Problem kojeg za sada nitko nije uspio rijesit.

poruka: 18
|
čitano: 4.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav, imam problem neobjasnjiv uglavnom da pocnem. Igram Dotu 2 nekih 20-ak minuta i komp mi se jednostavno sam od sebe ugasi, provjeravao sam temperaturu cpu-a i graficke i nije do njih jer je temperatura u granicama normale (cpu 45°C a graficka 35-40°C). Mislio sam cak da je do napajanja al ipak nije ni do toga, imam napajanje od 500W a komp mi nije toliko zahtjevan. Nije ni do prasine jer sam ga danas ocistio jedno 5 puta detaljno, ja vise ne znam sta cu sa njim ako itko ima ideju do cega moze bit nek mi se javi inace cu morat bacit ovu kantu kroz prozor -.-".

Evo specifikacija kompjutera:

CPU: AMD Athlon(tm) II X2 240 Procesor, 2.8 GHz, 2 core(s)
RAM: Apacer 2gb ddr2 pc2-6400 400Hz
Graphics Card: ATI Radeon™ HD 5670 1GB GDDR5
Operating System: Windows 7 ultimate 86x 32bit
Motherboard: ASUSTek computer inc. MODEL: m2n68-am se2
Power Supply Unit: ans model: gt-atx500W

Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 13:47 (Frostbow).

0 0 hvala 1
14 godina

Stavi nove windowse

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem kojeg za sada nitko nije uspio rijesit

Vec sam to napravio, ugavnom da dodam jos nesto kad odem u event viewer izbaciva mi "kernel-power critical error 41" provjerio sam upravo preko interneta i taj problem je do windowsa ali kad se izgasi komp on bi se trebao automatski restartat a ne ostat izgasen zato prije mislim da je problem negdje u hardware-u :/ nadam se da ce netko ovo uspit rijesit.

15 godina

Ma badave tebi napajanje od 500W ako je neko smeće, otvori kućište i pogledaj proizvođača i točan model napajanja, pa se onda javi.{#}

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 13:39 (Valentin17).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

ans model: gt-atx500W {#}

13 godina
protjeran
Frostbow kaže...

Nisi spomenio da li se problem javlja isključivo dok se igra dota ili je prisutan i pri normalnom radu računala...pošto sumnjam na "hladan lem", pa se nakon grijanja i hlađenja dešava gašenje.

12 godina
neaktivan

Znaci kompjuter radi sve normalno dok ne upalim igru koja zahtjeva normalne specifikacije cak slabije od mojih nije bitno jeli dota 2, Grid, Battlefield bad combany 2 itd. al gledo sam vremenski koliko mu treba da se ugasi tokom igranja odprilike 20-25 min.

15 godina
Frostbow kaže...

Miči to iz računala{#}, uzmi si neko pošteno napajanje, ovo tvoje ako isporučuje 200W stvarnih dobro je, svakako probati sa drugim napajanjem, posudi od nekoga pa probaj.

Evo poštenog napajanja: http://www.protis.hr/products/details/napajanje-430w-corsair-builder-series-cx-cp9020046eu/63064

Daje i malo više nego što piše.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 14:39 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Frostbow kaže...

Znaci kompjuter radi sve normalno dok ne upalim igru koja zahtjeva normalne specifikacije cak slabije od mojih nije bitno jeli dota 2, Grid, Battlefield bad combany 2 itd. al gledo sam vremenski koliko mu treba da se ugasi tokom igranja odprilike 20-25 min.

Hm, valjalo bi imati neku linux distru i zavrtit sa dvd-a otprilike tih pol sata, kako bi izbjegli sumnju na windows os, odnosno kvar softverske prirode. Probaj ga podić u safe modu i vidjet za koliko će se,ako hoće, ugasit.

12 godina
neaktivan

jos jednu stvar sto ti nisam spomenio jest da ja nikakav problem nisam imao sa ovom konfiguracijom 2 godine do prije tjedan dana tako da moze bit psu failure jer je star i nikakav al probat cu zamjenit napajanje iako nisam siguran dal je do njega {#}

18 godina

Deinstaliraj one dodatne programe za ASUS matičnu ploču (mislim da se zove AI Suite), pogotovo Probe (možda je dovoljno samo to deinstalirati, no pošto ne koristim ama baš ništa od tih programčića, sve sam deinstalirao).  Meni je to pomoglo.

1 0 hvala 0
15 godina
clipper kaže...
Frostbow kaže...

Hm, valjalo bi imati neku linux distru i zavrtit sa dvd-a otprilike tih pol sata, kako bi izbjegli sumnju na windows os, odnosno kvar softverske prirode. Probaj ga podić u safe modu i vidjet za koliko će se,ako hoće, ugasit.

Pa jel ti rekao da je stavio već nove windowse, čitaj temu.{#}

Valentin
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
clipper kaže...
Frostbow kaže...

Pa jel ti rekao da je stavio već nove windowse, čitaj temu.{#}

Ja sam spomenio linux, a ne windowse, djete milo {#}

17 godina

Ako novo napajanje ne riješi problem, a temperature i Windowsi nisu problem - treba provjeriti zdravlje diska (HD Tune i u njemu pod Health tj Smart status i puni Error scan) i ispravnost radne memorije (putem Memtes86+).

Je li na matičnoj ploči najnoviji dostupni bios? Ako nije, treba flashati.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
radeon 5670 da trosi 230w? na kojim si ti drogama?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
18 godina
Frostbow kaže...

...(cpu 45°C a graficka 35-40°C)...

To su temperature pod opterecenjem?

Iskreno djeluju mi predobro da bi bile istinite.

Provjeri u BIOSU, da li ti je podeseno CPU Temp Warning ili shut down i na kojoj je vrijednosti.

Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina

imam identican problem, usred igranja dote 2 od prije tjedan dana komp mi se usred igre restarta, gledao sam temp sve je uredu, mjenjao graficku opet isti problem, jedino nisam napravio reinstalaciju winsa ,izgleda da cu i to morat probat...jesi uspio rjesiti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam jednak problem, npr League of Legends i CoD2 mogu satima igrati i ne gasi se, dok npr CoD4 nakon 20min i računalo se ugasi. Imam LCpower 560W, Phenom 840, HD 6770 .. Nsta od toga nisu preveliki potrosaci .. 

GL&HF
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice