Problem sa hard diskom?

poruka: 18
|
čitano: 4.254
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa hard diskom?

Odnedavno imam problem pri startanju stolnog kompjutera (star 3 godine, Conroe verzija) nude mi se vise opcija (star windows normally, start safe mode, safe mode with networking i start from your previous saved location). Sve sam probao i nista ne radi.

Pokusao sam reinstalirat windowse tako da bootam sa cd-a i to je krenulo poceo instaliravat neke drivere i nakon sto mi se pojavila poruka "starting windows" kaze mi da nemam ili da ne prepoznaje hard disk. Probao sam rekonektirat kablove u kompu ali opet nista. Mozda je glupo pitanje, ali jel mi krepao hard disk pa da ga samo zamijenim ili mozda moze biti nesto vece pa da mijenjam kompl. komp.

Thanx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa hard diskom?

najvjerojatnije imas sata disk i automatski ga ne prepoznaje pri instalaciji windowsa xp.

znaci trebaju ti sata driveri koji se najcesce nalaze na disketi,njih se loada neposredno pri instalaciji windowsa kada te pita dali oces loadti drivere.

bilo bi dobro da nam das model maticne ploce tako da ako nemas drivere mozemo ti ih mi iskopati na internetu.ako nemas floppy drive edina opcija ti je da koristis nlite i dodas drivere direktno u instalacijski cd od windowsa ili da jednostavno instaliras windows 7 koji automatski prepoznaje sata diskove!!!

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
15 godina
neaktivan
Problem sa hard diskom i XP-om?

Thanx na odgovoru. To je bilo to, totalno sam bio zaboravio XP i sata problem. Upravo instaliravam windowse nakon sto sam u biosu promijenio sa AHCI u IDE. Tako da ako jos netko ima slican problem moze ga i tako rijesiti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa hard diskom?

kako si to promjenio???????

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

u biosu je promjenio postavke hdd-a

15 godina
neaktivan

ja imam ovaj problem....u kompu imam hdd 120 gb i spojen sata kablom (žuti) i uštekam je u 2. po redu jer u posložene okomito....i ja kada hocu postaviti pod hdd pod first i kada hocu vidjeti hdd....njga nema....i onda odem pod sata primary i to iskljucim i spremim postavke i onda ucita hdd ali onda mi pise da ima pogrešaka...zato što sam iskljucio sata...a kada je opet ukljucim u biosu opet ga ne ositava....ko zna di je problem???

17 godina
neaktivan
Pajdo56 kaže...

ja imam ovaj problem....u kompu imam hdd 120 gb i spojen sata kablom (žuti) i uštekam je u 2. po redu jer u posložene okomito....i ja kada hocu postaviti pod hdd pod first i kada hocu vidjeti hdd....njga nema....i onda odem pod sata primary i to iskljucim i spremim postavke i onda ucita hdd ali onda mi pise da ima pogrešaka...zato što sam iskljucio sata...a kada je opet ukljucim u biosu opet ga ne ositava....ko zna di je problem???

to ti je disk sa Os-om ili neki becup disk?

15 godina
neaktivan

ali je do sada radio tip top

17 godina
neaktivan
Pajdo56 kaže...

ali je do sada radio tip top

ti ga ocitava u biosu?

15 godina
neaktivan
da ali samo kada je sata primary iskljucena
17 godina
neaktivan
Problem sa hard diskom?

Da i ja napišem nešto. Jučer sam instalirao Windows 7, prije njih sam imao Beta verziju koja je trebala isteći za par dana. Imam dva hard diska u kompu, jedan od 300 GB koji je podijeljen na dvije particije od kojih je jedna na kojoj su Windowsi a na ovoj drugoj su filmovi, serije i slično. Taj disk valja. Drugi hard je od 80 GB, stariji model, isto ima dvije particije, jedna od 25 i jedna od 50. Na obje te particije sam imao isto svega ali kad sam instalirao jućer Windows 7, particija od 50 GB je nestala. Otvorio sam disk management i tamo se vidi ali sam uspio jedino shrinkati nekih 30 GB koji su bili sloboni prostor na njoj dok ovo sa 20 GB punog prostora ne mogu ništa napraviti, ni formatirati a taj dio ni ne prikazuje kao particiju, jedino se vidi u disk managementu. Stvarno čudan problem, nije mi pretjerano žao onog što je bilo na particji jer se sve to opet može skinuti nego što ne mogu formatirati tih 20 GB.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
davorsite kaže...

Da i ja napišem nešto. Jučer sam instalirao Windows 7, prije njih sam imao Beta verziju koja je trebala isteći za par dana. Imam dva hard diska u kompu, jedan od 300 GB koji je podijeljen na dvije particije od kojih je jedna na kojoj su Windowsi a na ovoj drugoj su filmovi, serije i slično. Taj disk valja. Drugi hard je od 80 GB, stariji model, isto ima dvije particije, jedna od 25 i jedna od 50. Na obje te particije sam imao isto svega ali kad sam instalirao jućer Windows 7, particija od 50 GB je nestala. Otvorio sam disk management i tamo se vidi ali sam uspio jedino shrinkati nekih 30 GB koji su bili sloboni prostor na njoj dok ovo sa 20 GB punog prostora ne mogu ništa napraviti, ni formatirati a taj dio ni ne prikazuje kao particiju, jedino se vidi u disk managementu. Stvarno čudan problem, nije mi pretjerano žao onog što je bilo na particji jer se sve to opet može skinuti nego što ne mogu formatirati tih 20 GB.

skini hirens boot cd sa torrenta i sprzi ga.restartaj pc te bootaj sa cd-a i idi disk partition tools...unutar tog menua imas 20-ak programa za particioniranje...kreni redom i kaldim se da ces sa jednim od njih uspjeti...

17 godina
neaktivan
Problem sa hard diskom?

Ok, hvala ali malo sam prčkao po Disk Managementu i nekako sam uspio otamo. Onih 20 GB koje nisam mogao formatirati sam promjenio Label name i onda se particija pojavila, pa sam onu novu particiju od 30 GB koju sam dobio shrinkanjem ove tada neispravne obrisao i tih 30 GB se pridodalo onih 20 koji su sada bili vidljivi. Kliknem na check for errors, sve prođe za par sekundi i ne nađe nikakvu grešku. Sad opet imam tu particiju od 50 GB sa svim podacima na koji su bili na njoj. Stvarno čudan slučaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 14:50 (davorsite).

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa hard diskom?

Evo i mene s problemom... Ne mogu formatirat jednu particiju... Pise, windows is unable to complete the format... U cem je problem ? Windowsi su frisko instalirani i na toj particiji nikako ne mogu izbrisat folder s Acrobatom 8.0... - to najvjerojatnije koci kad trebam formatirat...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 22:13 (Batista).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Evo i mene s problemom... Ne mogu formatirat jednu particiju... Pise, windows is unable to complete the format... U cem je problem ? Windowsi su frisko instalirani i na toj particiji nikako ne mogu izbrisat folder s Acrobatom 8.0... - to najvjerojatnije koci kad trebam formatirat...

koliko znam taj acrobat 8 se diže sa sistemom i cijelo vrijeme radi u pozadini, ali nisam siguran da li se vidi u taskmanageru. uglavnom, pokreni ccleaner i ondje imaš opciju "pokretanje s računalom", i tamo će ti izbaciti popis programa koji se dižu sa sustavom, isključi taj acrobat i onda probaj napravit format.

17 godina
Batista kaže...

Prvo napravi ovak kak ti je vec preporuceno s CCleaner izbaci to sa startapa ak se pokrece tamo. Posle sa Malwarebytes kak vidis u njemu sa tim alatom File Assasin pronađi taj folder s tim programom i obrisi ga. Iako se meni cini da nije do toga uopce ali obavi to pa onda vidi kak ce bit.Cool

16 godina
Problem sa hard diskom?

1. Skini UNLOCKER

2. Instaliraj

3. Pokusaj obrisati navedeni folder

4. Ako je blokiran od nekog procesa,unlocker ce ga izlistati.

6. "Ubij" proces koji blokira brisanje.

7. Obrisi zeljeni folder

Sretno Cool

Danas Pobrao 2x zuti karton ,ufff :| Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Problem sa hard diskom?

Hvala lijepo svima, al sam stvar rijesio u fazi formatiranja kada se podize XP... On ima neki zacudo najefikasniji format tool :).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice