Problem sa HDD/maticnom plocom

poruka: 1
|
čitano: 990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa HDD/maticnom plocom
Najprije,pozdrav svima. Imam jedan problem sa racunarom koji me vec danima muci.Neki dan mi nije hteo uopste da podigne windows,nakon par pokusaja ponovnog paljenja i iskljucivanja hard diska iz maticne i ponovnog ukljucivanja,kompjuter ga uopste i ne registruje i u biosu pise da ga nema,dok sa dvd normalno dize windows.Pokusavao sam ga posle ukljuciti u drugi pc i pisalo je da ne moze podici windows.Sinoc mi je palo na pamet cisto radi reda da restartujem bios,ili kako se vec kaze,skidanjem kapice sa jumpera pa stavljanjem na druga dva i opet vracanjem na staru poziciju(zakomplikovao sam ali razumete sta sam htio reci),onda sam zamenio bateriju i pokusao upaliti pc,ali onda se cuo neki beep i gorila je crvena lampica,koja prije(cini mi se) nije gorila,onda sam vratio staru bateriju i uradio ono sa jumperima.Sada sam dosao do toga da ne gori nikakva lampica i ne cuje se beep ali komp radi a monitor se ne pali,ne daje nikakve znakove. Nervozan sam strasno,izgleda da sam sebi napravio jos veci problem,ne samo sto mi je hard disk izgleda riknuo,nego sto imam problema i sa maticnom. Tako da trazim pomoc od vas iskusnijih,da mi objasnite sta se desava i eventualno pomognete da rijesim ovaj problem. Hvala vam unaprijed :) Edit: Ne znam ni ja kako ali uspio sam pokrenuti racunar i uci u bios,povadio sam sve sto se moze povaditi i vratio nazad.Sada bios cak i prepoznaje hard disk,ali cini mi se da nije isti naziv hard diska kao sto je prije pisalo,ne znam dali je bitno uopste.Uglavnom sad podesim da dize sistem sa hard diska i kada pocne da se pali racunar odma prikazuje hardware monitor,znaci nema ni windows loga ni nista,automatski prikazuje hardware monitor ..
'Cause he got hit like I got hit, but he ain't fucking breathing
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 13:22 (Borisbc2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice