Problem s punjačem

poruka: 4
|
čitano: 3.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć s adapterom za laptop

Pozdrav ljudi,

Imam Acera Aspire 5735Z, koji je imao punjač od 19 V i 3,42 A (cca 65 W, da ne računate {#} )

Taj punjač je, kako obično bude, pregorio.

Iskoristio sam HP-ov punjač od 18,5 V i 3,5 A (65 W).

Zamijenio sam mu konektor, spojio ga na svog Acera dinosaura i sve radi.

Problem je što sam primjetio da se ovaj modificirani punjač malo više grije, i ne radi mi laptop kada izvadim bateriju.

Zbog čega je to, koliko će ovaj punjač trajati i imam li uopće razloga za zabrinutost, to je moje pitanje.

Hvala marljivim genijalcima koji mi pomognu,

Pozdrav {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pomoć s adapterom za laptop

Zagrijavanje punjača ne mora značiti ništa, budući su iste snage - možda je samo stvar interne konstrukcije.Ako to zagrijavanje nije baš ekstremno (recimo da ne možeš ruku držati na punjaču), mislim da nije zabrinjavajuće.

0,5 V razlike ne bi smjelo na ništa utjecati (to je samo 3% razlike).

Razlog zašto laptop ne radi bez baterije je možda u nedostatku komunikacije na nekom dijelu (laptop - punjač - baterija) zbog neoriginalnog punjača  (ta primjedba vrijedi samo ako punjač ima 3 pina, ako su samo 2 pina (+ i -) zanemari nedostatak komunikacije punjač-laptop). Isto tako, moguće je da je stari punjač u trenutku kvara nekim strujnim impulsom oštetio neki dio u laptopu odgovoran za detekciju baterije i/ili punjača.

KaeR
16 godina
neaktivan
Problem s punjačem

Ipak, dobio sam odgovor od punjača samoga: ne radi više.

Provjerio sam spojeve, nema s njima problema, ni ovaj punjač više ne radi, čuje se samo neki čudan periodičan ton iz njega...

Objašnjenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem s punjačem

Izgleda onda da je neispravno nešto u notebooku samom, u dijelu napajanja, što očito na neki način u konačnici ošteti punjač.

Taj periodični zvuk znači da punjač pokušava startati, pa ga odmah zaštita isključi (zbog nekog kvara koji je nastao unutar sklopa ispravljača) i ponavlja postupak unedogled...

Trebalo bi provjeriti notebook...

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice