Problem s novom konfiguracijom

poruka: 5
|
čitano: 1.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Problem s novom konfiguracijom

Pozdrav,

kupio sam novu konfiguraciju i imam sljedeći problem: instalirao sam Win7 64-bit i često mi se javljao BSOD. Prilikom njihove reinstalacije na dijelu expanding windows files javlja neki error i ne želi nastaviti s instalacijom. Pokušao sam sa 2 dvd-a, bez uspjeha. Onda sam instalirao Win XP (32-bitni) i opet se zna pojaviti BSOD, obično pri surfanju netom kada imam u pozadini upaljenu još neku aplikaciju (uTorrent ili sl.). Prijatelj mi je rekao da je najvjerovatnije problem u disku ili memoriji, testirao sam disk hd tuneom i nije našao bad sektore. Da li je moguće da memorija ne odgovara mojoj ploči? Konf. je Asrock 770 extreme3, Phenom X4 955 BE, 2x2gb Kingmax 1333, Samsung F3 1TB, Gigabyte 560ti 1GB. Molim za pomoć, ne da mi se slati računalo iz st u zg na reklamaciju pa čekati tjedan-dva ako nije baš neophodno, a i ne znam da li će ADM-ov servis riješiti problem.

 
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Re: Problem s novom konfiguracijom

Pozz,

 

Mogu ti sa sigurnoscu reci da se radi o jednoj ram plocici ili obadvije...imal sam potpuno isti problem prije mjesec dana. Znalo se dogoditi da 2 sata igram igrice i nista...sve super pa samo bsod..neki put odma kod paljenja i tak totalno random. Ako kazes da si provjerio disk nema sto drugo biti. U mom slucaju 1 od 4 plocice od 2gb je riknula. (Nakon toga sam skuzio da su latencije rama krivo bile postavljene u biosu...kak neznam). 1 keks i 2gb rama manje ali sve radi bez ikakvih problema.

 

Skini memtest86 pusti ga 20 minuta ili duze...ako se radi od sprzenoj plocici test ce baciti error u prvih minutu cak i brze. Ili ce se komp restartati u tom slucaju jednu po jednu plocicu testiraj dok ne nades mrtvu.

 

 

Nadam se da ti je ovo od pomoci.

 

LP Vladimir

14 godina
neaktivan
offline
Problem s novom konfiguracijom

napravi mem test al ga pusti da odvrti vise puta posto ti se DSOB javlja random...

daemon {GmF}
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Problem s novom konfiguracijom
 
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Problem s novom konfiguracijom

Pokrenuo sam memtest i nakon par sekundi je pronašao 18 errora, onda je pisalo "unexpected interruption, halting cpu" i pojavio mi se crni ekran...znači memorija je za otpis :/. Nisam testirao je li otišla samo jedna pločica ili obje jer je novo računalo pa ću ih svakako zamijeniti. Samo me zanima ako stavim 1600MHz memoriju umjesto ove 1333, moram li nakon ugradnje ručno mijenjati postavke u biosu ili će on sve automatski podesiti prema novoj memoriji?

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice