Problem s pržilicom !

poruka: 7
|
čitano: 2.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s pržilicom !
pitanje
prihvaćeno rješenje

Bok svima !!

Ovako : svaki puta kada idem pržiti cd ili dvd prekine mi prženje i u neri mi se izbaci poruka : " power calibration error " .... sve više imam problema

i sa očitavanjem dvd-ova dvd+r ne mogu nikako , dok dvd-r mogu ali ne baš svaki ... molim pomoć ...

ukoliko se ispostavi da je hardwareski problem , molio bih ako mi može netko dati link gdje bio mogao kupiti novu ili polovnu pržilicu ...

Imam laptop Toshiba Qosimo f30-112 , vista extreme edition , nero 9 ....

unaprijed hvala !

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s pržilicom !

Hm,imao sam isti problem s pržilicom u desktop računalu i nažalost nisam uspio otkloniti.

Problem sam riješio kupovinom nove,što je za mene bilo jednostavnije i jeftinije nego što će biti tebi.

Nažalost,ne znam niti tebi pomoći oko narečenog problema,jedino ti mogu dat moralnu podršku.Cool

http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s pržilicom !
autorov komentar

Hehehe , hvala na moralnoj podršci , ali ovo je za izluditi ... gledao sam na stranom tržištu poprilično je skupa pržilica . A što misliš postoje li neki servisi za take stvari?

17 godina
protjeran
DJuro06 kaže...

Hehehe , hvala na moralnoj podršci , ali ovo je za izluditi ... gledao sam na stranom tržištu poprilično je skupa pržilica . A što misliš postoje li neki servisi za take stvari?

mozda bi ti bilo jeftinije kupiti Eksterne,
i ja mislim da nije ni moguce zamjeniti przilicu na laptopu ali sacekaj mozda neko dode tko zna u cemu je problem!
pogledaj i ovo
ako pak ima garancije vozi na servis ali dobar servis
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 2:03 (deja_vu).
16 godina
Problem s pržilicom !

Naravno da se pržilica može zamjeniti

i na prijenosnom računalu.

Pa,nije zavarena za matičnu ploču.

Ako nemaš nekog tko bi ti to učinio,

svakako može u servisu.

http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
fromcelltohell kaže...

Naravno da se pržilica može zamjeniti

i na prijenosnom računalu.

Pa,nije zavarena za matičnu ploču.

Ako nemaš nekog tko bi ti to učinio,

svakako može u servisu.

ne znam bas bilo je rijec bas ovdje na forumu o tome i bilo je da se ne moze zamjeniti, ah pitanje mozda opet netko spama bez veze, prvo na servis ako ima garanciju ako ne onda je bolje kupiti vanjaski disk 10 puta jeftinije dode!
16 godina
neaktivan

Postoji nekoliko "riješenja" za taj problem. Prvo probaj na drugim praznim DVDima. Kupi skuplje, jer se za dogoditi da zbog jeftinih (drugim riječima manje kvalitetnim) DVDa neće pržiti. Svejedno ako si uvijek pržio na takve DVDe, sve stari, pa tako i pržilica. Drugo riješenje je da probaš pržiti na manjoj brzini. Tako ti sama kvaliteta prženja postaje bolja, a pržilica može polako ali sigurno odraditi svoj posao. Ako ni to ne pomaže, probaj ugasiti IMAPI Servis (Control Panel -> Administrative Tools -> Services -> IMAPI CD-Burning COM Service; desni klik, Startup Type -> Disabled; Apply pa reboot). Probaj i skinuti najnoviju verziju softwarea za prženje i updateati verziju firmwarea pržilice.

Ako ti ništa od ovoga ne pomaže, ona možeš biti 100% siguran da nije do softwarea. Ne znam dali toga ima u hrv (a moralo bi biti), ali odnesi laptop kod nekog profesionalca (neki servis), pa neka ti očiste laser. Ako ti čak ni to ne pomaže, laser je mrtav, pržilica je "sterilizirana", i tebi treba nova.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice