Problem sa kompjuterom

poruka: 11
|
čitano: 1.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem sa kompjuterom- HITNOOOOOO!!!

Ovako, imam jedan komp (nije pod moj pc), upali se, na 10 sekundi, ne prikazuje sliku, i ugasi se i sam se upali i tako neprestano dok se ne iskopča iz struje. (mijenjao sam napajanje 4 puta, mislio sam da je u njemu problem). Inače komponente su ovakve :  MBO: Gigabyte socket 775; CPU Pentium E5200; 2GB DDR2 RAM; Radeon HD2400; 160gb wd hdd, radio je jedno 3 godine bez problema, uredno odrzavan i jedan dan se samo ovo dogodilo. Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Majne frend je isto imao takav problem na gigabytici pa je ustanovio da mu je jedan modul memorije crko....

EDIT: ako nije to onda mi se cini da je maticna u banani!

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 12:00 (dasoo988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovako napamet neces dobiti preveliku korist na forumu. Nuzno je ispitati zasebno svaku komponentu.

- cuje li se bip kad dodje do provjere memorije, izvaditi pojedinacno memoriju i probati

- cuje li se spin up diska (zavrti li ga)

za pocetak par banalnih radnji:

- u masu slucajeva skamene se sata kabeli, za pocetak to promijeni

- ne srami se, sve kabele i memorije slobodno prstima junacki pikni,nemoj da je sto labavo

nakon banalnosti....

jednu po jednu stvar treba ispitati sa rezervnim komponentama.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem sa kompjuterom- HITNOOOOOO!!!

meni se isto cini da je maticna u banani, jer sve ostale komponente rade, isprobano u drugom kompu... 

12 godina
neaktivan
Siskin kaže...

Ovako napamet neces dobiti preveliku korist na forumu. Nuzno je ispitati zasebno svaku komponentu.

- cuje li se bip kad dodje do provjere memorije, izvaditi pojedinacno memoriju i probati  

- cuje li se spin up diska (zavrti li ga)

za pocetak par banalnih radnji:

- u masu slucajeva skamene se sata kabeli, za pocetak to promijeni

- ne srami se, sve kabele i memorije slobodno prstima junacki pikni,nemoj da je sto labavo

nakon banalnosti....

jednu po jednu stvar treba ispitati sa rezervnim komponentama.

- ne daje bip 

- cuje se spin up diska

- probao i s drugim sata kablovima ista priča, čak i s drugim hardom

- sve je cvrsto, nekoliko puta provjereno.

13 godina
neaktivan

dobro.  znaci nema slike na ekranu?  nema ni boota ni trenutka kad ocita 2gb memorije (tu je onaj bip,jer ako nema bipa, memorija je problem).

neznam kakva je situacija trenutno sa 775 socketom...nebi trebala biti neka strasna investicija.

sve naslucuje da je kvar ploce, posebno ako je nesto bilo uredno 3 godine,a sada su provjerene ostale komponente na drugim strojevima + nekoliko napajanja.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Znaci maticna je otisla. Samo me mučilo šta je moglo otić jer već 3 mjeseca sve isprobavam i onda sam se sjetio stavit na forum... 

13 godina
neaktivan

naznake su takve, posebno kada si tako dugo vremena sve isprobavao.  nezahvalno je biti "bezobrazan" i reci ti..."jest 110% je ploca". kada se iscrpe sve radnje, donijeti siguran zaključak. tu je još i procesor,samo šanse su strahovito manje da je on u odnosu na ploču. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Probaj sljedeće:

Na matičnoj spoji struju i montiraj procesor. Ostavi ga bez memorije i probaj upalit, trebao bi pištat ko lud :) (dobro ne baš ko lud postoji određen redosljed beepova), ako uspije shvatiti da nema memorije (a morao bi) onda ideš dalje. Naravno pobrini se da ti je pištavac na ploči (ako ona sama nema svoj) ispravno spojen. Isti test možeš provest sa grafičkom, al ovaj put moraš imat uštekanu memoriju.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

procesor i grafa i ram nisu jer sam ih isprobao u drugom kompjuteru.

da se za 400 kn nabavit nova matična i 4gb ddr3 rama

12 godina
neaktivan
Problem sa kompjuterom

ljudi zna ko zašto mi crkne komp uvijek kad počnem igrat neku igricu???

Florijan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice