Povremeno resertiranje

poruka: 6
|
čitano: 1.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Povremeno resertiranje

Složio sam si novi komp prije mjesec dana

povremeno mi se desi da se sam od sebe resertira, nije riječ o nekom pregrijavanju ili zahtjevnom korištenju, jer je radio u jednom slučaju EDGE u drugom slučaju sam htio otvoriti sliku neku i eto odjednom restart.

Evo povremeno mislim jednom tjedno ili 2 puta tjedno, ali danas mi se desilo dvaput pa me potaknulo da probam riješiti taj problem.

Kupio sam novu matičnu, novo napajanje tj chieftec (platio 600kn) , rame, procesor, i ssd. Provjerio sam rame sa memtestom i oni su savršeni tj bez greške.

Ostaje matična ili napajanjen

Jeste li vi bili u toj situaciji ? Što vi mislite di može biti problem ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2018 1:32 (Markić7).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Povremeno resertiranje

Ako sumnjaš na napajanje ili matičnu, zamijeniš jedno ili drugo. Mislim, kak ćeš utvrditi radi li ti problem nešto od toga dvojeg, ako ih nećeš (privremeno) zamijeniti? Tim više što ti se problem javlja tako rijetko.

Windowsi su svježe instalirani, instalirane najnovije nadogradnje, instalirani najnoviji driveri?

Našao si se u jako nezahvalnoj situaciji jer će ti biti izrazito teško utvrditi uzrok problema. Mada, pitanje je koliko se, s obzirom na rijetko pojavljivanja problema, trebaš s njim opterećivati. Kako će vrijeme prolaziti, možda ćeš uočiti neko pravilo po kojem dolazi do restarta, a ako se problem počne češće pojavljivati, lakše će ti biti pronaći uzrok jer nećeš trebati čekati tjedan ili dva tjedna da utvrdiš je li neka komponenta uzrok problema ili ne.

2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Povremeno resertiranje
mbaksa kaže...

Ako sumnjaš na napajanje ili matičnu, zamijeniš jedno ili drugo. Mislim, kak ćeš utvrditi radi li ti problem nešto od toga dvojeg, ako ih nećeš (privremeno) zamijeniti? Tim više što ti se problem javlja tako rijetko.

Windowsi su svježe instalirani, instalirane najnovije nadogradnje, instalirani najnoviji driveri?

Našao si se u jako nezahvalnoj situaciji jer će ti biti izrazito teško utvrditi uzrok problema. Mada, pitanje je koliko se, s obzirom na rijetko pojavljivanja problema, trebaš s njim opterećivati. Kako će vrijeme prolaziti, možda ćeš uočiti neko pravilo po kojem dolazi do restarta, a ako se problem počne češće pojavljivati, lakše će ti biti pronaći uzrok jer nećeš trebati čekati tjedan ili dva tjedna da utvrdiš je li neka komponenta uzrok problema ili ne.

Sviježe instalirani windowsi, driveri koje sam dobio uz matičnu , u međuvremenu sam dobio i neki update za grafičku ali nije ništa pomoglo isto kao i prije.

Ako ja pošaljem na servis matičnu ili napajanje, hoće li oni meni htjeti to zamjeniti ?? Imam iskustvo sa nekim gadgetom kojeg sam slao na servis i on mi ga vračali nazad kao da je sve u redu a nije, problem je bilo u tome što se kvar rijetko pojavljivao i najčesto intezivnim korištenjem a oni su ga samo isprobali i radilo je i šalju nazad. Najviše me zasmetalo to što predugo bude na servisu .

Dali postoji neka aplikacija koja prati komp tj bilježi sve radnje, stanje procesora itd pa da mogu usporediti više slučajeva da gdje se najčesto resertira.

Za sad bi ja mogao staviti staro napajanje i koristiti ga kroz tjedan dana ako nebude problema onda je do njega.

Može li ssd biti uzrok resertiranja ??? Ipak je povezan sa windowsom ??? Recimo ako on ima nestabilnu elektroniku.

Neznam dali bi to pomoglo ali kad dođe do toga, Zacrni ekran, i ne upali se odma nego treba 2sec  da se pojavi slika na ekranu.

Monitor prestane dobivati signal na trenutak jer mi na dnu piše da nema signala i nakon 2 sec počinje slika početnog loga pri paljenju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2018 13:03 (Markić7).
15 godina
Svaki put dok netko napiše 'reseRtira', dvije matične ploče umru.

Think before you write.
-
17 godina
moderator
Markić7 kaže...
Sviježe instalirani windowsi,

Samo svježe instalirani, ali ne i ažurirani (Windows update)? I to koji Windowsi? 7? 10?

Markić7 kaže...
Sviježe instalirani windowsi, driveri koje sam dobio uz matičnu , u međuvremenu sam dobio i neki update za grafičku ali nije ništa pomoglo isto kao i prije.

Zašto nisi instalirao najnovije drivere? CD koji dobiješ uz matičnu služi kao podmetač za čaše, a ne da s njega instaliraš drivere. 

Markić7 kaže...
Ako ja pošaljem na servis matičnu ili napajanje, hoće li oni meni htjeti to zamjeniti ??

Ako neće moći reproducirati problem, naravno da neće.

Markić7 kaže...
Dali postoji neka aplikacija koja prati komp tj bilježi sve radnje, stanje procesora itd pa da mogu usporediti više slučajeva da gdje se najčesto resertira. 

Nemam pojma. Možeš gledati Windowsove logove pa vidjeti što je zadnje prije restarta u njima - možda ti nešto otkriju.

Markić7 kaže...
Za sad bi ja mogao staviti staro napajanje i koristiti ga kroz tjedan dana ako nebude problema onda je do njega.

Možeš.

Markić7 kaže...
Može li ssd biti uzrok resertiranja ???

Može.

Markić7 kaže...
Neznam dali bi to pomoglo ali kad dođe do toga, Zacrni ekran, i ne upali se odma nego treba 2sec  da se pojavi slika na ekranu.

Monitor prestane dobivati signal na trenutak jer mi na dnu piše da nema signala i nakon 2 sec počinje slika početnog loga pri paljenju. 

Kako si onda isključio grafičku karticu kao mogućeg uzročnika?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2018 20:29 (mbaksa).
11 godina
neaktivan
Integrirana je u procesor, vega 8 unutar amd ryzen 3 2200g.
Pa zato jer kažu da se proc rijetko kvari.

Windows je friško instaliran, mislim da sam povukao najnovije nadogradnje usput. Rijeć je o win 10 imam ga usb i koristio sam ga i na staroj kofiguraciji prošle godine.
Za drivere u vezi matične nadao se da su dovoljni, za grafu su driveri povučeni putem amd updatea.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice