Problem s AMD Phenom II X4 955 BE

poruka: 11
|
čitano: 1.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

1. Imam AMD Phenom II X4 955 Black Edition. U biosu mi pokazuje da je na 3200 Ghz, kao što bi i trebao biti ali u Windowsima pokazuje da radi na 1.60 Ghz. To mi nije jasno. Zar ne bi trebao pokazivati drugačije!? Windowsi su 7 ultimate, matična ploča Gigabyte GA-MA790X-UD4P. Instaliranjem sedmice se comp usporio. Nije urađen update biosa. Isključen je Cool and quiet u biosu.

2. Ako bih radio overclock procesora do koliko smijem ići s stock coolerom? I da li je bolje i jednostavnije to uraditi u biosu ili s AMD overdrive?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 13:32 (schaner).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem s AMD Phenom II X4 955 BE
schaner kaže...

1. Imam AMD Phenom II X4 955 Black Edition. U biosu mi pokazuje da je na 3200 Ghz, kao što bi i trebao biti ali u Windowsima pokazuje da radi na 1.60 Ghz. To mi nije jasno. Zar ne bi trebao pokazivati drugačije!? Windowsi su 7 ultimate, matična ploča Gigabyte GA-MA790X-UD4P. Instaliranjem sedmice se comp usporio. Nije urađen update biosa. Isključen je Cool and quiet u biosu.

2. Ako bih radio overclock procesora do koliko smijem ići s stock coolerom? I da li je bolje i jednostavnije to uraditi u biosu ili s AMD overdrive?

Za gledanje pravog radnog takta skineš CPU-Z i tadha reci frenkvenciju,ja preferiram BIOS,ali možeš i probati s overdrive

Strm
12 godina
neaktivan

Trebaš updejtat BIOS,matična ti podržava tvoj CPU tek od verzije F8.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

CPU-Z imam i u njemu mi isto pokazuje 1600 Mhz, točnije 1599,91 Mhz.

A dokle da idem u biosu a da ne izgubim stabilnost?

16 godina
neaktivan

Kako da uradim update biosa? I ako ne uspije update kako da vratim na stare postavke?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 14:50 (schaner).
17 godina
schaner kaže...

Kako da uradim update biosa? I ako ne uspije update kako da vratim na stare postavke?

1. Prema uputama iz manuala matične. Ako ti manual nije pri ruci, skini ga s internetske stranice matične ploče na stranici proizvođača matične.

2. Zamjenom bios čipa ili nikako. A zašto ne bi uspio update biosa?

Twitter: @191x7
16 godina

U biti je update biosa pi.kin dim ali ako ne znaš i strah te to raditi onda radije nađi nekog tko zna. U svakom slučaju na stranicama od matične ćeš naći najnoviji bios i manual (upute)ckako nadogradoti bios ili uefi.

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Infern01337 kaže...

Trebaš updejtat BIOS,matična ti podržava tvoj CPU tek od verzije F8.

Hvala, update je pomogao.

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
schaner kaže...

1. Prema uputama iz manuala matične. Ako ti manual nije pri ruci, skini ga s internetske stranice matične ploče na stranici proizvođača matične.

2. Zamjenom bios čipa ili nikako. A zašto ne bi uspio update biosa?

A otkud znam, uvijek nešto može poći po zlu. U biti uspjelo je , hvala na pomoći oko update biosa.

17 godina

Sada je procesor pravilno očitan?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Sada je procesor pravilno očitan?

Da, i u Windowsima i u CPU-Z pokazuje 3200. Napravio sam update biosa s programom @bios i sad je na verziji F9.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice