Problem pregrijavanje! Hitno zaključana tema

poruka: 13
|
čitano: 2.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem pregrijavanje! Hitno

Pozdrav svima!

Imam problem sa HP G7000. Pregrijava se nenormalno (gasi se sam od sebe temp preko 90)pa sam krenuo sa rastavljanjem, ali ne znam kako dalje. Imam iskustva sa desktop racunarima, ali kad su u pitanju laptopi ne znam mnogo toga oko hardvera. Odavio sam sve sarafe sa dna, skino onaj cover mali ispod ekrana i tipkovnicu skinuo. Ne znam sta da dalje radim kako bi ocistio, inace vent izgleda poptupno cist. Cak sam isprobao da ga ocistim i usisavacem povucem prasinu, ali nista od toga. Najnoviji bios je postavljen, hladnjak radi normalno mislim na zvuk. Evo jedna slika dokle sam dosao pa pomozite mi kako dalje :) Ne zelim slati na servis nikakav zelim sam ukloniti problem. Sutra bi ga nosio kod susjeda da ga ispusem kompresorom, ali ne znam dali je to sigurno.  Laptop je koristen iskljucivo za Skype. Nikad otvaran prije niti je imao ikakvih kvarova. HITNO POMOZITE KO ZNA :) Molim moderatore da mi ne lockaju temu

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 22:44 (Bečo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem pregrijavanje! Hitno

Bump!

13 godina
neaktivan

Je li ti procesor ima temp preko 90? Koliko je star laptop?

Nisam ni ja neki strucnjak za laptope ali koliko vidim po slici tu vise nista ne mozes napraviti. Da li ga mozes rastaviti ispod?

http://userservicemanualpdf.blogspot.de/2009/04/download-free-hp-g7000-service-manual.html

Tu imas manual, pogledaj pod 4. tocku, neznam moze li ti to ista pomoci... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 23:39 (coso9288).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako si odvrnuo sve vijke, znači da su ti preostala samo mejsta na kojima su male kopčice. Pogledaj malo po netu gdje se nalaze. Ako ništa, servis! 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Laptop je star 2-3 godine. Izgleda kao nov, nigdje nijedne ogrebotine osim sto se izlizalo malo ljevi klik, adapter, baterija sve orginal nikad nije prije popravljan. Eto vidite sliku u mene nema nikakvih kopcica. Ispod je otvoren takodjer jedna plastika skinuta i vidi se procesor i preko njega dio hladnjaka.

14 godina
neaktivan

Probaj povući.

Nisu kopče koje se zaključaju nego samo potegneš.

Tako je na Inspironima.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Otvorio sam laptop bez problema nastavio sa rastavljanjem, skinuo cooler ocistio, ocistio prasinu koja je bila ali i dalje temperature preko 90 i gasi se. Da skinem citav pa da stavim termalnu pastu? Hoce li mi nastetiti

15 godina
neaktivan

Pa normalno! Zašto nisi odmah promijenio termalnu pastu? Samo ti rastavi sve,i promijeni,pa javi koja je temperatura. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Bečo kaže...

Otvorio sam laptop bez problema nastavio sa rastavljanjem, skinuo cooler ocistio, ocistio prasinu koja je bila ali i dalje temperature preko 90 i gasi se. Da skinem citav pa da stavim termalnu pastu? Hoce li mi nastetiti

Evo jedno pravilo ili savjet kako hoćeš---... Svako skidanje hladnjaka s procesora zahtjeva promjenu Termalne Paste!...

Softwer
16 godina
neaktivan

HP laptopi obicno uzimaju zrak za hladjenje na donjoj strani. Kad ga vec rastavljas provjeri da li su ti ti prolazi za zrak čisti. Isto tako, pri radu provjeri da ti nesto ne zakucava procesor, pa samim time ne uzrokuje pregrijavanje.

Sretno.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala. Sistem je nov dignut Windows XP. Cisto da mi manje resursa trosi i procesora zbog pregrijavanja. Evo sad sam sve rastavio. Heatsink izmedju grafickog cipa ili je ovo chipset nalazi se ona spuzvica, stavio bi novu termalnu ali potrosio sam je davno

15 godina
Bečo kaže...

Hvala. Sistem je nov dignut Windows XP. Cisto da mi manje resursa trosi i procesora zbog pregrijavanja. Evo sad sam sve rastavio. Heatsink izmedju grafickog cipa ili je ovo chipset nalazi se ona spuzvica, stavio bi novu termalnu ali potrosio sam je davno

Nadji na youtube-u kako promijeniti termalnu pastu. Cim si sklonio hladnjak, osudio si se na zamjenu. Sada ju MORAS promijeniti i pravilno postavit...inace ces imat jos vecih problema

15 godina
moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice