Problem s Laptopom

poruka: 31
|
čitano: 2.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s Laptopom

Pozdrav

Prije 2 dana sam igrao League of legends i odjednom je laptop zablokirao. I lijepo sam ga ugasio, istekao iz punjenja i ostavio 1 dan posto sam imao pametnijeg posla.. I danas ga palim i prvo mi dode do windows 7 loading screena i nakon toga blackout. Onda sam pokusao sve zivo, repair, reinstall.. nista nije htjelo. Podaci su mi vrlo bitni, zato i otvaram temu. Evo napokon sam reinstalirao windows al nazalost izbrisali su mi se podaci.

Da li postoji dobar program s kojim se vracaju podaci. Formatirao sam C disk preko Win 7 setupa, da ne bi bilo s*anja.. Inace imam naviku drzat bitne podatke na USB-u ili DVD-u al eto sad nisam.

Hvala unaprijed.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s Laptopom

Probaj sa Recuvom spasiti podatke, ima odlične reviewe

Besplatno je.

link

Javi ak si uspio...

Can't find a better Jam!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s Laptopom

Hvala, probat cu pa javim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s Laptopom

Pronaslo je samo 20-ak fileova. Dode do 4% i ne mice se, pustio sam cijelu noc da radi al opet isto.. ma nema veze rijesit cu to vec nekako

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem s Laptopom
ma kakvb recuva, probaj sa getdataback for ntfs
Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
neaktivan
chkdsk iz recovery console... pusti da odradi posao, nakon toga probaj uci...

Ocito si napravio citavu tonu bad sectora na pocetku diska (zato i dodje do 4%...)
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan
Problem s Laptopom

Probao sam sa svim, sad sam skinio jedan vise manje dobar program - Stellar Phoenix data recovery al opet dode do jedne tocke i ne mrda.. Isto kao i sa piriformovim programom.

Neznam do cega je, ako imate jos koji prijedlog bit cu vrlooo zahvalan :)

0 0 hvala 0
17 godina
puls4R kaže...

Probao sam sa svim, sad sam skinio jedan vise manje dobar program - Stellar Phoenix data recovery al opet dode do jedne tocke i ne mrda.. Isto kao i sa piriformovim programom.

jesi probao getdataback for ntfs?

16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
puls4R kaže...

jesi probao getdataback for ntfs?

Nisam jos, sry.. evo sad cu vidit kako ce to proc. Jel mozes samo rec dal to skenira sve fajlove (trebaju mi uglavnom word, excel i powerpoint) sa formatiranog diska i moze ih vratit?

18 godina
neaktivan

Kako vi mislite da ce vratiti podatke sa particije koju je formatirao i na koju je instalirao win 7?

:)
17 godina
logic kaže...

Kako vi mislite da ce vratiti podatke sa particije koju je formatirao i na koju je instalirao win 7?

ako je quick format, onda se lako može

edit: da getdataback sve skenira, i mozes odabrati one koje hoces, ili ih sve vratiti, a i jako je brz, meni je disk od 320gb skenirao za manje od pola sata, i sve uspjesno vratio nakon formatiranja

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 11:31 (mind_challenge).
16 godina
neaktivan
Problem s Laptopom

U setupu sam oznacio C disk i formatirao.. nista vise. valjda je to quick format.

0 0 hvala 0
17 godina
puls4R kaže...

U setupu sam oznacio C disk i formatirao.. nista vise. valjda je to quick format.

da, to je, moci ces   vratiti podatke, nemas brige

18 godina
neaktivan

A instalacija nije nikakave podatke unistila? Instalirao je win 7 na tu particiju i format je isao iz same instalacije. Ajd da bas vidim koje podatke ce te vratiti.

17 godina
logic kaže...

A instalacija nije nikakave podatke unistila? Instalirao je win 7 na tu particiju i format je isao iz same instalacije. Ajd da bas vidim koje podatke ce te vratiti.

šuti ako neznaš, quick format samo briše file-ove iz allocation table-a, a oni ostaju netaknuti, u prijevodu- fileovi koji su na disku nisu više indeksirani pa ih s vremenom prebrišu novu, ali ako nije puno rađeno na disku poslije quick formata podaci se mogu spasiti vrlo lako

18 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
puls4R kaže...

mind_challenge kaže...
logic kaže...

šuti ako neznaš, quick format samo briše file-ove iz allocation table-a, a oni ostaju netaknuti, u prijevodu- fileovi koji su na disku nisu više indeksirani pa ih s vremenom prebrišu novu, ali ako nije puno rađeno na disku poslije quick formata podaci se mogu spasiti vrlo lako

Ove dvije tvoje izjave se drasticno razlikuju. Vrlo dobro znam sta je quick format i sta se desava tada. Covjeku kazes da ce vratit podatke bez brige a ne kazes da nece moci vratiti podatke koje je instalacija win 7 zgazila a to je poprilicno. TO je daleko od "vratices podatke bez brige". Ajd javite koliko podataka ste spasili pa da vidimo jel to "da, to je, moci ces   vratiti podatke, nemas brige" ili je istina ipak malkice drugacija.

17 godina
logic kaže...
mind_challenge kaže...
puls4R kaže...

mind_challenge kaže...
logic kaže...

Ove dvije tvoje izjave se drasticno razlikuju. Vrlo dobro znam sta je quick format i sta se desava tada. Covjeku kazes da ce vratit podatke bez brige a ne kazes da nece moci vratiti podatke koje je instalacija win 7 zgazila a to je poprilicno. TO je daleko od "vratices podatke bez brige". Ajd javite koliko podataka ste spasili pa da vidimo jel to "da, to je, moci ces   vratiti podatke, nemas brige" ili je istina ipak malkice drugacija.

ajde evo @ autor teme, javi koliko si uspio spasiti

18 godina
neaktivan

"da, to je, moci ces   vratiti podatke, nemas brige" indicira da ce spasiti 100% ;)

17 godina
logic kaže...

"da, to je, moci ces   vratiti podatke, nemas brige" indicira da ce spasiti 100% ;)

ne, napisao sam da ce spasiti podatke, niti u jednom postu nisam napisao koje podatke ce spasiti, niti da ce ih sve spasiti

18 godina
neaktivan

Sta je onda znacilo bez brige?Ako ne spasi sve onda je to poprilicna briga.

16 godina
neaktivan
Problem s Laptopom

Za 1.15h cemo saznat.. bitno mi je da mi se excel, powerpoint i word datoteke spase, za ostalo me nije briga.

Ovaj bar nije stao na odredeni % (jos) :D

0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

Sta je onda znacilo bez brige?Ako ne spasi sve onda je to poprilicna briga.

i ti mene planiras gnjaviti zbog 2 rijeci?

daj prestani spammat vise

18 godina
neaktivan

Dvije rijeci koje drasticno mijenjau smisao. Nema sanse da spasi 100% a ako nije defragmentisao podatke i puno puno manje. A gnjavim te jer ti meni kazes da nemam pojma a ti dajes lazne nade covjeku. Suzdrzi se od izjava tipa nemas pojma i sl.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 12:42 (logic).
17 godina
Problem s Laptopom

Poruka mora sadržavati tekst!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
e na mob-u sam pa nemogu na pp. Javilo mi je error na istom mjestu di i u drugim programima, al ovdje mogu skip-at pa sam to i napravio.. Ocito je bad sector iako sam sa chkdskom jednom skenirao u win a drugi put nakon dodavanja particije. Valjda ce sad upalit
17 godina
puls4R kaže...
e na mob-u sam pa nemogu na pp. Javilo mi je error na istom mjestu di i u drugim programima, al ovdje mogu skip-at pa sam to i napravio.. Ocito je bad sector iako sam sa chkdskom jednom skenirao u win a drugi put nakon dodavanja particije. Valjda ce sad upalit

ok, evo moja neslužbena isprika kolegi Logicu, neće moći spasiti sve jer oćito da nešto nevalja sa diskom

18 godina
neaktivan

Sa diskom je sve ok samo sto ne moze spasiti podatke iz sektora preko kojih je pisano naknadno. Barem ne u kucnoj radinosti i za male pare. A to je uadio kad je instalirao windowse. Umjesto sto si ti meni objasnjavao cemu sluzi quick format bolje da si malo proucio materiju.

17 godina
logic kaže...

Sa diskom je sve ok samo sto ne moze spasiti podatke iz sektora preko kojih je pisano naknadno. Barem ne u kucnoj radinosti i za male pare. A to je uadio kad je instalirao windowse. Umjesto sto si ti meni objasnjavao cemu sluzi quick format bolje da si malo proucio materiju.

program bi ih ocitao, da je preko njih pisano, nebi ih morao preskakati

16 godina
neaktivan
Problem s Laptopom

Nista decki, ne mice se dalje od 8%

hvala na pomoci al ovo ocito nece ic, jos cu pitat frenda kojem je stari u servisu jel se sta da napravit.. 

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Dvije rijeci koje drasticno mijenjau smisao. Nema sanse da spasi 100% a ako nije defragmentisao podatke i puno puno manje. A gnjavim te jer ti meni kazes da nemam pojma a ti dajes lazne nade covjeku. Suzdrzi se od izjava tipa nemas pojma i sl.

Ima sanse da spasi sve, ali ne ovako... imaju spec tvrtke za takvo sto... samo sto to dodje puno previse... inace programima i slicno, ako e prepisivao ili zero fillao mogucnost je puno puno manja...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice