Imam jedno smjesno(noob) pitanje dali napajanje moze biti pokvareno, ali da opet radi(napola pokvareno)? Primjer ali onaj 6pinski kabel moze biti povkaren dok ostali djelovi funkcioniraju ispravno?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ili radi ili ne, nema nista trece (na pola) 
Ako, kako ti kazes, radi "na pola" onda bi trebali biti i drugdje prisutni nekakvi problemi.
Ili ako taj kabel negdje gubi kontakt !
Jedino ako je na tom dijelu di je zalemljen 6 pinski konektor hladan lem ili je kabel prekinut. Jedino u tom slučaju.
A ovako, da je baš napajanje u kvaru pa samo jedan kabel ne radi, nemoguće, ako napajanje ne radi, nema napona ni na jednom kablu
Hvala na odgovorima.. Pitao sam ovo.. jer imam problema sa grafickom karticom x1950pro ona trazi dodatno napajanje.. prije par mjeseci je pocela pokazivati boje u kvadraticima ukratko http://i10.photobucket.com/albums/a149/FireEel/2-1.jpg onda je najedanput stala.. .. led svjetlo na njoj gori non stop.. inace se gasi u roku 2 sekunde. Jucer sam probao ju opet ubaciti no izvadio sam 2 plocice od memorije pa sam mislio da je to u vezi napajanja (mislio sam da sam vadenjem njih 2 cu rasteretiti napajanje )..i proradila je i to fino sve dok nisam opet ju izvadio da probam vratiti ram plocice.. i onda je opet led upalit u bilo kojoj kombinaciji.. bilo sa sve tri plocice ili bez te dvije.. dali tko zna kako to popraviti? i u cemu je problem.. napajanje je 550w je da je MS.. ali dobro sluzi..
Hvala na odgovorima.. Pitao sam ovo.. jer imam problema sa grafickom karticom x1950pro ona trazi dodatno napajanje.. prije par mjeseci je pocela pokazivati boje u kvadraticima ukratko http://i10.photobucket.com/albums/a149/FireEel/2-1.jpg onda je najedanput stala.. .. led svjetlo na njoj gori non stop.. inace se gasi u roku 2 sekunde. Jucer sam probao ju opet ubaciti no izvadio sam 2 plocice od memorije pa sam mislio da je to u vezi napajanja (mislio sam da sam vadenjem njih 2 cu rasteretiti napajanje )..i proradila je i to fino sve dok nisam opet ju izvadio da probam vratiti ram plocice.. i onda je opet led upalit u bilo kojoj kombinaciji.. bilo sa sve tri plocice ili bez te dvije.. dali tko zna kako to popraviti? i u cemu je problem.. napajanje je 550w je da je MS.. ali dobro sluzi..
Promjeni napajanje i trebala bi grafa raditi aku ju to MS napajanje nije strgalo. Inače samo da znaš, taj MS 550w daje samo 192W.
Bilo bi dobro da probaš svoju grafu na drugom kompu, da provjeriš da li je ispravana.
Fino si stavi pošteno napajanje i bez brige si.
http://www.protis.hr/products/details/napajanje-430w-corsair-builder-series-cx-cp9020046eu/63064
Prije bih ja rekao da ta prastara grafička baca artefakte po ekranu, da je ona neispravna.
Nek autor teme provjeri temp. grafe ! Posto se radi o staroj grafi , mozda joj treba friska pasta ?
-sve povezane komponente su moguć krivac, sve stari, kvari se (na pola), gubi efikasnost (pogotovo s temperaturom) tako lošije napajanje mora pokrpati MBO-VRM ili VGA, nakon nekog vremena počnu problemi jer druga komponenta više ne može dovoljno ispraviti problem.
-VGA je prvi sumnjivac, možda bi s novim napajanjem bilo OK, možda je MBO također problem (jer dio napajanja ide kroz PCI)..
-artefakti su ugl povezani s temperaturom i RAMom VGA. Nebi trebali biti krivci MBO i napajanje, ali...
Svjetsan sam ja da je to sve staro.. ali dok gura gura.. probati cu je ustekati u neku drugu kantu.. sto se tice novg napajanja da ga uzimam hm (nije mi isplativo u tu kantu trositi pare) .. ipak isto napajanje sam vidio na jednoj kompi sa 4 jezgre i graf. hd4??? zato sam ga i uzeo (no sto manja cjena je presudila :) ).. Hvala na pomoci!