Problem oko nove matične

poruka: 4
|
čitano: 958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem oko nove matične.
Veliki pozdrav!!! Danas sam kupio matičnu ASROCK Z68 EXTREME3 GEN3 i javlja mi prvo error 19 i onda se prebace brojevi na error 55 i 4 puta zapišti,nema slike nema ničeg. Gledam koji je to error i piše Memory not installed. Uz to sam kupio i5 3570 proc i 2x4 gige rama i stavio sam staru grafičku HD 4850 dok mi ne dodje nova u ponedjeljak HD 7950. Probao sam premještati rame iz jednog utora u drugi nista,cudno bi mi bilo da je do rama ipak su to 2 primjerka pa nisu oba dva pokvarena. Evo sad sam nazad slozio stari komp i javljam vam se šta da radim??? da nosim u ponedjeljak nazad matičnu u servis ili je moguce otklonit kvar,da li je itko imao nešto slicno?? Pozdrav!!

0 0 hvala 0
17 godina
Problem oko nove matične

Možda RAM nije kompatibilan sa tom matičnom pločom,ili je matična defektna.

Provjeri dali je RAM dobro sjeo u utor na ploči.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 10:10 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem oko nove matične

Ma RAM ti je u redu, ali ti ploča nepodržava IB (Ivy bridge) i5-3570k.Trebaš update BIOS-a na verziju 2.10 ili jače.Da bi napravio update BIOS-a, treba ti SB (Sandy bridge) procesor.

Ili posudi od nekog frenda SB procesor (bilo koji SB LGA 1155) ili zamoli u servisu da ti naprave update BIOS-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 11:42 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem oko nove matične.
tom12345 kaže...
Veliki pozdrav!!! Danas sam kupio matičnu ASROCK Z68 EXTREME3 GEN3 i javlja mi prvo error 19 i onda se prebace brojevi na error 55 i 4 puta zapišti,nema slike nema ničeg.

Nisu te u servisu upozorili na to da treba update biosa jer trenutno ovaj procesor nije kompatibilan sa matičnom pločom? Najbolje ti je da odneseš u servis i pitaš ih u čemu je problem,

pravi se da neznaš. Možda ti oni besplatno naprave update Biosa. Po meni puno jednostavnija metoda nego da posuđuješ tuđi procesor i sam radiš update ako se baš ne kužiš (čim postavljaš ovakvo pitanje

i kupuješ ovo) u računala previše. Kod update-a moraš odabrati pravi Bios mešu šumom drugih i dok se to izvodi ne smiješ gasiti računalo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice