Pregrijavanje CPU-a problem

poruka: 20
|
čitano: 2.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo ovako u zadnje vrijeme mi se tijekom igranja neke igre gasio PC, no danas sam nakon sto se ugasio otisao u BIOS provjeriti temperaturu i temperatura CPUa je bila 89*C, sta da radim da to popravim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Pregrijavanje CPU-a problem

Očisti hladnjak i promijeni termalnu pastu.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina
neaktivan

gdje se moze nabaviti ta termalna pasta? i dali je preporuceno da ja kao laik to radim?

16 godina
moderator

U svakoj trgovini računalnih komponenti.

Preporučeno nije ako to nisi nikad radio, ali to ne znači da to ne možeš napraviti.

Pogledaj ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/termalne-paste-pitanja-odgovori/115462.aspx

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

pa u bilo kojoj trgovini koja se bavi kompjuterima a nije ti to problem obavit i sam ako si ikad skidao hladnjak,ako nisi onda bolje potraži stručniju pomoć

edit:ups eto nisam vidio da je odgovor već tu

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 0:04 (lunkerit).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala jos jednom na brzim odgovorima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pasta je nanesena no problem i dalje postoji9 :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-Tko je nanio pastu i u kolikoj količini?

-Jesi očistio prašinu i priliježe li hladnjak dobro uz procesor, da li se klima?

-Da li je temperatura mjerena u otvorenom ili u zatvorenom kućištu?

16 godina
neaktivan

nanio je jedan covjek koji zna sta radi , stavio je otprilike kao zrno riže, hladnjak prilježe dobro nema klimanja, mjerena u otvorenom kucistu (jedino nisam ocistio prasinu sa hladnjaka sto imam u planu ali trenunto sam bolestan pa..)

16 godina

-Koliko ima prašine?

-Jeli temperatura mjerena pri opterećenju ili u mirovanju?

Edit: Hladnjak je pri nanošenju paste, odnosno odvajanju od procesora trebalo ispuhat i očistit, a ne sad kad je nanešena matična čistit montirani hladnjak na matičnoj. Em se neće dobro očistit, a ako se skine radi čišćenja, morat će se ponovno stavljat pasta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 9:46 (LogicusMPS).
16 godina
neaktivan
prasina je bila ociscena prije par dana i sve je bilo ispuhano kompresorom i kad je nanosena pasta bilo je prasine u znatno malim kolicinama tako da mislim da ne moze too ni malo utjecati. Kada nije pod naporom onda je temp cak do 60c stupnjeva a pod naporom cak dodje i do 90 - 100c stupnjeva te se pc ugasi...
15 godina

Dal ti se vent uopce vrti na hladnjaku ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
covjece da mu stavis samo kantu s hladnom vodom nebi mu temp bila tolika, netko nesto ocigledno krivo radi:) daj reci dali ti je hladnjak na dodir vrel(trebao bi biti s tom temp)?
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
15 godina

Dal koristis hladnjak koji si dobio s procesorom ? To ti se odjedanput pocelo događat ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ma sve radi kako treba max rpm 3195 neznam zasto se toliko grije to su enormne promjene temperature. ah i ovako imam u planu mjenjati proc tj je star vec'dobrih 5 god tko zna do cega je. kada jednom nastane prob nikada se vise'ne popravi. sto dodje kinezima u ruke odma se zna o cemu se radi. dobro je i izdurao....
15 godina

Ako imas negdje neki drugi hladnjak ili ako znas nekog da ima , da stavis gore cisto za probu da vidis jel u njemu problem !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

potrazit cu ali sumnjam... vise se sad orjentiram na mijenjanje

13 godina
neaktivan

Mozda nije dobro hladnjak uhvatio da tako kazem pa ima lufta,ja sam imo taj problem,temp isle na 80°c,moras na to pazit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ak mislis kupit novi hladnjak za taj proc i ne namjeravas radit neki jaci OC , preporucam LC-CC-95 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sutra cu probati s ponovnim stavljanjem termalne paste s time da cu paziti sa fiksiranjem heatsinka... ako ni to ne bude onda mi nista ne preostaje nego kupiti novi cooler...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 19:11 (shad1eh).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice