Problem sa pojacalom

poruka: 4
|
čitano: 2.785
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Problem sa pojacalom ONKYO

Pozdrav,

Eh ovako,imamo malo starije onkyo pojacalo i imam problem sa kanalima za zvucnike.Na njemu se nalaze 4 ulaza za zvucnik po 8 ohma i svaki izlaz odlicno radi, ali imam problem kada treba te sve zvucnike pokrenuti od jednom.Na prednjoj strani imam potenciometar koji mijenja A i B ulaze.Kada ukljucim A+B zajedno samo jedan zvucnik radi u A ulazu i jedan u B ulazu dok se na druga dva zvucnika slabo cuje cak i na maksimalnoj snazi pojacala.Znaci i kada iskljucim dva zvucnika koja rade druga dva ne rade na svoje ulaze.Na ova dva radi sve normalno.

Ako moze pomoc,Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 20:10 (Nedimkoooo).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Problem sa pojacalom ONKYO

Ulaz u pojačalo je PC ili neki drugi uređaj tj. player a izlazi su za zvučnike. Nisi napisao tip tog ONKYO pojačala ....provjeri ima li dugme za "balans" pa ga stavi u srednji položaj....

7 godina
neaktivan

Izvinjavam se izlaz :P

Pojacalo ima balance i na sredini je.

Model je A-22 ONKYO

Da ti malo bolje pojasnim imaju ta 4 izlaza i kada stavim A i B zajedno ne radi lijevi zvucnik na A i desni na B tako ne nije do balansa sigurno, a kada samo A ukljucim rade oba i obrnuto

11 godina

Gledajući shemu izlazi (L i R) sa integralnog pojačala STK365 idu preko osigurača pa relea na preklopnik za zvučnike (relej radi jer nebi imao ništa na izlazima zvučnika.)

Ukoliko imaš na priključku za slušalice signal na oba uha tada je  STK365 , osigurači i relej ok .... a problem ako zvučnici ne rade je sam preklopnik.

Ukoliko sa slušalicom nema zvuka na jednoj strani tada pogledaj osigurače od 4A .... zamjeniš neispravni i najprije probaš samo sa jeftinim slušalicama pa ako rade obe strane tada tek priljuči zvučnike.

Ukoliko je neispravna polovica STK365 moguć je istosmjerni napon na izlazu za zvučnike te strane ( R ili L) i zato pregori osigurač ili zvučnik

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.12.2017 18:57 (AF139).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice