Dakle imam Externi disk koji sam dobio od t-com-a pred jedno godinu dana, i sve je radilo savrseno..spajao sam ga preko usb-a na kompjuter,laptop i odjednom kad ga spojim na kompjuter on zavrti i cuje se bip,bip,bip i nezeli kompjuter ga uopce prepoznat koda nisam ni ubo-o usb u kompjuter, probo sam sve usb portove i nezeli.. na laptopu jedno radi...isti su sustavi i na kompu i na laptopu win xp sp3, radilo je na kompjuteru vise ne radi...i probo sam nove windowse..sve sam probo i neide i dalje to bip,bip,bip.. a kad ga spojim u kompjuter preko sata kabela kompjuter nezeli da mi se upali tj upali se ali bez slike... i onda ga moram iskljucit i pustit 5 minuta upalit ponovo i sve radi :S pomoc?savijet?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Samo se nadam se da imaš backup i garanciju.
Kod paljenja konfe, da li cuješ kakvo čudno "roštanje" na HDDu ili ne reagira uopće (ne vrti se - elektronika je skroz mrtva)?
Koji je toćno model/marka HDD?
Eventualno, ukoliko nemaš garanciju, elektronika se da zamjeniti... inaće RIP.
ako se radi o wd-u onda nije čudno da je riknio..jer ih je masa vratila i žalila se da nerade..
kolega jesi probao možda mjenjat usb kabel...da nije problem sa kontaktom kabela...neznam jel imaš samo usb kabel ili usb+naponski za struju na hardu...ako imaš samo usb kabel preko njega idu podatci i struja..i meni je znao hdd zezat, nije ga htjeo očitat...pa sam skužio da je do kontakata...kupio novi kabel..uštekao sve radi ko novo..
Elektronika je na tom disku krepala tj u vanjskom kucištu, zato kaj je kvalitetna kaj drugo
tj USB-Sata kontroler vjerojatno jer je smeče.
Ak su ti podaci vrlo bitni zaboravi na garaciju, probaj prvo ovak kak si rekel da si disk izvadil iz kučišta onda ga spoji na kompu na Sata prikljucka jer je disk Sata i još spoji naponski Sata kabel na Samusng i vidi onda jel radi disk normalno dok je spojen na Sata ili ne.
Elektronika je na tom disku krepala tj u vanjskom kucištu, zato kaj je kvalitetna kaj drugo
tj USB-Sata kontroler vjerojatno jer je smeče.
Ak su ti podaci vrlo bitni zaboravi na garaciju, probaj prvo ovak kak si rekel da si disk izvadil iz kučišta onda ga spoji na kompu na Sata prikljucka jer je disk Sata i još spoji naponski Sata kabel na Samusng i vidi onda jel radi disk normalno dok je spojen na Sata ili ne.
Spojim disk na kompjuter normalno sata napajanje i sata kabel... ukljucim komp. nema slike... iskljucim komp vratim sve.... upalim komp nema slike..iskopcam ga iz struje..pustim 5 minuta sve normalno....mene jebe i komp i hard ja mislim da cu bacit i komp i hard drito u 3 p** m*** -.- hvala svima na pomoci I ISPRICAVAM SE SVIMA HDD: SAMSUNG 320GB, ODEL: HM320II , nije 250 gb
Najprije ti lijepo reinstaliraj windowse pa onda od početka.
Nema veze uglavnom rijeseno... spojio sam ga na komp... nekako radi... i sad me jos zanima pise mu da mu je zauzeto 214 gb, a na njemu 80gb podataka? e sad me zanima zasto to ? -.-' nikad na zelenu granu s njim -.-' hvala