Unaprijed se ispričavam ako je tema na pogrešnom mjestu, neka je modovi prebace.
Moj problem je slijedeći, već sam pisala na temi o napajanjima. Promijenila sam napajanje, kupila predloženo Chieftec, jer su mi iskrsnuli još neki troškovi pa nisam mogla kupovati novo (vidi moj PC), no, problem je ostao. Samo napajanje je ispravno, sve radi bez problema.
Znači (copy-paste sa teme):
Dakle, sve na računalu najnormalnije radi, no kad restartam komp (bilo iz windowsa, bilo na gumb za restart), ne boota se. Sve i dalje radi, ventovi se vrte, ali na monitoru se ne prikaže ništa (bude u standby-u). Kad ga baš isključim i ponovno upalim, boota se bez problema.
Probala sam naći rješenje na netu, no, ništa nije pomoglo.
Ovo su neke od stvari koje sam pokušala: čista instalacija windowsa (win 7 ultimate 64 bit), instalacija najnovijih drivera, namještanje postavki biosa, flashanje biosa, vađenje cmos baterije i vraćanje nazad, vađenje grafičke, proba sa onboardom grafikom pa vraćanje grafe, vađenje jedne pločice rama, proba drugog slota, pa sve isto za drugu pločicu rama, provjera je li sve dobro spojeno...
Mislim da je to to od stvari koje sam pokušala, ako sam nešto izostavila, dopisat ću.
Koliko vidim na netu, dosta ljudi su se susreli s tim problemom, nekima su pomogla neka od navedenih rješenja, no meni ne. Često je kao rješenje navedena i kupnja jačeg napajanja, no, meni ni to nije pomoglo.
Ako netko ima ikakvu ideju što bi to moglo biti, neka kaže, jer ja više ne znam što raditi.
Je li moguće da matična ne valja?
Još sam planirala i neke sitnije nadogradnje: još 2gb rama, da bude ukupno 8 jer matična ne podržava više, još jedan HDD za pohranu podataka, najvjerojatnije od 1 ili 2 TB i zvučnu karticu, vjerojatno asus xonar dgx.
Svi savjeti i preporuke su i više nego dobrodošle. :)