Pozdrav svima,
pa evo imam zaista čudan problem kad se kompjuter upali vidim nako kao da slika snježi i grafička mi bude na 55-60 C čim ga upalim onda npr pokrenem neku igricu i samo smrzne nakon par minuta nako na par trenutaka pa ponekad dobijem poruku "display driver stooped working but recovered" tako nešto i poslije toga slika prestaje sniježiti i temp grafičke pada na normalno 20 u idle oko 30 u igricama.
PC wizzard mi na početku dizanja windowsa pokaze kao da je GFX load 45-50% nakon gore navedene poruke to pada na 0% u idle.
E sad me jos zanima dali je moguče da je povezano s monitorom npr da je probilo masu na monitoru ili je mozda do struje neki problem zato sto susjeda ima isti monitor kao ja ali kad spojim njen monitor pa upalim nema nista od navedenog sve radi kao sat nisam probao igrat igrice duže na njenom monitoru da vidim dal cu dobit tu poruku ali temp bude normalna.
Zanima me dali je moguče zbog monitora jer mi je na starom kompu tako bilo dosta dugo sniježila slika pa prestane nisam nikad obračao pozornost ali jednom sam stiso iza na napanju da ugasim i napajanje je puklo i pregorilo kao rezultat otišla grafička mozda jos nesto sva sreča pa je komp bio stariji.
MOžda je onaj kabli neisravan sto se ušteka u grafičku ili neznam ni sam vise.
Inače ovo je konfiguracija
CPU - Amd Athlon II X4 740 3.2 ,FMA Box
Matična - Asrock FM2A55M DG5 AMD A55 HUDSON
RAM - Kingstone DD3 1600MHZ 4GB x2
HDD - WD Caviar Blue 500GB 16MB SATA III
PSU - Silverstone Strider ST50F-ES, 500W, Active PFC
GPU - XFX Radeon HD 7870 2GB GDDR5 Double Disipation
Monitor - LG Electronics W2240
Monitor je star oko 1.5-2 godine tako negdje.
Evo pratio sam malo s GPUZ power tech programom pa me zanima da lie normlano da pod stavku "izmjereni napon GPU-a " varira napon toliko manje vise je stalno 11.75 al skace na -4 pa -20 pa stane pa +20 itd.
Na onoj str sensors u GPUZ pokazuje da je GPU core clock 1000 MHZ,GPu memory clock 1200 MHZ ali to je u idleu.
EDIT Evo baš sada mi je smrzlo na par trenutaka i napon GPU stoji stlano isti kako bi vjerojatno i trebalo temp pada itd GPU core clock i mem clock pokazuje da je 300MHZ i 150MHz u idle.
Neznam dali moze pomoci sta screen od GPU techa
Evo ovo je kad se sustav digne.
http://gpuz.techpowerup.com/13/01/15/dnc.png
Komp je pod garancijom ali ako im odnesem oni če vidjet da je sve u redu i da nema ništa od navedenog... tako da ni sam neznam šta da radim :).
Još mi je malo čudno procesor bi mi trebao biti na 3.2 ghz? a pc wizzard pokazuje da je na 3.5 Ghz nisam ništa clocko i jako rjetko mi se desi da windows zauzme skoro svih 8 GB memorije pa moram rest da se obnoci a kad se pogleda u task manageru nema nista sto bi toliko trošilo.
Hvala