Problem prilikom pokretanja kompjutera

poruka: 21
|
čitano: 10.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ispričavam se što pokrečem novu temu,ne znam je li netko imao sličan problem,dakle:

Kada pokrenem kompjuter pojavi mi se ova slika i dalje se ništa ne događa,ta slika mi se uvijek pojavljivala prilikom paljenja kompjutera i on bi se normalno upalio ali sada jednostavno stane na tome.Pokušao sam ugasiti pa upaliti par puta ali ništa se ne događa.Molim nekog tko se razumije ili je imao sličan problem da pomogne.{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dali računalo proizvodi kakve zvukove čudno zujanje diska? imao sličan problem crknut disk.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 9:11 (HrkH5N1).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Provo probaj CMOS imaš tu na fourumu kako se to radi ako neznaš

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 9:51 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pošto računalo ne bota OS čini se da nešto nije u redu s hard diskom. Jel možeš ući u bios? BTW i temperatura cpu-a ti je dosta velika pa bi ga trebao očistiti i promjeniti termalnu pastu.

Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje; Čovjek je rođen da radi, da trpi i da se bori; tko tako ne čini, mora propasti; Ljudska je zadaća odreći se nasilja. Nikola Tesla
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Proradio je sam od sebe{#},hvala svima na pomoći.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

e ovak... neki dan se pojavio blue screen i od tad komp nece da se upali.

simptomi su takvi da mogu bez problema uci u bios. kad ga upalim izbaci mi menij na kojem mogu odabrat safe mode i ostalo ( znate na sta mislim ). odaberem da pokrene sistem normalno, pocne da boot-a i cim se pojavi logo windowsa, restartuje se. isto se desava kad odaberem safe mode il posljednju poznatu konfiguraciju. nakon prckanja po biosu stanje se pogorsalo, sad nisam imao ni signal na monitoru, diskovi rade, cooler također i konstantno je upaljena lampica hard diska. posto nemam mogucnosti da mijenjam komponente jednu po jednu, pokusao sam sa bench testom. skopcao sam procesor, graficku i jednu plocicu rama i restartovao bios. tako sam ga pokrenuo i uspio sam dobit post na ekranu odnosno mogucnost ulazka u bios i samim tim poruku da nema OS. sljedece sam skopcao jedan hard disk i dalje ok. a posto su diskovi povezani sa jednog sam dizao sistem na drugi, stoga ne rade jedan bez drugog ( katastrofalna greska koja se tad nije cinila takvom ). skopcam i drugi disk i opet dođe do windows loga i restart. ja sad sumnjam na napajanje, il je dotrajalo il nema dovoljno napona da to sve snadbijeva. al moram bit siguran prije neg kupim novo. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem prilikom pokretanja kompjutera
neki dan sam imao prijateljev komp sa slicnim problemima koji je rijesila svjeza instalacija win 7, koju bi i ti mogao da pokusas, sto se tice problema sa napajanjem koliko vidim nigdje se ne vidi tvoja konfiguracija.
14 godina
neaktivan
nostredamus kaže...

e ovak... neki dan se pojavio blue screen i od tad komp nece da se upali.

simptomi su takvi da mogu bez problema uci u bios. kad ga upalim izbaci mi menij na kojem mogu odabrat safe mode i ostalo ( znate na sta mislim ). odaberem da pokrene sistem normalno, pocne da boot-a i cim se pojavi logo windowsa, restartuje se. isto se desava kad odaberem safe mode il posljednju poznatu konfiguraciju. nakon prckanja po biosu stanje se pogorsalo, sad nisam imao ni signal na monitoru, diskovi rade, cooler također i konstantno je upaljena lampica hard diska. posto nemam mogucnosti da mijenjam komponente jednu po jednu, pokusao sam sa bench testom. skopcao sam procesor, graficku i jednu plocicu rama i restartovao bios. tako sam ga pokrenuo i uspio sam dobit post na ekranu odnosno mogucnost ulazka u bios i samim tim poruku da nema OS. sljedece sam skopcao jedan hard disk i dalje ok. a posto su diskovi povezani sa jednog sam dizao sistem na drugi, stoga ne rade jedan bez drugog ( katastrofalna greska koja se tad nije cinila takvom ). skopcam i drugi disk i opet dođe do windows loga i restart. ja sad sumnjam na napajanje, il je dotrajalo il nema dovoljno napona da to sve snadbijeva. al moram bit siguran prije neg kupim novo. hvala

OS je otišao kvragu

14 godina
neaktivan
Moze biti memorija. Probaj odvrtiti memtest ili Windows memory diagnostic.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan
Sorry na duplom
Imao sam jednom takav poblem. Samo sam izvadio jednu plocicu Rama i proradilo je.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
protjeran

daljnjim prckanjem, kombiniranjem i mozganjem slucajno sam otkrio da je jedan naponski pin hard diska otpao, tako da sad trenutno dizem sistem na ovaj drugi.. za sad sve ide po planu... u svakom slucaju hvala na izdvojenom vremenu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nostredamus kaže...

daljnjim prckanjem, kombiniranjem i mozganjem slucajno sam otkrio da je jedan naponski pin hard diska otpao, tako da sad trenutno dizem sistem na ovaj drugi.. za sad sve ide po planu... u svakom slucaju hvala na izdvojenom vremenu...

Radi li?

13 godina
protjeran

trenutno mi kopira sistemske fajlove na disk... cim zavrsim javim vam situaciju..

[EDIT]

uspjesno sam digao sistem na drugom hard disku i sve radi ok... sad se bacam na instaliranje drivera i mislim da je to to.. ne pokazuje nikakve znakove da bi se moglo desit isto kao i prije

znaci slomljen naponski pin na hard disku je krivac... hvala vam na izdvojenom vremenu

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 18:12 (nostredamus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

iako sam pomislio da sam rijesio problem pojavio se drugi... mozda je taj bio odgovoran za prvobitni kvar, al ko ce znati.... uspio sam instalirat drivere i malo radit na racunaru... cinilo se sve idealno dok se od jednom ekran nije zamrznuo, mis ne reagira, pozivanje task managera također, rijesenje restart... boot sistema, radi i opet nakon nekog vremena isto... pitanje je sta bi moglo to da uzrokuje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nostredamus kaže...

iako sam pomislio da sam rijesio problem pojavio se drugi... mozda je taj bio odgovoran za prvobitni kvar, al ko ce znati.... uspio sam instalirat drivere i malo radit na racunaru... cinilo se sve idealno dok se od jednom ekran nije zamrznuo, mis ne reagira, pozivanje task managera također, rijesenje restart... boot sistema, radi i opet nakon nekog vremena isto... pitanje je sta bi moglo to da uzrokuje?

Daj skeniraj HDD sa HDD Tune

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 20:38 (WrongType).
13 godina
protjeran

problem je rijesen. pomislio sam da je procesor otisao jer u pocetku nije bilo posta na monitoru i ostalo. ugl racunar nece i nece, odnesem ga kod kolege da pokusamo njegovo napajanje, upalim ga onak iz zezancije kod njega i radi sve ok iako nisam ni napajanje promijenio. i na kraju se sjetio plavog ekrana i to da je neki driver ipak uzrokovao sve. dođem kuci i skopcam racunar bez webcam i sve radi... svasta sam vidio, al da ne moze boot-at zbog cam, zanimljivo

shern.com/catalog/product_info.php?products_id=167

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nostredamus kaže...

problem je rijesen. pomislio sam da je procesor otisao jer u pocetku nije bilo posta na monitoru i ostalo. ugl racunar nece i nece, odnesem ga kod kolege da pokusamo njegovo napajanje, upalim ga onak iz zezancije kod njega i radi sve ok iako nisam ni napajanje promijenio. i na kraju se sjetio plavog ekrana i to da je neki driver ipak uzrokovao sve. dođem kuci i skopcam racunar bez webcam i sve radi... svasta sam vidio, al da ne moze boot-at zbog cam, zanimljivo

shern.com/catalog/product_info.php?products_id=167

Nista cudno, moj laptop nije htio proci POST dok je USB Stick bia ukopcan na njega {#}

Ofc.
13 godina
neaktivan

eej ljudi...meni se komp prilikom pokretanja stalno resertira..upalim ga ,ucita se do pola,pojavi neka plava slika i restart se..nekko pomoc??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možeš ući u safe mod?

De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

UPOMOC !!!

Ne mogu da pokrenem moj PC , deca su ga koristila zadnji put , ukucali zastitnu sifru a sada nemaju POJMA KOJA JE TO SIFRA, moze li iko da mi pomogne u ovom problemu i da mi pomognu da otkljucam PC?

0 0 hvala 0
15 godina

HirensBoot ili Linux

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice