Pregrijavanje i smrzavanje laptopa

poruka: 6
|
čitano: 4.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dakle, ovo je moj problem...

Počelo je nedavno, prije par dana... Laptop (Acer Aspire 5520G, detalji u Moj PC) pri većini pokušaja radnji koje su malo zahtjevnije od običnog surfanja pojavljuje se problem pregrijavanja, i to nevjerojatnom brzinom, za par minuta je vruć (čak i pri gledanju YT)... U većini slučajeva laptop se zablokira, tj. smrzne, na način da slika postane nepomična, kao da se prikazuje samo jedna statična slika, te ne reagira na nikakve kombinacije tipki osim na turn off naravno... Također, ako je svirala neka pjesma ili neki zvuk, tokom smrznutog stanja, u loopu se ponavlja zadnjih pola sekunde uspješno odsviranog, što najčešće zvuči kao trtrtrtrtrtrtrt....

Problem se također pojavljuje i pri isključivanju s punjača, tj. ako je sve u redu i opterećenje malo ili nikakvo, čim ga s punjača izvadim, od se također smrzne na gore opisani način...

Otvarao sam ga, čist je skroz iznutra, a ono što mi je sumnjivo je bakrena cijev (ona iznad procesora, za odvod topline) koja je jako vruća (otvorio sam odmah nakon smrzavanja)...

Isključio sam i mogućnost krivnje operativnog sustava, pošto se ista stvar događa i na Win7 i na Ubuntu...
Potpis ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pregrijavanje i smrzavanje laptopa
Hah... Nije softverski nego hardverski, odnosno vremenski... Ove temperature nam ubijaju laptope, tako da ja ne mogu igrat BC2, sad mi ostaje samo surfanje. Evo, u subotu ću valjda u Linksa kupit onaj CoolingPad na akciji... 100kn je, pa ću vidit da li to šljaka...
(_.:BRUNO:._) //// Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
15 godina
RE: Pregrijavanje i smrzavanje laptopa

jel pod garancijom

dnl
15 godina
neaktivan

Ako si već očistio laptop od prašine, onda ne bi bilo loše promijenit termalnu pastu... možda pomogne

I want to know God's thoughts, the rest are just details... Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da ne kompliciramo previše, ako imaš nekoga tko ima kompresor odi do  njega i ispuši ga sa njime. S time jedna VELIKA NAPOMENA, NEMOJ IĆI SA PREJAKIM PRITISKOM ZRAKA KAKO NE BI STRGAO LOPATICE NA COOLERU OD PROCA. U servisu smo imali dosta problema po tom pitanu što računala što laptopa, pa eto, to je mislim najjednostavnije što možeš napraviti. Ako se i nakon toga bude smrzavao i sl. pogledaj da nemaš slučajno neki virus koji opterečuje proc. Bilo je i takvih slučajeva.

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Problem sa pregrijavanjem riješen nakon još jednog detaljnog čišćenja, ispuhivanja, itd. :)

No još uvijek ostaje problem što se pri isključenju laptopa sa adaptera (znači kad treba ostati raditi na bateriji) on trenutno smrzne... :(

Potpis ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice