Prije svega pozdrav svima!
Ovako,prije 2tj sam kupio HP Pavilion Gaming 15-cx0024nm Intel Core i5 8300H 2.30GHz 8GB 256GB SSD + 1TB FreeDOS 15.6" Full HD nVidia GeForce GTX1050Ti 4GB
Naime,od prvog dana imam problem s laptopom,instalirao sam original win 10 pro,stavio par igri koje inače igram,LoL,APEX,COD IW,GTA 5....sve su originali,na laptopu nema ništa piratsko....radi se o tome da nakon što krenem igrat neku od navedenih igara,desi se da mi se ugasi ekran,mislim nije baš ugasen,ima onak backlight,ali crn ekran igra se čuje u pozadini,laptop radi...itd...to se nekad desi npr nakon 20min igre a nekad nakon 2h....eh sad...kad se to desi skuzio sam foru da naprimjer poklopim poklopac,on onde u sleep,te otvorim i bude sve normalno,te više se to ne dešava...znači nastavim igrat i po 4-5 sati bez prekida i sve je ok...uz to nekad se zna desit da ekran promjeni boju,tj kao da sve postane u negativ boji...tipa šta je zeleno bude ljubičasto itd...
Slao sam ga na servis te oni su testirali i kazu da je sve uredu,iako ja tvrdim da nije...da li iko zna šta bi moglo bit?
Provjerio sam temperature,sve je ajmo reč u granicama...
Ako neko zna o čem je riječ otp pa da mi sugerira šta da radim s obzirom da na servisu u mikronisu tvrde da je sve uredu ....