što se nudi može se predložiti ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Ok, hvala. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice