Problem prilikom pokretanja racunala

poruka: 12
|
čitano: 4.510
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Lijep pozdrav,

Problemcek je u tome da kad pokusam pokrenut racunalo, ono stane na pocetnom (bijelom) ekranu koji pokazuje ime maticne i tu stane i smrzne se , i nemam nikakve mogucnosti da uđem u postavke BIOS-a.

Resetiranje, gasenje racunala, iskljucivanje iz struje nije pomoglo.

Izvadio sam bateriju iz maticne, nije pomoglo.

Racunalo sam dan prije ugasio ko i svaki put najnormalnije.Samo da napomenem, mozda posluzi informacija, prije 2 dana mi je otisla grafa (GF 9800) i u servisu su mi stavili novu (GT 430), kupio sam jos i jedan HDD koji mi sluzi kao storage.To je bilo prije 2-3 dana i do sad se najnormalnije sve resetiralo, radilo i gasilo, tako da nevjerujem da je u tome negdje problem.

Nisam nista mjenjao, clockao, flashl po BIOS-u uopce otkad imam tu maticnu (Par godina)...

Pa ako netko zna nesto za savjetovat, nedjelja je, pa da probam neku soluciju,prije nego ga odnesem opet u serivis.

Hvala!

Moja konfiguracija:

MBO: Gigabyte S-series GA-P35-DS3L/S3l

Proc:Intel dual core 2.4Ghz

Mem: 4 giga Kingmax (2x2)

HDD: WD 320 Giga (Instalirani Win7 home i ostali programi)

Siget 1 Tera (storage:Filmovi, mp3. slike, backup....itd.)

Napajanje: Chieftec 600w

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem prilikom pokretanja racunala

mislim da je do grafe ili proca ili te popapo virus{#}

ivek
16 godina
neaktivan

Probaj isključiti hdd jedan ili oba, imao sam ja takav problem nedavno

Dok mi je hdd priključen nisam mogao niti u bios ući, tek kad ga izvadim sve je radilo.

Pa sam onda malo čačkao po biosu, i nadošlo je.

*-*
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da ti je problem u novom HDD( zna se dogodit na gigabyte pločama)

Pogledaj malo sata/pata postavke..

postavi bios na default

0 0 hvala 0
17 godina

Hvala na pomoci

Nazalost, nista.Probao sam iskopcat jedan hdd, a potom i drugi i nije pomoglo.

Pokusao sam s memorijom, prvo sam jednu plocicu izvadio, potom drugu i nista.Sve po starom.

Samo mi treba da je maticna sad rikavela...{#}

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
odnesi natrag u servis komp i optuži ih da su ti nekaj pokvarili.
http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
16 godina
odjavljen

povadi sve, isključi iz struje. probaj s jednim hardom, s jednom memorijom i tako to. događalo se i meni prije.

http://bfbc2.statsverse.com/getsigs/pc/4one7

0 0 hvala 0
17 godina
K1so kaže...

povadi sve, isključi iz struje. probaj s jednim hardom, s jednom memorijom i tako to. događalo se i meni prije.

Jesam.I USB prikljucke sam povadil iz utora i nije pomoglo.Hvala.

Vise stvarno neznam kaj da izvadim.

Btw, ventilatori na procu i grafi se vrte normalno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 13:36 (Tida).
17 godina
odjavljen

Iskopčaj sve što možeš (i grafičku) i pokušaj ga upalit samo sa 1 keksom memorije. Ako neće iz prve, šaltaj modul po utorima i kombiniraj. Moraš dobiti barem nekakav signal od MBO da je živa (beep da nema grafičke). Onda ga pokušaj upalit bez RAMa. Ako se tada upali i da beep code da nema memorije, otišli su ti utori. Kada ispucaš sve opcije (a on i dalje neće da boota), posudi napajanje od frenda. Ako i dalje ne reagira (sa novim napajanjem), MBO je vrlo, vrlo vjerojatno otišla na vječna lovišta.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Iskopčaj sve što možeš (i grafičku) i pokušaj ga upalit samo sa 1 keksom memorije. Ako neće iz prve, šaltaj modul po utorima i kombiniraj. Moraš dobiti barem nekakav signal od MBO da je živa (beep da nema grafičke). Onda ga pokušaj upalit bez RAMa. Ako se tada upali i da beep code da nema memorije, otišli su ti utori. Kada ispucaš sve opcije (a on i dalje neće da boota), posudi napajanje od frenda. Ako i dalje ne reagira (sa novim napajanjem), MBO je vrlo, vrlo vjerojatno otišla na vječna lovišta.

hmm da, i ja isto tak mislim.Inace, dosao sam na moment do windowsa, pokrenulo ih je, ali  sam videl da mi  u system trayu fale neke ikone (neznam napamet tocno sad koje) a vrijeme i datum su bili resetirani na pocetak 00:01, 1.1.2008. Windowsi su pokusali instalirat neki usb driver, vjerojatno od tastature (probal sam ja tipkovnicu vec prije prikljucit i na onaj standardni okrugli prikljucak) i tu su zaglavili.Isel sam resetirat windowse i opet onaj standarni "bijeli" screen od maticne i zamrznut komp.

Btw, imam ja onaj prvi beep dok upalim racunalo.Znaci, palim komp na kucistu, ide beep nakon 2-3 sec, onda "bijeli ekran" od maticne i iza toga ide podizanje Winsa.

Za ovo kaj sam uspel doci do windowsa, nisam napravil bas nista.Posle rucka sam ga opet upalil i sistem se normalno pocel podizat ko da se nista nije ni dogodilo.Hvala.

17 godina

- odspoji sve (baš sve), samo napajanje i CPU ostaju na ploči.

- Ako nema bipova crkla MBO. ...

- Ako bipa, vračaš jednu po jednu komponentu, RAM, VGA, (bipovi nesatanu osim jednog kratkog=OK paljenje..), front-konektori, CD, nakraju HDD s OSom (da se ne boota u win prije reda i u tom bootu provjeri redosljed i sve potrebne opcije u BIOSu... da izbjegneš probleme u OSu). Nikako puštati podizanje OSa dok sistem nije eliminiran od kvara jer povečevaš šansu da se i OS zbrljavi.

- tad postoji i minimalna šansa da je samo neki kontakt 'napuknuo' zbog prikappčanja novih komponentti i sl. kao recimo problem hladnog lema.. pa postoji mala šansa da proradi nakon što se malo zagrije ili prodrma.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...

- odspoji sve (baš sve), samo napajanje i CPU ostaju na ploči.

- Ako nema bipova crkla MBO. ...

- Ako bipa, vračaš jednu po jednu komponentu, RAM, VGA, (bipovi nesatanu osim jednog kratkog=OK paljenje..), front-konektori, CD, nakraju HDD s OSom (da se ne boota u win prije reda i u tom bootu provjeri redosljed i sve potrebne opcije u BIOSu... da izbjegneš probleme u OSu). Nikako puštati podizanje OSa dok sistem nije eliminiran od kvara jer povečevaš šansu da se i OS zbrljavi.

- tad postoji i minimalna šansa da je samo neki kontakt 'napuknuo' zbog prikappčanja novih komponentti i sl. kao recimo problem hladnog lema.. pa postoji mala šansa da proradi nakon što se malo zagrije ili prodrma.

Hvala na pomoci.

Evo, mislim da sam nekaj nasel.Radi sve ok do kad ukopcam DVD snimalicu u utor (znaci, ukopcano je RAM 2x2, grafa) i normalno pregazi "bijeli "ekran i dođe kad mora bootat winse, ali posto nema HDD ukopcanog, izbaci failor.

Huh...posto nemam niti jedan CD-DVD doma, nemogu probat dal je problem u kablu ili samom uređaju,ali cu probat posudit nekaj...HVALA DECKI.

EDIT:Ukopcana i oba HDD-a i sve radi ok, naravno bez optickog pogona

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice