- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da su ti to driveri, probaj stavit novije.
Koja je temp grafičke?
Koja je grafička?
integrirani intel mobile X3100
driveri su datuma 16.6.2009, našla sam neke kao novije (ali samo 9 dana novije)
temp? eh, nemam pojma! nije da mi je do sada trebao taj podatak :)
integrirani intel mobile X3100
driveri su datuma 16.6.2009, našla sam neke kao novije (ali samo 9 dana novije)
temp? eh, nemam pojma! nije da mi je do sada trebao taj podatak :)
evo ti link skini prog pa pogledaj temp...
oh, korisno! tnx :)
ali svejedno nemam pojma jer program očito ne zna izmjeriti temp ove grafičke.....
a koliko je star laptop,jel te ikone stalno tako izgledaju..?
ili kad izađeš iz igre ili nešto slično..
Neće ti niti moći izmjeriti temperaturu grafičke jer je grafička integrirana, tj. nalazi se u northbrigeu. Moj savjet ti je odnjeti laptop na servis, jer i da se pregrijava ti ne možeš ništa učiniti sa time...
Neće ti niti moći izmjeriti temperaturu grafičke jer je grafička integrirana, tj. nalazi se u northbrigeu. Moj savjet ti je odnjeti laptop na servis, jer i da se pregrijava ti ne možeš ništa učiniti sa time...
Možda ga može malo ispuhati sa fenom (ako ima na hladni zrak), ili kako mi je opcom odgovorio u mojoj temi Pregrijavanje laptopa, otvaranje, čišćenje, pasta , probati sa kompresorom lagano ispuhati prašinu.
@draenei, kako si sigurna da se radi o pregrijavanju? O kojem laptopu je riječ?
a koliko je star laptop,jel te ikone stalno tako izgledaju..?
ili kad izađeš iz igre ili nešto slično..
godinu dana, reinstaliran pred par tjedana...
nisam igrala igrice, pojavile su se skoro odmah nakon paljenja, zato me i začudilo.
ne izgledaju stalno tako. te crtice su se tak samo pojavile i pošto nikad vidjela tako nešto - zanima me jel imao još netko takav slučaj.
koga god pitam - nema pojma......
može biti da je ništa, može biti da je nešto, ne znam, sve ostalo radi savršeno normalno (bar koliko ja vidim)
Možda ga može malo ispuhati sa fenom (ako ima na hladni zrak), ili kako mi je opcom odgovorio u mojoj temi Pregrijavanje laptopa, otvaranje, čišćenje, pasta , probati sa kompresorom lagano ispuhati prašinu.
@draenei, kako si sigurna da se radi o pregrijavanju? O kojem laptopu je riječ?
Lenovo 3000 N200
nisam sigurna, zato sam i stavila upitnik na kraju ;) to mi je nekako prvo palo na pamet, kao neko najlogičnije rješenje.
pratit ću još par dana hoće li se (i u kojim točno) situacijama ponoviti, probat ću onda sa ovim nešto novijim drajverima....... ali nekako se nadam da su mu te crtice samo prolazna faza :)
godinu dana, reinstaliran pred par tjedana...
nisam igrala igrice, pojavile su se skoro odmah nakon paljenja, zato me i začudilo.
ne izgledaju stalno tako. te crtice su se tak samo pojavile i pošto nikad vidjela tako nešto - zanima me jel imao još netko takav slučaj.
koga god pitam - nema pojma......
može biti da je ništa, može biti da je nešto, ne znam, sve ostalo radi savršeno normalno (bar koliko ja vidim)
veliš driveri su novi,jesi pokušala promijeniti wallpaper..
bila si nekoliko tjedana na netu,koji antivirus imaš?
Nadam se, ali artefakti koje proizvodi grafička mogu dovesti do njenog kraja. No artefakte također proizvode i loši driveri, koji se stalno unaprijeđuju
probaj upaliti i ugasiti antialiasing, ja imam isti laptop i nekad on gnjavi, ak je i dalje isto probaj reinstali driever grafe.
Sumnjam da je problem u driverima jer se radi o Intelovoj integriranoj X3100 kartici tako da baš i nema neke velike slobode što se drivera tiče.
Mislim da je vrijeme da se laptop otvori i detaljno očisti te se promijeni termalna pasta na hladnjaku procesora i northbridgea (u većini slučajeva je to jedan hladnjak sa 2 baze koje se nalaze na procesoru i northbridgeu, a spojene su sa heatpipeom).
Sada uredi poruku da bude u ženskom rodu 
pozz svima... imam problem sa laptopom... tocnije sa pregrijavanjem laptopa... uglavnom... radi neki 2- 2.5h i onda jednostavno "crkne"... rijec je o HP notebook 6735s...pliizzz pomozite...
pozz svima... imam problem sa laptopom... tocnije sa pregrijavanjem laptopa... uglavnom... radi neki 2- 2.5h i onda jednostavno "crkne"... rijec je o HP notebook 6735s...pliizzz pomozite...
jel ti stoji direkt na podlozi?
izgleda kao problem sa driverima...mislim grafičkoj je svejedno,ikone ili štogod drugo...ovo mi izgleda kao problem sa iscrtavanjem objekata,a mislim da tu ulogu igraju driveri...
i mislim..dajete opake pare za lapove,a cicijašite oko cooler padova...ima ih od 100 kn pa nadalje...
Neda mi se čitati postove između, tako da neznam jesi uspio riješiti problem, ali iz prve ruke znam da Lenovo laptopi se jako brzo pune prašinom, te su jako osjetljivi na nju. Dobra stvar kod njih je što se jednostavno mogu očistiti. Par šarafića i malo puhanja (feniranja) i manje će ti se zagrijavati. Ovo sa driverima može jedino biti riješenje ako si instalirao 8 godina stare drivere ili slično.
gle, najpametnije ti je da ga odneses u servis da ti ga oni ociste, da nebi izgubila garanciju!