Evo ovako u zadnje vrijeme mi se tijekom igranja neke igre gasio PC, no danas sam nakon sto se ugasio otisao u BIOS provjeriti temperaturu i temperatura CPUa je bila 89*C, sta da radim da to popravim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Očisti hladnjak i promijeni termalnu pastu.
gdje se moze nabaviti ta termalna pasta? i dali je preporuceno da ja kao laik to radim?
U svakoj trgovini računalnih komponenti.
Preporučeno nije ako to nisi nikad radio, ali to ne znači da to ne možeš napraviti.
Pogledaj ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/termalne-paste-pitanja-odgovori/115462.aspx
pa u bilo kojoj trgovini koja se bavi kompjuterima a nije ti to problem obavit i sam ako si ikad skidao hladnjak,ako nisi onda bolje potraži stručniju pomoć
edit:ups eto nisam vidio da je odgovor već tu
hvala jos jednom na brzim odgovorima!
pasta je nanesena no problem i dalje postoji9 :/
-Tko je nanio pastu i u kolikoj količini?
-Jesi očistio prašinu i priliježe li hladnjak dobro uz procesor, da li se klima?
-Da li je temperatura mjerena u otvorenom ili u zatvorenom kućištu?
nanio je jedan covjek koji zna sta radi , stavio je otprilike kao zrno riže, hladnjak prilježe dobro nema klimanja, mjerena u otvorenom kucistu (jedino nisam ocistio prasinu sa hladnjaka sto imam u planu ali trenunto sam bolestan pa..)
-Koliko ima prašine?
-Jeli temperatura mjerena pri opterećenju ili u mirovanju?
Edit: Hladnjak je pri nanošenju paste, odnosno odvajanju od procesora trebalo ispuhat i očistit, a ne sad kad je nanešena matična čistit montirani hladnjak na matičnoj. Em se neće dobro očistit, a ako se skine radi čišćenja, morat će se ponovno stavljat pasta.
Dal ti se vent uopce vrti na hladnjaku ?
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
Dal koristis hladnjak koji si dobio s procesorom ? To ti se odjedanput pocelo događat ?
Ako imas negdje neki drugi hladnjak ili ako znas nekog da ima , da stavis gore cisto za probu da vidis jel u njemu problem !
potrazit cu ali sumnjam... vise se sad orjentiram na mijenjanje
Mozda nije dobro hladnjak uhvatio da tako kazem pa ima lufta,ja sam imo taj problem,temp isle na 80°c,moras na to pazit.
sutra cu probati s ponovnim stavljanjem termalne paste s time da cu paziti sa fiksiranjem heatsinka... ako ni to ne bude onda mi nista ne preostaje nego kupiti novi cooler...